Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 1 yetkisizlik kararı – Kocatepe Gazetesi

FETÖ’de 1 yetkisizlik kararı – Kocatepe Gazetesi
FETÖ’de 1 yetkisizlik kararı

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Yardım suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 19 tutuksuz sanık dün hâkim karşısına çıktı.
19 SANIK YARGILANIYOR
Zeynep Nalbantoğlu, Çetiner Pamukçu, Sümeyye Çelik, Âdem Doğan Uyan, Soner Kan, Ali İhsan Öztürk, Özlem Yılmaz, Yusuf Yüksel, Süleyman Yıldırım,  Mehmet Yücel Çelik, Vildan Yavuz, İbrahim Karakoç, Yusuf Oflu, Murat Lüleci, Sema Atalık, Emre Güzel, Zübeyde Duman ve Sümeyye Sevencan’ın duruşmaları tutuksuz olarak görüldü.
1 YETKİSİZLİK KARARI
Örgütün gizli ve şifreli haberleşme programı bylocku İstanbul’da kullandığı gerekçesiyle sanık Zeynep Nalbantoğlu’nun dosyasına yetkisizlik kararı verildi. Sanığın yargılaması İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sanık Sümeyye Çelik’e avukat tutması için talep ettiği süre verildi. Avukatları olmayan sanıklar; Zübeyde Duman’a, Yusuf Yüksel’e, Murat Lüleci’ye, Vildan Yavuz’a talepleri doğrultusunda Baro Başkanlığı’ndan zorunlu müdafi ataması yapılacak. Dün ağırlıklı olarak kamu görevinden ihraç öğretmen, açığa alınmış ve görevde olan öğretmen, doktor, aşçı, emekli, görevden ihraç din görevlisi gibi meslek gruplarından olan sanıkların davaları görüldü. Duruşmalar; Bank Asya hesaplarıyla ilgili bilirkişi raporu, dijital materyal inceleme raporu, ilgili kurumlara müzekkere yazılması, zorunlu müdafi ataması, talimatla ya da huzurda dinlenmek üzere tanıklara çağrı gönderilmesi gibi gerekçelerle Aralık, Ocak ve Şubat ayına ertelendi.
“TALİMATTAN HABERİM YOKTU”
Bir fabrikada çalıştığını belirten sanık Emre Güzel etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulundu. Sanık talebi doğrultusunda teşhislerde bulunup detaylı ifade vermek üzere TEM Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Öğretmenlik görevinden ihraç sanık Ali İhsan Öztürk savunmasında, terör örgütüne yardım amacı gütmeden katılım bankası olduğu için Bank Asya’ya birikimlerini değerlendirme amaçlı para yatırdığını ifade etti.
TEMSİLCİ DEĞİŞİNCE ÜYELİKTE DEĞİŞTİ
Sanık Âdem Doğan, daha önce Türk Eğitim Sen Üyesi olduğunu sendika temsilcisinin değişmesi ile yeni temsilciye sempati duymadığı için Aktif Eğitim Sen üyeliğini tercih ettiğini söyledi. Doğan, Bank Asya’ya talimatla para yatırmadığını dile getirdi. Üzerine atılı Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suçlamasını kabul etmeyen sanık Sema Atalık, FETÖ uygulamalarından bylock tespiti yapılan kablosuz internet hattını birkaç kez kullandıktan sonra ağabeyine verdiğini ifade etti. Mahkemece sanığın ağabeyi S.A hakkında mahkûmiyet kararı bulunuyor. Savunması alındığı için talebi doğrultusunda imza yükümlülüğü şeklinde devam eden adli kontrol tedbiri kaldırılan Atalık’ın yurt dışı çıkış yasağı devam ediyor. Kamu görevinden ihraç öğretmen Süleyman Yıldırım’ın avukatının verdiği mazeret dilekçesi kabul edildi.
“127 ADET OTEL KAYDI TATİL AMAÇLI”
Görevde olduğunu belirten öğretmen Soner Kan, üzerine atılı FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye olduğu yönündeki suçlamayı reddetti. Yüksek faiz verdiği gerekçesiyle Bank Asya’yı tercih ettiğini, kredi kartı kullanımına aidat alınmadığı için hesap açtırdığını söyleyen Kan, “Bankadaki paramı araç alımı için çektim. Talimatla para yatırmadım” dedi. Örgütün sözde il ve ilçe imamlarının da aynı tarihlerde yer aldığı otel kayıtlarını soran Mahkeme Başkanına sanık Kan, “127 adet otel kaydım var. Bunların tümü eşimle tatil amaçlı gittiğimiz otellerdir” cevabını verdi. Mahkeme heyetinden bir hâkim üye, “Emirdağ’ın sözde ilçe imamı U.M’yi tanır mısınız?” sorusunu sanık “Hayır” diye cevaplandırdı. SEGBİS bağlantısı ile gelecek celse U.M tanık olarak dinlenilecek. Görevden açığa alınan öğretmen İ., İslami usul ve esaslara göre çalıştığı için Bank Asya’yı tercih ettiği yönünde savunma yaptı. İ., örgüte yardım suçlamasını kabul etmedi. Görevden ihraç din görevlisi Mehmet Yücel Çelik, Bank Asya’ya çıkar ve güvenlik gerekçeleriyle para yatırdığını, örgüt bağlantısı olmadığını belirterek üzerine atılı suçlamadan beraatını ve göreve iadesini talep etti.
KARAKOÇ: DARBE GİRİŞİMİNE SEVİNMEDİM
Emekli İbrahim Karakoç’da örgüt üyeliği isnadını kabul etmedi. Heyet üyesi bir hâkim, “15 Temmuz darbe gecesi darbeye sevindiğiniz yönünde hakkınızda bir ihbar var” sorusu üzerine sanık Karakoç, “Öyle bir şey yok. 15 Temmuz gecesi yatsı namazını kıldıktan sonra uyudum. Bir akrabamız darbe girişimi var diye telefon etti. Örgüt üyesi değilim. Sohbet toplantılarına katılmadım” şeklinde konuştu. Huzurda dinlenilen tanıklar İ.A ile A.C sanığı ilk kez gördüklerini beyan etti. Tanıklarla ilgili sanığın isminin başka bir sanık isimi ile benzemesi nedeniyle yanlış anlaşılma olduğu belirlendi.
DURUŞMALAR İLERİ TARİHTE GÖRÜLECEK
Sanık Dr. Yusuf Oflu etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak üzere TEM Şube Müdürlüğü’nde ifade verme talebinde bulundu. Mahkeme sanığın talebini kabul etti. Sanık Oflu’nun gelecek duruşmasında tanık S.S SEGBİS bağlantısı ile dinlenilecek. Mezuniyetine bir hafta kala tutuklandığı öğrenilen ve adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen öğrenci Sümeyye Sevcen örgüte yardım suçlamasının ağır ve utanç verici olduğunu belirterek üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Sanık Sevcen örgütün yurt ve evlerinde kalmadığını, himmet v.b para yardımında bulunmadığını bağlantı tespiti yapılan örgütsel haberleşme programı bylocku indirmediğini, kullanmadığını savunmasına ekledi. Sanığın savunması alındığı için imza yükümlülüğü kaldırılırken, yurt dışı çıkış yasağı devam ediyor. Duruşmaya katılmayan sanık Özlem Yılmaz’ın duruşması da Aralık ayında görülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi