Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fen Lisesi öğrencileri, hayal ettikleri Üniversiteleri gezdi

Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen

Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi (SDF) öğrencileri, eğitim gezileri kapsamında İzmir Yaşar Üniversitesi ve İstanbul Okan Üniversitesi’ne giderek, üniversite hakkında akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldılar

Süleyman Demirel Fen Lisesi, öğrencilerine Meslek Tanıtımı Motivasyon ve Kariyer Günleri kapsamında üniversiteleri tanımaları amacıyla gezi programı düzenlendi.
İZMİR VE İSTANBUL’DA İKİ AYRI ÜNİVERSİTE GEZİLDİ
Lise son sınıf öğrencilerine başlangıç olarak 12 Ocak 2022 Çarşamba günü İzmir Yaşar Üniversitesi’nde 14 Ocak 2022 Cuma günü ise İstanbul Okan Üniversitesi’ne gezi programı gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Fen Lisesi son sınıf öğrencileri her iki üniversiteyi yakından tanıma imkânı buldu. Eğitim gezisi kapsamında her iki üniversitede öğrenim gören öğrencilerle de görüşen lise öğrencileri okulların sosyal faaliyetleri hakkında da bilgi edindi. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonlarına katkı amaçlanan gezide, öğrenciler üniversitenin Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile üniversiteye ait sosyal alanları ve diğer bölümleri gezdi. Bazı derslere giren öğrenciler, sosyal etkinliklere de katılma imkânı buldu.
ÖNCELİKLE TIP FAKÜLTESİNDE
İNCELEME YAPILDI
Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Turgay Bingül eğitim gezileri hakkında yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin sınavlara hazırlandığı günlerde üniversite ortamı görmelerinin motivasyonlarını yükseltmek için önemli olduğu düşündük. Bu nedenle iki ayrı üniversiteye gezi planladık. Öğrencilerimiz öncelikle tıp fakültesi görmek istedi. Tıp fakültesi ziyareti sonrası mühendislik fakülteleri de yerinde görülmüştür. Öğrencilerimiz gezi sırasında, akademik personellerden bilgi alırken, merak ettikleri soruların cevaplarını buldular. Her iki ilde yaptığımız üniversite gezisinde öğrencilerimiz okumayı hedefledikleri bölümlerde gözlem yapma imkânı buldular.”
Öte yandan gezi programı kapsamında; İzmir’de Alsancak Meydanı ve Kemeraltı tarihi çarşısını, İstanbul’da ise Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii ile tarihi Yarımadayı ziyaret edildi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti