Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

FENERBAHÇE’NİN KARTALI İSMAİL KARTAL

Geçen haftaki “BEŞİKTAŞ –FENERBAHÇE DERBİSİ ve İSMAİL HOCALAR” başlıklı köşe yazımda teknik direktör Önder KARAVELİ görevini başarıyla sürdürürken, Valerien İsmael adında bir Fransız teknik adamın BJK’nın başına teknik direktör olarak getirilmesini etik bulmadığımı, Önder Hoca’ya zaman tanınsaydı aynı puanı toplayabileceğini, kendi teknik direktörlerimize fırsat verilmesini vurgulamış benzer bir yanlışın da FB’nin başında başarılı bir süreç yaşayan İsmail Kartal’a yapıldığını belirtmiştim..
Sezon başında büyük ümitlerle ve şampiyonluk parolasıyla teknik direktör olarak FB’ye gelen Vitor Pereira beklentilerden çok uzakta kalınca 21. haftada takımın başına İsmail Kartal getirildi. Bazı futbol yazar-konuşur takımının ve taraftarların pek de gözlerinin tutmadığı adeta “zoraki antrenör” görünümündeki Kartal, 5. sırada aldığı takımı “başarıdan başarıya koşturdu“ dersek abartmış olmayız sanırım. FB’nin aldığı başarılı sonuçlar ve skorlara imza atan tecrübeli hoca, alt-üst etti puan cetvelini… Giresunspor galibiyetiyle başlayan seride, Sarı-Lacivertliler puan üstüne puan kazanarak 2. sırayı Konyaspor’dan kaptı.
Bütün bunlar olurken, İsmail Hoca’nın tökezlemesini bekleyenler şaşkınlıkla izlediler olup biteni; bir taraftan da Jorge Jesus adlı bir teknik adamla görüşmelerini sürdürdüler… Özellikle başkan Ali Koç’un takımın başına Jesus’u getirmek için ısrarcı olması, İsmail Hoca’nın başarılarını ikinci plana itti.. Ali KOÇ’a göre “yeni sezona Kartal Hocayla başlamak orta ve uzun vadede takımı riske atmak“ demekmiş… Bu gerekçeyle Jesus ile yüze görüşme yaparak yeni sezon için teknik adam konusunu netleştirmek istiyor Başkan Ali KOÇ.. “Futbolda iki kere iki her zaman dört etmez” Sayın Koç… Birlikte yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişme… Dedeniz Merhum Vehbi Koç hiç makas değiştirmeyen bir bilge kişiydi… “İsmail Hoca bu süreçte futbol kültüründe ve takım sevk ve idaresinde güncellemiştir kendini… Al sana bilgiyse bilgi, deneyimse deneyim..
Jesus’un yardımcılığı konusunda net tavır alan ve “Ben ikinci adam olmam” diyen İsmail Kartal’ın budik ve onurlu duruşu benim gibi yüzlerce futbol antrenörü tarafından olumlu karşılandı ve takdir topladı..
İsmail Kartal Fenerbahçe’de göreve geldikten bugüne kadar 17 lig maçında 11 galibiyet 5 beraberlik ve 38 puan topladı, Başakşehir’e yenildi… ”Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır”… Bu işin içinde saç ağartanlar bilir, elini taşın altına koyduğunu İsmail Kartal’ın ve yüzlerce kartalın.
Bu yazının son satırlarını yazarken FB-Fatih Karagümrük maçı başlamak üzere.. Tribünler hınca hınç dolu, kulakları sağır eden tezahürat… Olağanüstü bir atmosfer kaplamış durumda Saraçoğlu’nu..
Sezon sonu ama çok istekli oynadı FB. takımı; çok gol pozisyonu yakaladı.. Maç 0-0 bitti.. Son dakikaya kadar sürdü heyecan… Her iki takımın da kalecileri süperdi..
Her hattıyla göz doldurdu FB… Böyle bir takımın antrenörünü göndermek ne derece doğru acaba?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti