Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 4 beraat, 6 ceza, 1 tutuklama

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel
FETÖ’de 4 beraat, 6 ceza, 1 tutuklama

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)  Silahlı Terör Örgütüne Üye olma iddiasıyla açılan kamu davalarında dün Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5’i tutuklu, 11’i tutuksuz toplam 16 sanık yargılandı.
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sanıklar; Özge Çelikdemir, Mustafa Aldanmaz, İbrahim Kadıoğlu, Efkan Karataş, Kadir Özkan, Yasemin Aytekin, Şirin Yılmaz, Nihat Özyılmaz, Fatma Oruç, Gülcan Dalar tutuksuz olarak yargılandı. Diğer sanıklar; Yalçın Arslan, Sabri Taşkuyu, Mustafa Özcan, Recai Dönmez, Hasan Tahsin Topbaş’ın yargılamaları tutuklu olarak devam ediyor.
SABAH 4 BERAAT,
5 CEZA, 1 TUTUKLAMA
Sabah görülen duruşmalarda, Özge Çelikdemir, İbrahim Kadıoğlu, Yasemin Aytekin ve Nihat Özyılmaz beraat etti. Tutuksuz yargılanan ve duruşma sonrası tutuklanan Kübra Aktaş’a 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mustafa Aldanmaz’a 2 yıl 10 gün, Efkan Karataş’a 6 yıl 3 ay, Şirin Yılmaz’a 6 yıl 3 ay, Sabri Taşkuyu’ya 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan sanıklardan Kübra Aktaş dışında ceza verilen diğer tutuksuz sanıklar cezaları kesinleşinceye kadar tutuklanmadı.
ÖĞLEDEN SONRA 1 CEZA,
3 DURUŞMA ERTELEME
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen polisler Mustafa Özcan’la, Recai Dönmez’in duruşmaları ertelendi. Tutuksuz sanık eski öğretmen Gülcan Dalar’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Eşi tutuklu olan ve hapis cezası alan Bayan Dalar cezası kesinleşinceye kadar serbest kaldı.
ÇELİKDEMİR BERAAT ETTİ
Dinar adliyesinde zabıt kâtipliği görevinden ihraç edilen sanık Özge Çelikdemir karar celsesinde sorulan son sözünde suçsuz olduğunu belirtti. Çelikdemir, “Bugüne kadar hep milliyetçi bir insan olarak yaşadım. Üç çocuğumu da milliyetçi şekilde yetiştirdim. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Mahkeme sanık Çelikdemir’in beraatına karar verdi.
ALDANMAZ’A 2 YIL 10 GÜN
2 yıl 10 gün hapis cezası verilen sanık Mustafa Aldanmaz’ın karar duruşmasında örgütün gizli haberleşme programı bylock analiz değerlendirme raporu ve tespit tutanağı okundu. Aldanmaz’ın ilk ve son bağlantı illeri Kayseri olarak bylock surverlerine yaklaşık 7 ay boyunca bağlandığı öğrenildi. Aldanmaz son savunmasında, “Örgütün sohbet toplantılarına katıldım. Yurtlarında kaldım ama örgüt içinde bulunmadım. Yapının örgüt olabileceğini düşünmemiştim. 2012 yılında eşim zabıt kâtipliği sınavını kazanamadı. Eğer örgüt üyesi olsaydım bana da eşimin sınavı kazanması için soruları verirlerdi. Bunun dikkate alınmasını istiyorum. Çıkar amacı gütmedim. Dini duygularla hareket ettim. Gerçeği herkes gibi 15 Temmuz darbe girişimiyle öğrendim. Çok pişmanım, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum” dedi. Mustafa Aldanmaz karar öncesi sorulan son sözünde, “Yüce Türk adaletine ve vicdanına güveniyorum” ifadelerini kullandı.
KADIOĞLU BERAAT ETTİ
Sandıklı ilçesinde esnaflık yapan İbrahim Kadıoğlu’nun beraatına karar verildi. Kadıoğlu’nun duruşmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Hasan Coşkun tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı Tanık Coşkun’a soruşturma aşamasında sanık İbrahim Kadıoğlu’nun örgütle iltisaklı olduğunu, Av. Yücel Akdağ ve OPET sahibi olarak nitelediği kişi ile ABD’ye giderek örgüt ele başı ile görüştüğü bilgisini verdiğini hatırlattı. Coşkun, “İbrahim Kadıoğlu’nun Amerika’ya gittiğini biliyorum. Ama nerelere gittiğini kimlerle görüştüğünü bilmiyorum” dedi.
“O DÖNEM ABD’YE
GİTMEK ANLAMLIYDI”
O dönemde ABD’ye gitmenin bir anlam ifade ettiğine dikkat çeken Mahkeme Başkanı, sanık Kadıoğlu’nun ABD seyahatinde İbrahim Poyraz ve İsmail Biçer ile birlikte olduğu yönündeki soruşturma ifadesini hatırlatması üzerine Hasan Coşkun, “Amerika gezisine İbrahim Poyraz ve İsmail Biçer’le birlikte 5 kişi gittiler” dedi. Kendisine ABD gezisine gitme teklifinde bulunulup bulunulmadığını soran Mahkeme Başkanına Coşkun, “O gezinin maliyeti yüksekti. Herkes katılamazdı. Bu arkadaş CHP eğilimlidir. Bir ara milletvekili adayı olmuş bir kişidir. Kendisini örgütün sohbet toplantılarında Allah şahidimdir ki görmedim” diye konuştu. Kadıoğlu, son sözünde beraatını talep etti.
ÖNCE REDDETTİĞİ
BYLOCKU KABUL ETTİ
Savunma hazırlamak üzere süre talebinde bulunan sanık Kadir Özkan’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek. Örgütle bağlantılı Ölçü M.M sahibi tutuklu sanık Yalçın Arslan’ın duruşması bugün görülecek. Arslan’ın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebi bulunuyor. Dün sabahki duruşmada Yalçın Arslan’a ait bylock analiz değerlendirme raporu bulunduğu kaydedildi. Sanık Arslan’ın avukatı müvekkilinin bylock içeriğinde yer almayan A.O ismini vererek yardımcı olduğu vurgusunu yaptı. Mahkeme Başkanı, Yalçın Arslan’ın önceki duruşmalarda örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olduğunu ısrarla reddettiğini dile getirdi. Yalçın Arslan, bylock kullanıcısı olduğunu ve içeriğini bu duruşmada kabul ederek paylaşımlarının tamamen mesleki olduğunu kaydetti.
ERKMEN’DE ŞİRKET
ARŞİVİNİ POLİS İNCELEDİ
Yaklaşık 1,5 yıldır tutuklu olduğunu, bu sürenin bir yılını disiplin cezası verilen sanıkların kaldığı hücrede geçirdiğini psikolojisinin bozulduğunu, engelli çocuğu ve yaşlı babasının kendisine ihtiyacı olduğunu belirten Arslan tahliyesini talep etti. Öte yandan sanık Yalçın Arslan, Erkmen’de bulunan dairesinde bir odayı şirketin arşivi olarak kullandığını, oraya götürülerek Emniyet birimlerine sözünü ettiği evraklar hakkında açıklamalar yaptığını söyledi. Tutukluluk hali devam eden Arslan’ın duruşması bugün görülecek.
İLÇE İMAMININ EŞİ TUTUKLANDI
Tutuksuz yargılanan ancak duruşma sonrası 9 yıl 9 ay hapis cezası verilen örgütün ilçe imamı “Enes” kod adlı firari Mehmet Aktaş’ın eşi Kübra Aktaş tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dazkırı ilçesinde yaklaşık 3 ay süre ile bylock surverlerine bağlantısı tespit edilen Kübra Aktaş’ın, bylock kullanıcı adının “Kudis” olduğu öğrenildi. Aktaş, “Ben bylock kullanmadım” dedi. Duruşmada Kübra Aktaş’ın kullandığı bylock mesajlarından örnekler okundu. Aktaş’ın, Bekir Bıçakçı olarak gözüken “Ümran” isimli şahsa “Tamam canım” mesajını yazdığı belirtildi. Israrla bylock kullanıcısı olduğunu reddeden Kübra Aktaş son sözünde, “Savunmalarıma ekleyeceğim bir şey yok. Söz sizin” dedi.
AYTEKİN BERAAT ETTİ
Zabıt kâtipliği görevinden ihraç edilen Yasemin Aytekin dün görülen karar duruşmasında beraat etti. Daha önce örgütle bağlantılı kız yurduna klavye çalışması yapmak üzere gittiği iddiasını kabul etmeyen Aytekin, “Ben yurda klavye çalışmasına gitmedim demiştim. Ama bir iki kez çocuğumla gittim. Amacım heyecanımı bastırmaktı. Orada kızlar topluluğu vardı. Kendilerince klavye çalışıyorlardı. Klavye sınavına evde kendim hazırlandım” dedi. Mahkeme Başkanı Aytekin’e daha önce yurda gidişini neden inkâr ettiğini sordu. Yasemin Aytekin soruyu, “Yurda klavye eğitimi almak için gittiğimi algıladığımdan gitmedim demiştim” cevabı üzerine Mahkeme Başkanı, “Neyi sorduğumuzu biz de siz de biliyorsunuz” dedi. Aytekin son sözünde, “Hiçbir şekilde terör örgütüne üye olmadım, olmam da. Sınava evimde çocuğumla çalıştım” diye konuştu.
YILMAZ’A CEZA,
ÖZYILMAZ’A BERAAT
Dazkırı ilçesinde esnaflık yapan Şirin Yılmaz’a 6 yıl 3 ay ceza verildi. Karar celsesinde sanık Yılmaz önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtti. Dinar ilçesinde görevden uzaklaştırılan Edebiyat Öğretmeni Nihat Özyılmaz’ın beraatına karar verildi. Özyılmaz son savunmasında. “Avukatlarımın ifadelerine katılıyorum. 26 yıllık meslek hayatımda örgüt bağlantım olmadı. Finansal destek sağlamadım. Hiçbir etkinliğine katılmadım. Eşimi de uzak tuttum. Beraatımı istiyorum” ifadelerine yer verdi.
TAŞKUYU’YA 10 YIL 6 AY CEZA
Sanık Fatma Oruç’un eski eşinin tanık olarak dinlenmesi için duruşması ileri tarihte görülecek. Meslekten KHK ile ihraç edilen polis Sabri Taşkuyu’ya karar duruşmasında 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanıcısı olduğu belirtilen Taşkuyu’ya ait bylock analiz tespit tutanağı duruşmada okundu. Taşkuyu son sözünde masum olduğunu ifade etti.
“SIKLIKLA ‘YAZIN
GÖRÜŞECEĞİZ’ DİYORDU”
Tutuklu yargılanan ve öğretmenlikten KHK ile ihraç edilen Hasan Tahsin Topbaş’ın duruşmasında öğretmen tutuksuz tanık A.F tanık olarak dinlendi. Sanık ve eşi ile aynı okulda çalıştığını belirten tanık A.F, “Çalıştığım okulda tüm öğretmenlerle birlikte kendisini ve eşinin FETÖ üyesi olduğunu biliriz. Kendisi sıkça ‘yazın görüşeceğiz’ diyordu” ifadesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Yazın görüşeceğiz derken darbe girişimini bildiğini mi söylemek istiyorsunuz?” sorusu üzerine tanık A.F, “Darbeden sonra kendisinin bu sözü ile darbeyi bildiğini kesinlikle anlamış olduk. Karı koca okuldaki öğrencilerle ilgilenir, onları örgütün ‘ışık evi’ diye tabir edilen evlerine, polislik, astsubaylık sınavlarına hazırlamak üzere yurtlara götürdüklerini biliyorum” dedi. Sanık Hasan Tahsin Topbaş, tanık A.F’nin iddiası üzerine okuldaki tüm öğretmenlerin dinlenmesini istedi. Kendisinin öğrencileri ev ve yurda götürmediğini söyleyen Topbaş, “Kimseyi eve ya da yurda götürmedim. Alnım ak” dedi.
İKİ ERTELEME, BİR CEZA
Öğleden sonra görülen duruşmalarda tutuklu sanıklar, KHK ile meslekten ihraç edilen polisler Mustafa Özcan, Recai Dönmez ile tutuksuz sanık öğretmen Gülcan Dalar hâkim karşısına çıktı. Tutuklu eski polisler Mustafa Özcan ile Recai Dönmez’in duruşmalarında bylock analiz raporu ve tespit tutanakları okundu. Sanıklardan Mustafa Özcan’ın duruşması bugün, Recai Dönmez’in duruşması ise ileri bir tarihte görülecek. Her iki sanık haklarındaki suçlamaları kabul etmezken tutukluluk halleri devam ediyor.
BAYAN DALAR’A 6 YIL 3 AY CEZA
Eski öğretmen Gülcan Dalar’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Karar duruşmasında son savunması alınan Bayan Güler hakkında 9 yıl 9 ay hapis cezası verilen eşi Muhammed Dalar’ın son duruşmasında fotoğrafını çekmesi nedeniyle tutanak tutulmuştu. Daha sonra TEM Şube’ye götürülen Gülcan Dalar’ın ifadesi alınmıştı. Bilindiği üzere duruşma salonunda telefonun açık bulunması, fotoğraf ve kamera görüntüsü çekmek yasak. Gülcan Dalar son savunmasında şu ifadelere yer verdi: “Bank Asya’ya talimatla para yatırmadım. Aktif Eğitim Sen’in örgütle bağlantısını bilmiyordum. Eşim aracılığıyla üye oldum. Terörist damgası yiyeceğimi bilmiyordum. Sohbet toplantılarına katılmadım. Eşim yaklaşık 11 aydır Dinar Cezaevi’nde tutuklu. Eşimle üniversitede sınıf arkadaşıydık. Severek evlendik. Katalog evlilik yapmadık. Örgüt nedeniyle zor zamanlar yaşıyoruz. Bakıma muhtaç ikiz bebeklerim var” dedi. Dalar son sözünde; “Örgütle organik ya da maddi bağlantım yok. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi