Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 12 ceza, 2 beraat, 2 tutuklama

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY)
FETÖ'de 12 ceza, 2 beraat, 2 tutuklama

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma iddiasıyla yargılanan 21 sanıktan 10’u tutuklu, 11’i tutuksuz olarak yargılandı.
SABAH 2 BERAAT,
2 TUTUKLAMA, 7 CEZA
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah görülen davalarda tutuksuz yargılanan sanık Deniz İnan’a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Kübra Aktaş’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Duruşma sonrası tutuklanan Hülya Yavaş’a 9 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Veli Gök beraat ederken, tutuksuz sanık Erkan Özkara’nın duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Tutuklu sanık Yunus Seyman’a 9 yıl 9 ay, oğlu tutuklu sanık Mehmet Alpaslan Seyman’a 9 yıl ceza verildi. Duruşma sonrası tutuklanan Talat Bozca’nın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Tutuklu Sabri Taşkuyu’nun duruşması ertelenirken, tutuklu Mustafa Mutlu’ya 9 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar Feyzullah Beyaz ve Şevket Göz’e 1 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Her iki sanık hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti. Tutuksuz yargılanan Şerife Korkmaz beraat ederken, tutuklu Yalçın Arslan ve tutuksuz sanık Şaban Koç’un duruşmaları ileri bir tarihte görülecek.
ÖĞLEDEN SONRA 5 CEZA
Öğleden sonra görülen duruşmalarda tutuklu sanıklar; Mustafa Murat Kaya, Erdoğan Halat, Numan Top, Ömer Büyükkalaycı ve Hasan Karakaya’ya ceza verildi. Kaya’ya 9 yıl, Halat’a 8 yıl 3 ay, Top’a 11 yıl 3 ay, Büyükkalaycı’ya 10 yıl 6 ay, Karakaya’ya 9 yıl hapis cezası verildi. Dünkü duruşmalarda tutuklu sanıklara tahliye kararı çıkmadı.
AKTAŞ: KATALOG
EVLİLİK YAPMADIM
Dazkırı dosyaları kapsamında yargılanan Deniz İnan karar celsesinde sorulan son sözünde, pişman olduğunu belirterek beraatini talep etti. Kübra Aktaş, örgütün finansal kuruluşu Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, Dazkırı ilçesinde Kız Öğrenci Yurdu’nda eşinin isteği üzerine 7 ay kadar danışman olarak çalıştığını, yurt dışına çıkmadığını söyledi. Aktaş, “Katalog evlilik yapmadım. Eşimle üniversitede tanıştık severek evlendik. Yurttaki öğrencilerle normal hayat akışı içerisinde bir diyaloğum olmadı” dedi.
BYLOCK KULLANMADIM DEDİ MESAJ İÇERİKLERİ OKUNDU
Örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olmadığını iddia eden ve 9 yıl hapis cezası verilen Hülya Yavaş duruşma sonrası tutuklandı. Yavaş duruşmada ısrarla bylock programını kullanmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı, “Bylock içeriği geldi. Toplam 36 giriş, toplam 73 mailden ikisi okunmuş. Kullanıcı adı da var” dedi. Sanık Hülya Yavaş’a ait bylock içerik mesajlarından örnek veren Mahkeme Başkanı, “Hz. İbrahim’i ateşten koruduğun gibi, Efendimizi müşriklerden koruduğun gibi Ya Rabbi, hocamızı ve tek derdi olan davasını ve arkadaşlarını da koru Ya Rabbi. Medrese-i Yusufiye’de tecrit altında olan abilerimizi en yakın zamanda kurtar Ya Rabbi” mesajını okudu.
VELİ GÖK BERAAT ETTİ
Akü’nün eski akademisyenlerinden Veli Gök karar celsesinde beraat etti. Gök son savunmasında, “Üniversite’de oluşturulan bir komisyonun kanaatiyle bizler meslekten uzaklaştırıldık. FETÖ/PDY elebaşının çağrısı ile Bank Asya’ya para yatırmadım. Çoban bir babanın çocuğu olarak devlet imkânlarıyla okudum. 14 aydır devletime, milletime hizmet edememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Akademisyen ve vatandaş olarak devletime hizmet etmek istiyorum” dedi. Yargılaması tutuksuz devam eden Erkan Özkara hakkında gelecek celse tanık dinlenecek.
BABA SEYMAN’A 9 YIL 9 AY CEZA
9 yıl 9 ay hapis cezası alan Sandıklılı esnaf Yunus Seyman, manifaturacılık ve konfeksiyon işi ile uğraştığını hayatının hiçbir döneminde illegal olmadığını söyledi. Her zaman devletine ve milletine karşı görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Seyman, terör örgütü üyesi olarak yargılanmasının haksızlık olduğunu iddia etti. Seyman son sözünde, “Suç işlemedim. 61 yaşındayım. Geçmişim biliniyor” diye konuştu.
UĞUR MART TANIK
OLARAK DİNLENECEK
Tutuksuz yargılanan Dr. Erkan Mercimek’in duruşması ileri bir tarihte görülecek. Sanık Mercimek’in gelecek celsesinde örgütün Emirdağ İmamı olduğu iddiasıyla yakalanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi olduğu öğrenilen Uğur Mart tanık olarak dinlenecek. Mahkeme Başkanının, “Uğur Mart’ı tanır mısınız?” sorusuna, “Doktor hasta ilişkisi çerçevesinde görüşmüş olabilirim” cevabını verdi.
“BYLOCK’UN NE OLDUĞUNU HAPİSTE ÖĞRENDİM”
9 yıl 9 ay hapis cezası verilen Yunus Seyman oğlu Mehmet Alpaslan Seyman’ın karar celsesinde tanıklık yaptı. Tanıklık yapmama kanuni hakkını kullanmayıp yemin eden Yunus Seyman şöyle konuştu: “1978 yılından beri iş hayatındayım. 2015 yılında şirketimizin Eğitim Koordinatörü Seyithan Biçer, bana ulaşamadığını söyledi. Ben de herkesin kullandığı whatsapp gibi sandığım bir programı yüklemesine izin verdim. Yaklaşık iki ay kadar mesajlaştık. Dükkânda oğlum yokken şarjda olan telefonuna da bu programı yüklettim. Oğlum sordu ona da izah ettim. Oğlum, ‘Baba benim telefonuma program yükletme demiştim’ dedi. Samimiyetle söylüyorum bu programın ne olduğunu bilseydim yükletmezdim. Ne olduğunu tutuklanıp hapse girdiğimde öğrendim”
RESİMLER VE YAZILAR
MASUM DEĞİL!
9 yıl hapis cezası verilen Mehmet Alpaslan Seyman, 165 gündür tutuklu olduğunu örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olmadığını söyledi. M. Alpaslan Seyman, “165 gündür tutukluyum. Telefonumda çıkan resimli ifadelerden de pişmanım” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı, “Onlar masum resimler ve yazılar değil. Neyi kast ettiğini siz de biz de biliyoruz” dedi. Seyman son sözünde, “Eşimden, işimden, çoluk çocuğumdan ayrıyım. Altı aylık kızım var. İçimdeki pişmanlığı yenemedim, beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
BOZCA MAHKEMEDE TUTUKLANDI
KHK ile ihraç edilen Din Görevlisi Talat Bozca duruşma sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bozca’nın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Bozca’nın önceki duruşmasında çok sayıda tanık dinlenmişti. Mahkeme Başkanı Sanık Bozca’nın el konulan materyallerin imaj kayıtlarından çıkan sonuçları açıkladı. Sanığın telefonunda örgütün gizli haberleşme programlarından kakao talk tespit edildiğini belirten Mahkeme Başkanı, “Gelen postalarda herkülname Fethullah Gülen videoları çıkmış” dedi. 2014 yılında sözü edilen programı kendi tercihiyle indirdiğini hatırladığını söyleyen Talat Bozca, “2014 yılında bu programı indirdiğimi hayal meyal hatırlıyorum. Bu programı hiçbir şekilde kullanmadım. Örgütün kullandığı hiçbir iletişim aracını kullanmadım” diye konuştu.
“TAYYAR KOD ADI GİBİ”
Sanık Bozca’ya email kutusunda okunmamış bin 700 tane mesaj tespitini belirten Mahkeme Başkanı email isminin de “Tayyar” olduğu tespitini açıkladı. Tayyar ismini bir filmin etkisinde kalarak arkadaşlarının yakıştırdığını ileri süren Bozca’ya Mahkeme Başkanı, “Hangi film” diye sordu. Etkisinde kalınan filmi de hatırlamadığını söyleyen Bozca’ya Mahkeme Başkan, “Tayyar kod adı gibi” dedi. Bozca, “Tayyar” takma adının kod adı olmadığını ileri sürdü. İsimsiz bir ihbar sonrası kendisi için duruşma sürecinin başladığını söyleyen Talat Bozca, bu durumun lehine değerlendirilmesi ricasında bulundu. Ülkesine kesinlikle zerre zarar vermeyeceğini, milli duyguları yüksek bir insan olduğunu belirten Bozca silahlı terör örgütü üyelik suçlamasını kabul etmedi.
MUTLU’YA 9 YIL CEZA
KHK ile polislik mesleğinden ihraç edilen ve tutuklu bulunan Sabri Taşkuyu, dünkü duruşmada örgütle ilgisinin olmadığını dile getirdi. Taşkuyu’nun duruşması ileri bir tarihte görülecek. Tutuklu yargılanan eski Polis Memuru Mustafa Mutlu’ya 9 yıl hapis cezası verildi. Mutlu son sözünde; Suç işleme kastıyla hareket etmediğini ve yapının içine girmediğini söyledi. Ölçü M.M şirketinin hissedarı tutuklu sanık Yalçın Arslan’ın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi doğrultusunda verdiği detaylı beyanları değerlendirilecek. Yalçın’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek.
JEST VE MİMİKLERLE KONUŞMAYIN UYARISI
Tutuksuz yargılanan Şerife Korkmaz beraat etti. Korkmaz’ın iddianamesinde;  Dazkırı ilçesinde örgütün sohbet toplantılarına katılım, kız öğrenci yurdu öğrencilerine yemek organizasyonu, 1 yıldır Dinar Cezaevi’nde tutuklu olan eşi Üzeyir Korkmaz’ın örgütün medya organı Zaman Gazetesinin dağıtıcısı olması ve örgütün ev annesi olduğu iddiaları yer alıyor. Hakkında ki iddialar okunduğu sırada Şerife Korkmaz’ı uyaran Mahkeme Başkanı, “Jest ve mimiklerinizle günahsız bir kulum mesajı vermeyin. Jest ve mimiklerle konuşmayın” dedi. Hakkındaki iddiaları reddeden Korkmaz, hayatta olmayan anne ve babasına hayır amacıyla birkaç kez öğrencileri yemeğe aldığını belirtti. Kız Öğrenci Yurduna çocuğunun kızlarla vakit geçirmesi için birkaç kez gittiğini anlatan Korkmaz, eşi ile bir kargo şirketinin farklı şubelerinde çalışırken bir kargo iletisi sayesinde tanışıp evlendiklerini açıkladı. Mahkeme Başkanı, “Bir kargo ile mi evlilik yaptınız? Katalog evlilik diye bir şey duydunuz mu?” sorusunu sordu. Korkmaz, katalog evlilik yapmadığını, ev anneliğinin neyi kapsadığını ve örgüt elebaşını bilmediğini sözlerine ekledi. Tutuksuz yargılanan sanık Şaban Koç’un duruşması ertelendi.
BEYAZ VE GÖZ’E
1 YIL 10 AY 15 GÜN
KHK ile ihraç edilen eski Polis Memurları Feyzullah Beyaz ve Şevket Göz’e 1 yıl, 10 ay, 15 gün ceza verildi. Sanıklar hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını da kabul etti. Karar celsesinde Beyaz, yapının terör örgütü olduğun bilmesi halinde yanaşmayacağını, bildiği ne varsa tüm şeffaflığıyla anlattığını söyledi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Şevket Göz, tüm bildiklerini samimiyetle anlattığını dile getirdi. Öğleden sonra hâkim karşısına çıkan tutuklu sanıklar; Erdoğan Halat’a 8 yıl 3 ay, Şuhut ilçesinden Numan Top’a 11 yıl 3 ay, Ömer Büyükkalaycı’ya 10 yıl  6 ay, Hasan Karakaya’ya 9 yıl hapis cezası verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi