Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 10 sanığa hapis cezası

Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza
FETÖ'de 10 sanığa hapis cezası

Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’si tutuksuz, 11’i tutuklu toplam 13 sanık yargılandı. Ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuklu sanık Ramazan Ateş 9 yıl, tutuklu sanık Ömer Dağaşan 9 yıl, tutuklu sanık Reşit Köken 10 yıl 6 ay, tutuklu sanık Özgür Barış Kocadağ 9 yıl 4 ay 15 gün, Tevfik Kayalar 9 yıl 9 ay, Fatih Kent 9 yıl, Mustafa Akşahan 6 yıl 3 ay, Doğan Şevik 4 yıl 8 ay 7 gün, Saki İncedal 8 yıl 3 ay ceza aldı

 

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’si tutuksuz, 11’i tutuklu toplam 13 sanık yargılandı. Ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuklu sanık Ramazan Ateş 9 yıl, tutuklu sanık Ömer Dağaşan 9 yıl, tutuklu sanık Reşit Köken 10 yıl 6 ay, tutuklu sanık Özgür Barış Kocadağ 9 yıl 4 ay 15 gün, Tevfik Kayalar 9 yıl 9 ay, Fatih Kent 9 yıl, Mustafa Akşahan 6 yıl 3 ay, Doğan Şevik 4 yıl 8 ay 7 gün, Saki İncedal 8 yıl 3 ay ceza aldı.
TUTUKSUZ SANIK TUTUKLANDI
Duruşmalarda tutuksuz sanık Tolga Kılıç da 7 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldı. Mustafa Akşahan ve Doğan Şevik’in cezaları, kararın onanmasının ardından infaz edilecek. Tutuksuz sanık Kağan Üçok, tutuklu sanıklar Yalçın Arslan ve Hanefi Doğru’nun duruşmaları ise ileri bir tarihe ertelendi.
TANIKTAN AKÜ’DE FETÖ İFADELERİ
Yargılamalar sırasında Kağan Üçok’un celsesi sırasında tanık olarak dinlenen M.D., Kağan Üçok’un FETÖ, ‘Cemaat’ olarak adlandırılırken bu örgütle bağlantılı olduğu izlemi oluştuğunu kaydetti. Tanık M.D. “Kağan Üçok, bulunduğu bölümde Anabilim Dalı Başkanı idi. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Dergisi Editörü idi. Aynı zamanda Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü idi. O dönemde görev yapan başhekim, başhekim yardımcıları, bölüm başkanları, şimdi FETÖ’den ihraç edildiler. O dönem, bölümde FETÖ’den birisi varsa, diğerlerinin yükselme şansı yoktu” dedi. Kağan Üçok, tanığın suçlamalarını reddetti.
ELEBAŞININ KİTAPLARI OKUNDU
Tutuklu sanık Reşit Köken’in yargılandığı duruşmada tanık olarak dinlenen S.K. ise 2012’de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde göreve başladığını, göreve başladıktan sonra Reşit Köken tarafından FETÖ toplantılarına davet edildiğini belirtti. Tanık, bu toplantılarda FETÖ elebaşının kitaplarının okunduğunu, görüntülerinin izlettirildiğini, bunun yanı sıra hayata dair çeşitli konuların konuşulduğunu belirtti.
HAREKET DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ
Duruşmalarda sanıklar önce beraatlerini, mahkeme heyeti aksi kanaatteyse tahliyelerini talep ettiler. Sanıklar, karar duruşmalarında kısa savunmalar yaparken tutuklu sanık Tevfik Kayalar, “Böyle bir hareketin içinde bulunmaktan çok pişmanım” dedi. Mahkeme Başkanı’nın “Hareket değil terör örgütü” uyarısı üzerine “Ben elime silah almadım. Bunlar terör örgütü ama benim terör örgütü ile bağlantım yok” dedi. >> Burcu AYDIN ve Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti