Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Festivaller Devlet’in katkısı ile bu noktaya ulaştı”

21. Afyonkarahisar Klasik Müzik

21. Afyonkarahisar Klasik Müzik festivali açılış konseri sonunda konuşan Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, “Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Belediyemizin destekleri ile Festivallerimiz artık bir marka haline geldi” dedi. Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek festivallere desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar

21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali açılış konseri Şef Dağhan Doğu yönetimindeki Bursa Bölge Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Jülide Yalçın ileTed Afyon Koleji konser salonunda önceki gün akşam gerçekleştirildi.
“PANDEMİDEN SONRA 21. FESTİVALİ YAPMAK BÜYÜK MUTLULUK”
21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem konser öncesi yaptğıı açış konuşmasındaCovid-19 pandemisisonrası büyük bir organizasyonla 21. festivalde seyirci ile biraraya gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Başkadem, “Seyircisi ile okul etkinlikleriyle ve alternatif konserleriyle ve en önemlisi yurt dışından tekrar sanatçılarımızı, müzisyenlerimizi getirebilmek çok önemliydi. Bu çok zordur, birde her sene ayrı bir hedef konuluyor. Bu hedef doğrultusunda organizasyonu gerçekleştirebilmek çok zor birşeydir. Bunu hep beraber başardık. Öncelilkle Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e, İGM Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun en zor olanlarından bir taneside konaklamadır. Bu festivalin görülmeyen en büyük sorunudur. Bu noktada NG Afyon Otel’de konaklamayı sağlayan Nafi Güral’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“FESTİVALİN ULAŞTIĞI NOKTADA DEVLETİN
BÜYÜK KATKISI VAR”
21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivalini Covid-19 pandemisinden sonra gerçekleştirebilmenin gerçek anlamda çok zor olduğunu ifade eden Başkadem, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ilimizde olduğu için protokol daha sonra açılış konserimize katılacaktır. Beni herkes bilir çok açık ve direk konuşurum. Bu işin buraya gelmesinde devletin çok büyük katkısı var. Benim için bu sene özel üç kişi var. Bu açılış konseri gecesinin benim için özel bir anlamı daha var. Afyonumuzun medarı iftiharı iş insanı Şükrü Koçoğlu ağabeyimiz aramızda. Artık köklerimizi yavaş yavaş kaybediyoruz. Kendisinin aramızda olması beni ayrıca çok mutlu etti. Çünkü Koçoğlu ailesi bilindiği üzere Afyon’un en köklü ve en özel ailelerinden bir tanesidir. Biz bu festivale başlarken benim en büyük destekçim olan kişiydi. 21. Festivalin açılışında olması benim için çok anlamlıdır. Katılımı nedeniyle şahsına ve değerli eşine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“ANADOLU’NUN ORTASINDA
AFYON’DA 21 YIL KESİNTİSİZ
FESTİVAL YAPMAK TÜRKİYE’NİN
ÖNEMLİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ”
21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nde kendisi için özel üç ismin olduğunu vurgulayan Başkadem, “Bu üç özel isimden bir tanesi ÖZELPARKHAYAT Şirketler Grubu Başkanı Dr. Sayın Mustafa Enis Arabacı, ikincisi Sayın Mehmet Emin Güzbey ve üçüncü isim Sayın Sezer Küçükkurt’tur. Eğer bu yıl 21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali yapılabiliyorsa bu üç özel ismin emeği büyüktür. Ben gerçekten artık bu konuda yoruldum. Özel sağlık sıkıntılarım var. Özel şeyleri paylaşmak istemesemde bizi büyük bir ödüle layık gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühüyle bir ödül aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük ödülü bizim için yani Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği için değil, Afyonkarahisar için çok büyük bir ödüldür. Çünkü bu Türkiye’nin en köklü ve geleneksel olan tek ödülüdür. Afyon gibi bir şehrin böyle bir ödüle layık görülmesi önemlidir. Bu ödül Anadolu’nun bağrında ilk ve tek Caz Festivali yapan şehrine verilmiştir. Anadolu’nun ortasında, ilk ve 21 yıl boyunca Covid-19 pandemisinerğamen kesintisiz yapılan bir festivaldir. İkincisi ise Afyon Klasik Müzik ve Caz Derneği ismi zikrediliyor. Anadolu’da bunu gerçekleştirebilmek çok çok önemlidir. Ben sadece lokomotifim. 21. Festivalimizin açılış konserinde bu işin arkasında duran çok özel kişiler var. Herkese çok çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Okan Üniversitesi öğrencileriyle yapılan anket sonucu Türkiye’de Sosyal Sorumluluk ödülünün Afyon Klasik Müzik ve Caz Derneğine verildiğini belirten Başkadem şunları kaydetti: “Son 6 yıldır pek çok ödül verilmesi teklifinde bulunuldu. Ben çok fazla ödüllerle ilgilenmiyorum. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühüyle verilen bir ödülden sonra diğer ödül verecek kişilere saygısızlık olmaması için bu ödülleri kabul ediyoruz. Önümüzdeki aylarda verilecek bir iki ödül daha olacak. Dört yıldır kabul etmediğim ödül için Okan Üniversitesi’nin Afyonlu Rektörü Prof. Dr. Mustafa Koçak, ‘Al artık şu ödülü beni rahatlat.’ dedi.”
“HER DAİM HÜSEYİN
BAŞKADEM’İN YANINDAYIZ”
Konser programı sonunda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem’in yıllardır Klasik Müzik ve Caz Festivallerini sürdürdüğünü dile getirdi. Zeybek, “Nasip oldu 2019 ve 2022 yıllarında da beraber çalışma fırsatı yakaladık. Her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Festival boyunca müzik severlere iyi dinletiler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
“YALAN YOK, DESTEK OLMADIM.
BU İNATÇI ADAM HEPİMİZİ YENDİ”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek 21. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali açılış konseri sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek, bu organizasyona büyük destek verdi. Ama ben Afyonkarahisar’da iki yıldır bulunuyorum. Hiç yalan söylemedim. Hep doğruları söyledim. Bu festivale benim bir katkım yok. Bu inatçı adam hepimizi yendi, çılgın hocamızı hep birlikte alkışlayalım. Bu festival 21 yıldır yapılıyor. Doğrudur Afyonkarahisar zafer şehridir. Afyonkarahisar barış şehri. Afyonkarahisar tarih şehri, kültürün şehridir. Ama Afyonkarahisar 21 yıldır klasik müziğin şehridir. Afyonkarahisar 21 yıldır caz festivali yapan bir şehir. Afyonkarahisar festivallerin sanat yönetmeni Hüseyin Başkadem’in şehridir. Dolayısıyla biz bu sene biraz ağırdan alma durumunda olduk. Ama halkın o kadar büyük baskısı, sevgisi, isteği vardı ki onun arkasında bir Vali’nin durmasının zaten imkânı yoktur. Festival için katkıları nedeniyle Mustafa Enis Arabacı’ya, Mehmet Emin Güzbey’e ve Sezer Küçükkurt’a teşekkür ediyorum. Şunu da söyleyeyim, 21. festivalin açılış konserinde sadece iki eseri dinleyebildim. Hayatımın en özel anlarından birisi oldu, muhteşemdi. Valiliğin yapmadığı desteği yaptığı içinde Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene burada olursam söz destek oluyorum. Hüseyin Başkadem bilindiği üzere bizim medarı iftiharımıza oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Kendisi bu ödülü nezaket göstererek bana getirdi. Ödül şimdi bende, her ne kadar destek olmasamda. Ama ödül Afyonkarahisar’ın ve Afyonkarahisarlıların. Ödülü de onların adına aldım. Kendisi, ‘Siz bu ilin valisisiniz.’ diyerek ödülü bana getirdi. Her ne kadar destek olmasak da. Bu sözlerle bana takdim etti bende Afyonkarahisarlılar adına aldım.”
Vali Gökmen Çiçek, 21 Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali açılış konserine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın gönderdiği telgrafı okudu. Daha sonra festival organizasyona katkıda bulunanlara plaket verilmesiyle açılış konseri sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi