Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 10 ceza, bir beraat

FETÖ/PDY davalarında dün biri
FETÖ’de 10 ceza, bir beraat

FETÖ/PDY davalarında dün biri tutuksuz toplam 13 sanığın yargılaması yapıldı. Tutuklu Sanıklar Muhammed Dalar, Turan Cengiz ve Ahmet Ahsen’in duruşmaları ileri bir tarihe ertelendi. Sanık Turan Cengiz’in, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda detaylı bilgi verebilmesi için süre verildi. Dünkü duruşmalarda tutuklu sanıklara tahliye çıkmadı. Tutuksuz yargılanan Nesibe Ayçiçek beraat ederken tutuklu yargılanan eşi Abdullah Ayçiçek’e 9 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu yargılanan sanıklar; Tayfun Çakır’a 7 yıl 6 ay, Mehmet Ünal’a 8 yıl 3 ay, Emrah Ataseven’e 11 yıl 3 ay, Abdurrahman Gönüllü’ye 11 yıl 3 ay, Hamide İnce’ye 8 yıl 3 ay, Erol Osman Gürgen’e 7 yıl 6 ay, Yasin Kandemir’e 7 yıl 10 ay 15 gün, Himmet Aydoğan’a 9 yıl hapis cezası verildi.

 

Tutuklu Sanıklar Muhammed Dalar, Turan Cengiz ve Ahmet Ahsen’in duruşmaları ileri bir tarihe ertelendi.
Sanık Turan Cengiz’in, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda detaylı bilgi verebilmesi için süre verildi. Dünkü duruşmalarda tutuklu sanıklara tahliye çıkmadı.
ON CEZA,
BİR BERAAT
Tutuksuz yargılanan Nesibe Ayçiçek beraat ederken tutuklu yargılanan eşi Abdullah Ayçiçek’e 9 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu yargılanan sanıklar; Tayfun Çakır’a 7 yıl, 6 ay, Mehmet Ünal’a 8 yıl, 3 ay, Emrah Ataseven’e 11 yıl, 3 ay, Abdurrahman Gönüllü’ye 11 yıl, 3 ay, Hamide İnce’ye 8 yıl, 3 ay, Erol Osman Gürgen’e 7 yıl, 6 ay, Yasin Kandemir’e 7 yıl, 10 ay, 15 gün, Himmet Aydoğan’a 9 yıl hapis cezası verildi.
“GÜLEN’İ ÖVMEDİM, PİŞMANIM”    
7 yıl, 6 ay hapis cezası verilen Sanık Tayfun Çakır, karar öncesi mahkemedeki son sözünde 22 yıllık esnaf olarak terörist olduğu yönündeki iddiayı kabul etmediğini söyledi. Bir duyum üzerine hakkında şikâyette bulunulduğunu belirten Çakır, hiçbir zaman terörist başı Fethullah Gülen’i övmediğini, samimi beyanlarda bulunduğunu kaydetti. Çakır; “17-25 Aralık sürecinde gerçek yüzlerini gördüm. Pişmanım, suçsuzum, beraatımı, mahkeme aksi kanaatte ise lehime hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum” dedi.
“KEŞKE SADECE TELEFONU
 ŞARJ ETSEYDİNİZ”
Silahlı terör örgütüne üye olmadığını, 2006-2010 yılları arasında Dinar ilçesinde görev yaptığını belirten Mehmet Ünal’a 8 yıl, 3 ay hapis cezası verildi. Geçen yıl Ağustos ayında bylock iddiasıyla gözaltına alındığını yapılan incelemede telefonunda bylock tespiti yapılmadığını belirten Ünal; “İki telefonumda da yapılan incelemede bylock tespit edilmedi. Ben sadece öğretmenlik yaptım. Hiçbir örgüt faaliyetine katılmadım. Devletime saygılıyım. Cep telefonlarımızı bile eşim de ben de devlet kurumunda şarj dahi etmedik. Evde şarj ediyorduk” diye konuştu. Mahkeme Başkanı, “Keşke sadece telefonu şarj etseydiniz” ifadelerini kullandı.
“İMAM DA, TERÖRİST DE DEĞİLİM”
Sanık Emrah Ataseven’e 11 yıl, 3 ay hapis cezası verildi. Ataseven hakkında, örgütün Başmakçı İlçe İmamı olduğu yönündeki iddiayı ret etti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini dile getiren Ataseven, öğrenci iken örgütün yurtlarında kaldığını ve bu yapıya ait olduğunu bilmediği bir inşaatta bekçilik yaptığını kaydetti.
“SİNSİCE KULLANILDIM,
ALLAH BELALARINI VERSİN”
Sanık Abdurrahman Gönüllü’ye 11 yıl, 3 ay hapis cezası verildi. Gönüllü’nün davasında tanık olarak dinlenilen N. B, Başmakçı Belediyesi Fen İşleri birimine 2015 yılı Aralık ayında Suçıkan Şirketinden iki gencin inşaat ruhsatı yenileme talebiyle geldiğini hatırladığını, ancak Abdurrahman Gönüllü’nün gelmediği yönünde hatırladığını dile getirdi. N.B, ilk ruhsatlandırma aşamasında Abdurrahman Gönüllü’nün konu ile ilgilendiğini belirtti. Mahkeme Başkanının çelişkiden uzak net beyan vermesi gerektiği vurgusu üzerine Tanık N.B; “Yoğun bir iş zamanıydı. Algıda yanlışlık olabilir. Şirketten iki kişi geldi diye hatırlıyorum” dedi. Karar öncesi son sözü sorulan Sanık Abdurrahman Gönüllü, emniyet sorgusunda da hiçbir şey gizlemediğini, 17-25 Aralık 2013 tarihi öncesinde sinsice kullanıldığı bir dönemi yaşadığını belirterek; “Allah Amerika’daki terörist başının ve onun yanındakilerin belasını versin” dedi.
AVUKATTAN HAİNE “DÖN” ÇAĞRISI
İki ayrı avukat tarafından savunulan Abdurrahman Gönüllü’nün Avukatı Aykut Gökşin, başka bir Ağır Ceza Mahkemesi’nde de dile getirdiğini belirttiği kişisel ifadesini mahkemeyi meşgul etmemek için yazılı olarak sunacağını belirtti ve ekledi: “Mahkemeyi meşgul etmeden ABD’deki haine iki çift laf etmek istiyorum. Ey ABD’deki hain adam ülkene dön. Senin yüzünden onca insan sıkıntıda. Eğer azıcık hocalığın varsa ve insanlara öğütlediğin tevekkülün varsa ülkene dön. İdam edilmeyeceksin, işkence görmeyeceksin” diye konuştu.
AHSEN’İN DURUŞMASI ERTELENDİ
Sanık Ahmet Ahsen’in duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Sanık Ahmet Ahsen hakkında bilgisine başvurulan bir tanık, Ahsen’in AKÜ Tıp Fakültesi’nde örgüt yapısı ile ilgisi olup olmadığını bilmediğini kaydetti. Ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan Sanık Hamide İnce’ye 8 yıl, 3 ay hapis cezası verildi. İnce karar öncesi son sözünde; Başmakçı ilçesinde kız öğrenciler için örgüt tarafından temin edilen belli evlerde emir komuta zincirinde yer almadan öğrenci ihtiyacı karşıladığını, hiçbir zaman silahlı terör örgütüne üye olmadığını ifade ederek tahliyesini talep etti. Öte yandan Sanık Hamide İnce’nin telefonunda Kakao mesaj programının bulunduğu öğrenildi.
EŞLERE BİR TAHLİYE, BİR CEZA
Tutuksuz yargılanan Sanık Nesibe Ayçiçek beraat ederken tutuklu yargılanan eşi Abdullah Ayçiçek’e 9 yıl hapis cezası verildi. Sanık Abdullah Ayçiçek karar öncesi son sözünde, uzun süre tutuklu olduğunu belirterek önce beraatını, tahliyesini ya da adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını talep etti.
CENGİZ PİŞMANLIKTAN
YARARLANMAK İSTEDİ
Dinar ilçesinde öğretmen olarak görev yaparken örgütün sendikal ayağında İlçe Temsilcisi olduğu iddiasıyla yargılanan Turan Cengiz etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep etti. Sanık Cengiz’in bu talebi nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanması için süre verildi. Turan Cengiz’in duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
“VATAN HAİNİ DEĞİLİM”
7 yıl, 6 ay hapis cezası alan 66 yaşında ki Sanık Erol Osman Gürgen karar öncesi sorulan son sözlerini gözyaşlarıyla aktardı. Kendisinin Türk Milliyetçisi olduğunu vurgulayan Gürgen; “Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Ben Türk Milliyetçisiyim. Vatan hainliği ile yargılanmaktan utanç duyuyorum. Devletine 25 yıl hizmet ettim. Vatan haini değilim. Bunların da vatan haini olduklarını bilmiyordum. Kısa süreli bir birlikteliğim oldu. Antidepresan ilaç kullanıyorum. 70 yaşa yaklaştım. Affımı istiyorum” diye konuştu.
SANIK DALAR AVUKAT TUTACAK
7 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezası alan Sanık Yasin Kandemir, son sözleri sorulduğunda yapı ile terör örgütü anlamında hiçbir zaman ilişkisi olmadığını söyledi. Kandemir, bylock haberleşme programını kullanmadığını, dini duyguları doğrultusunda sadece sohbet toplantılarına katıldığını ifade etti. Adli sicilinin temiz olduğunu belirten Kandemir, tahliyesini ve beraatını istedi. Özel avukat tutma talebinde bulunan Sanık Muhammed Dalar’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Tutuklu yargılanan Sanık Himmet Aydoğan son sözünde; FETÖ’yü lanetlediğini, her zaman devletinin yanında olduğunu kaydetti. Aydoğan’a 9 yıl hapis cezası verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi