Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ imamlarına ceza yağdı – Kocatepe Gazetesi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY)
FETÖ imamlarına ceza yağdı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Silahlı Terör Örgütünü Kurma veya Yönetme iddiasıyla Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında kamu davası açılan 10’u tutuklu, 9’u tutuksuz toplam 19 sanığın duruşması görüldü.
SABAH 5 CEZA, 2 TUTUKLAMA, 1 BERAAT
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah tutuksuz sanıklar; Hüseyin Kaya, Mesut Mercan, Ebru Topuz, Ömer Soykasap, Mehmet Uysal, Âdem Erday, Arzu Ünlü, Nazlı Türk yargılandı. Tutuklu sanıklar; Ümit Elmas, Mehmet Ünlü, Muhammed Bekir Aymaz, Veli Sağlam, Mustafa Ünal, Yusuf Yorgancı’nın da duruşmaları görüldü. Tutuksuz sanıklardan Hüseyin Kaya ve Mesut Mercan duruşma sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hüseyin Kaya’ya 8 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, tutuklanan Mesut Mercan’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Ümit Elmas’a 12 yıl 9 ay; Veli Sağlam’a 7 yıl 6 ay; Mehmet Ünlü’ye 12 yıl; Arzu Ünlü’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan sanık Arzu Ünlü cezası kesinleşinceye kadar serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Uysal beraat etti. Sanık Nazlı Türk, duruşmaya SEGBİS ile Denizli’den bağlandı. Türk’e savunma için süre verildi.
ÖĞLEDEN SONRA 5 CEZA
Dün öğleden sonra yargılamaları aynı dosyada yapılan tutuklu sanıklar; İlker Demir’e 13 yıl 6 ay; İsmail Biçer’e 13 yıl 6 ay; Yakup Koçpınar’a 13 yıl 6 ay ve Osman Uysal’a 18 yıl hapis cezası verildi. Aynı dosyada yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı öğrenilen tutuksuz sanık Cemil Er’e 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verilirken, sanık Mehmet Eren ise aranıyor.
“İSMİM AJANDADA NASIL GEÇTİ ANLAMADIM”
Aslen Gaziantepli olduğunu, muhasebeci olarak çalıştığını ifade eden Hüseyin Kaya, Başmakçı ilçesindeki kasada ele geçirilen örgüt ajandasında isminin geçmesine anlam veremediğini söyledi. Kaya, “Aslen Gaziantepliyim. Başmakçı ilçesinde iş gereği muhasebeci olarak çalıştım. Sadece bir iki defa sohbet toplantılarına katılmıştım. Samimi bulmadığım için devam etmedim. 2007-2011 yılları arasındaki bu toplantıların suç olduğunu bilmiyordum. Atıl durumda olan bir kasada bulunan ajandada ismim nasıl geçti anlamadım. Suçsumuz, beraatimi istiyorum” dedi. Mahkemeden Kaya’ya 8 yıl 3 ay hapis cezası çıkarken sanık duruşma akabinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MESUT MERCAN TUTUKLANDI
Duruşması ileri bir tarihte görülecek olan Zaman Gazetesi eski Muhabiri Mesut Mercan duruşma sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mercan’ın dün sabah görülen duruşmasında Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler tanık olarak dinlendi. Mesut Mercan ve beraberinde kendisine gelen kişi tarafından ismini hatırlayamadığı dergiye abone olması yönünde ısrar edildiğini anlatan Mühsürler, “Ben kendilerine para vermeyeceğimi söyledim. Benden ısrarla 2 bin TL para istenildi. Tavırda ısrar vardı. Şahsen cebimden bin lirasını verdim. Gerçekleri konuşalım” dedi.
“ERBAKAN’DAN DAHA KÖTÜ DURUMA DÜŞECEKLER DEDİ”
Tanık Mehmet Mühsürler’in gerçekleri konuşalım sözü üzerine Mahkeme Başkanı, “Şimdiye kadar gerçek dışı mı konuştunuz?” diye sordu. Mühsürler, “Mesut Mercan ile görüşmemizde bana ‘Eskiden Erbakan’ın düştüğü durumdan daha kötü duruma düşecekler’ dedi. Mesut Mercan mütevelli heyetinde mi bilmem. Ama Zaman Gazetesi Temsilcisi olarak her yere gidiyordu” ifadelerini kullandı.
“GERİ DÖNÜYORUZ” MESAJI İDDİASI!
Mesut Mercan’ın hakkında; Silahlı terör örgütüne ait kurumlarda çalışması, hakkında Talip Şanlı ve Mehmet Mühsürler’in tanık beyanı olması, örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olmamakla birlikte bu program üzerinden örgütün İl İmamı Selçuk Bakkalbaşı’na mesaj gönderdiği tespiti, Bakkalbaşı’nın bylock grubunda yer alması iddiaları var. Mercan’ın örgütün İl İmamı Bakkalbaşı’na gönderdiği bylock mesajı duruşmada okundu. Mercan’ın mesajda, “Abi arkadaşlarla görüşme yaptık. Psikolojik olarak rahatladılar. Geri dönüyoruz” ifadesine yer verdiği öğrenildi.
“HATTI HABER VE GÖRÜNTÜ GEÇMEDE KULLANDIM”
Reklam Sorumlusu İsa Ejderha ile birlikte ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’e gittiklerini dile getiren Mercan şöyle konuştu: “Mehmet Mühsürler’e İsa Ejderha ile birlikte gittik. Afyon’u tanıtacak, termal turizm konulu bir dergi ve reklam çalışması için görüştük. İçerik hakkında fazlaca bilgi sahibi değilim. Tanık mahkemeyi yanıltıyor. Galip Şanlı’dan da yardım talep etmedik. Önceki savunmamda da ifade ettiğim üzere sadece gazete aboneliğiydi. Bylock kullanımı tespit edilemedi. 2012 yılında 530 numaralı hat görüntü ve haber geçmemiz için gönderilmişti. Bu hattı 2014 yılında şirkete geri iade ettim. Sekiz ay önce gözaltına alındığımda bunu ifade etmiştim. Kesinlikle bylock kullanmadım. İsmim gözükmüş bilmiyorum. Hakkımda ki suçlamaları reddediyorum. Kesinlikle bylock kullanmadım” dedi.
ÖRGÜTÜN BOLVADİN İMAMINA 12 YIL 9 AY
Örgütün Bolvadin İlçe İmamı olduğu iddiasıyla yargılanan sanık Ümit Elmas duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Birleşim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Karar celsesinde Elmas’a 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Cumhuriyet Savcısının hakkındaki görüşünü kabul etmediğini söyleyen Elmas, “Hakkımdaki mütalayı kesinlikle kabul etmiyorum. Daha önceki duruşmalarda dosyamı istedim. Avukatım aracılığıyla dosyam gelmedi. Nasıl savunma yapacağımı da bilemiyorum” diye konuştu. Sanık Ümit Elmas’a savunma hazırlaması için yeterince süre verildiğinin altını çizen Mahkeme Başkanı, avukatının sözünü kesen sanık Elmas’ı uyardı. Duruşmada Elmas’a ait olan bylock analiz raporu da okundu. Rapora göre; Sanık Elmas, Dinar Yavuz 03 kullanıcı adı ve a elmas 03 şifresiyle 122 mail gönderimi, toplam mail sayısı 1993, 78 mail alımı, 1321 adet mail gönderimi söz konusu. Karar öncesi son sözü sorulan Elmas, bir kamu bankasında bulunan hesabındaki tedbirin kaldırılmasını talep etti.
SOYKASAP’IN DURUŞMASI ERTELENDİ
Ömer Soykasap’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Soykasap’ın duruşmasında tutuksuz tanık S.Ö dinlenildi. Mahkeme Başkanı tanık S.Ö’ye sanık Soykasap hakkında delil olabilecek materyallerin çöp kutusuna atıldığı iddiasını sordu. Tanık S.Ö, “Geri dönüşüm kutusuna atılan ve üzerinde Fethullah Gülen yazan cdlerin çocuklar tarafından oynanmak için alındığını biliyorum. Sanığı tanımam. Bildiğim budur. Sanığın apartmana gelip gittiğini de görmedim” dedi. Cumhuriyet Savcısının hakkında cezalandırılmasını talep ettiği sanık Soykasap, “Yalan olan beyanlar mahkemede ifade edildi. Hiçbir sohbet grubuna katılmadım. Kesinlikle herhangi bir sohbet toplantısına da katılmadım. Beyanlar hep ‘şu görmüş, bu görmüş’ şeklinde. Çocuklarım hiçbir zaman bu örgütün okullarına ya da dershanesine gitmedi. Bank Asya’yı desteklemedim. Niye cezalandırılmam istendiğini anlayamıyorum” diye konuştu.
UYSAL BERAAT ETTİ
Tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Uysal karar duruşmasında beraat etti. Tutuksuz yargılanan sanık Ebru Topuz’un duruşması ileri bir tarihte görülecek. Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla Denizli’den bağlanan Nazlı Türk’ün duruşması da ertelendi. Örgütle müzahir eğitim sendikası olan Aktif Eğitim Sen’e üyeliği, KHK ile öğretmenlik görevinden ihraç edilmesi ve hakkında tanık beyanları bulunan Âdem Erday’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek.
SAĞLAM’A
7 YIL 6 AY
Devletine ve milletine sadakatle bağlı olduğunu söyleyen sanık Muhammed Bekir Aymaz’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Memuriyet hayatı boyunca ceza almadığını, hiçbir terör örgütü ile iltisakı ve aidiyeti olmadığını söylen Aymaz, “Muhafazakâr bir ailede yetiştim. Böyle bir yapıda olamam. Bana ters” dedi.
Zabıt kâtipliği görevinden ihraç edilen Veli Sağlam’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Karar celsesinde Sağlam’a ait bylock analiz raporu okundu. Sanık Sağlam’ın Afyonkarahisar il merkezinde 6 gün süre ile bylock surverlerine bağlandığı öğrenildi. Son sözünde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek beraatini talep etti. Sağlam, silahlı terör örgütüne üye olma kastıyla hareket etmediğini, örgütün sohbet olarak adlandırılan toplantılarına da Allah rızası için katıldığını dile getirdi.
YORGANCI’YA SON KEZ SÜRE VERİLDİ  
KHK ile görevinden ihraç edilen eski polis Yusuf Yorgancı’nın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Yorgancı’nın duruşmasında A.Y isimli tanığın beyanı okundu. Tanık A.Y ifadesinde, sanığın sohbet organizasyonuyla ilgilendiğini, sohbetin ismini Ünal olarak bildiği öğretmen tarafından verildiğini belirtti. Bylock analiz raporu da okunan Yorgancı’nın savunma yapmak için istediği süre verildi. Mahkeme Başkanı sanık Yusuf Yorgancı’ya son kez süre verildiğini, bu süreyi kullanmaması halinde savunma hakkında vazgeçmiş sayılacağı uyarısında bulundu.
“BİSMİL İMAMI İDDİASI ASILSIZ”
Duruşmaya tutuklu olduğu Diyarbakır Cezaevi’nden SEGBİS bağlantısı ile katılan eski öğretmen Mustafa Ünal, örgütün “Bismil İmamı” olduğu ve sözde sohbet toplantıları sorumluluğu iddialarını reddetti. Uzun süre tutuklu bulunduğunu, kalp ameliyatlı olduğundan hayatının tehlikede olduğunu iddia eden Ünal, “Hakkımda kumpas kurulduğuna inanıyorum. Örgütün Bismil İmamı olduğum iddiası asılsızdır” dedi. Tutukluluk hali devam eden Ünal’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek.
ÜNLÜ ÇİFTİ CEZA ALDI
AKÜ Tıp Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen ve tutuklu yargılanan Mehmet Ünlü ile KHK ile görevinden ihraç edilen tutuksuz yargılanan eşi Arzu Ünlü’ye dün görülen karar duruşmasında ceza verildi. Mehmet Ünlü 12 yıl hapis cezası alırken, eşi Arzu Ünlü’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Mehmet Ünlü son savunmasında şu ifadelere yer verdi:
“Tanık Serkan Erol ifadesinde şahsımı tanımadığını söylüyor. Başka bir tanık S.T.O TEM’de verdiği ifadede himmet paralarını Mehmet Yaman’ın topladığını duyduğunu söylemesine rağmen yanlış yazılıp Mehmet Ünlü denildiğini ifade etmiştir. Tıp Fakültesi’ndeki sanıkların kararlarının çoğu tanık M.D’nin ifadesine göre oluşturuldu. O da benimle ilgili ifadesinde ‘cemaatle’ ilgim olmadığın söyledi. Tanık S.Y ile aramızda husumet vardı. Onun hakkında bir öğrenciyi telefonla taciz etmekten dolayı açılan disiplin soruşturmasını yürütmüştüm. Tanık S.Y disiplin cezası almıştı. Hakkımdaki ifadelerinin dikkate alınmamasını istiyorum. AKÜ Rektörü Mustafa Solak’ın da tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.
BAYAN ÜNLÜ’YE 4 YIL 2 AY CEZA
Tutuksuz yargılanıp 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Arzu Ünlü duruşma sonrası da tutuklanmadı. Bayan Ünlü son savunmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir yanlış anlaşılma sonucu buradayım. Ben örgütle bağlantılı sendikanın değil AK Parti’nin sendikası Sağlık-Sen’in üyesiyim. Çocuklarımızı örgütün okulundan 2014 yılında aldık. Okul idaresinin baskısına ve devlet teşvikinin sürmesine rağmen aldık. Köyde arsa satışı sonucu babamdan gelen ev hediyesi 6 bin TL’yi Bank Asya’ya yatırdım. Bu yapı ile hiçbir zaman ilişkim olmadı. Beraatimi istiyorum ailecek yıprandık”
ÖRGÜT İMAMLARINA CEZA VERİLDİ
Dün öğleden sonra örgütün çeşitli zaman dilimlerinde ilçe ve büyük bölge imamlıklarını yapan tutuklu sanıklar; İlker Demir’e 13 yıl 6 ay, İsmail Biçer’e 13 yıl 6 ay, Yakup Koçpınar’a 13 yıl 6 ay ve Osman Uysal’a 18 yıl hapis cezası verildi. Aynı dosyada yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı öğrenilen tutuksuz sanık Cemil Er’e 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verilirken, sanık Mehmet Eren ise aranıyor.
REDDİ HÂKİM VE MAZERET
TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Duruşmada 18 yıl hapis cezası verilen Osman Uysal’ın reddi hâkim talebi duruşmayı uzatmaya matuf görülerek reddedildi. Kararda, her celse sanığa yeterli süre tanındığı, sanığın aksi yöndeki iddiasının mesnetsiz olarak değerlendirildiğine yer verildi. Sanık Cemil Er’in avukatı tarafından verilen mazeret dilekçesi ile ilgili kararda ise, mahkemeler arasında kıyas yapılamayacağı, dosyanın karar aşamasında olduğu, iki celsedir çeşitli sebeplerle duruşmanın talik edildiği gerekçesiyle oybirliğiyle mazeret dilekçesi de reddedildi.
ORTAK TALEP TAHLİYE VE BERAAT OLDU
Karar öncesi sanıklara son sözleri soruldu. İlker Demir, suçsuz olduğunu tahliyesini ve beraatini talep etti. Sanık Osman Uysal son sözünde, “Ben 52 yaşındayım. Devletime bağlı olarak yaşadım. Bugüne kadar en küçük bir olaya bile karışmadım. Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Kesinlikle FETÖ diye bir örgüt bilmiyordum. Darbe teşebbüsünü planladıklarını bilmiyordum. Ben de herkes gibi bunu 15 Temmuz’da öğrendim. 14 aydır şüphe ile tutukluyum. Kızım hasta, ailem zorda. Adaletin tecelli etmesini umuyor, beraatimi talep ediyorum” dedi. Sanık Yakup Koçpınar son sözünde şöyle konuştu: “Eşimin tahliyesini talep ediyorum. Ben dershanede öğretmenliği ekmeğimi kazanmak için yaptım. Herkes gibi gerçeği ben de 15 Temmuz’da öğrendim. İddialar tamamen soyuttur. Somut hiçbir şey yok” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti