Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 7 ceza, 1 yetkisizlik, 1 tahliye

FETÖ’de 7 ceza, 1 yetkisizlik, 1 tahliye
FETÖ’de 7 ceza, 1 yetkisizlik, 1 tahliye

Duruşmalarda tutuksuz yargılanan sanıklar; Mensure Yıldız’a 7 yıl 6 ay; Bilal Sarı’ya 5 yıl hapis cezası verildi. Her iki sanık duruşma sonrası cezaları kesinleşinceye kadar tutuklanmadı. Süleyman Aydın’ın dosyası hakkında yetkisizlik kararı verildi. Aydın’ın yargılaması örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanımının Ankara’da tespiti, üzerine atılı suç eyleminin Afyonkarahisar’da gerçekleşmemesi gerekçesiyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek. Tutuklu sanık Muhammet Hatipoğlu’na 9 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar; Mehmet Erpolat’a 9 yıl; Nevzat Balkoca’ya 9 yıl 9 ay; Ali Tüter’e 12 yıl hapis cezası verildi. Abdurrahman Koçak’a 7 yıl 6 ay ceza verilirken sanık cezası kesinleşinceye kadar hükümle birlikte adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Sanıklar; Kadir Çınar, Bilği Kağan Küçükcan, Suat Çelik, Cumhur Sancaktar Selamet, İsmail Çakmak, Mehmet Tetik, Ahmet Aşık’ın duruşmaları Aralık ayı içerisinde görülecek.

 

FETÖ’den itiraf kesitleri

 

Talimat: Sonuna kadar İNKÂR!

 

Kapatılan FETÖ okullarından Osman Bey Koleji’nde Müdür Yardımcılığı yapan ve etkin pişmanlıkta bulunmayı talep eden Cumhur Sancaktar Selamet’in duruşmada verdiği ifade dikkat çekti. Örgütün, mensuplarına yakalama ve gözaltı süreçlerinde “sonuna kadar İNKÂR edilmesi” talimatını verdiği de ortaya çıktı.
. “Mideniz kaldırıyorsa oy vermeye devam edin” denildi.
. Örgüt lideri Fethullah Gülen “Bam Teli” isimli sohbetlerinde bazı konuları kapalı anlatırdı. Örgütün il ve ilçe imamları kapalı mesajları analiz ettikten sonra “Hoca Efendi bunu söylemek isterdi” diye aktarırdı.
. Yakalama ve gözaltı sürecinde “Sonuna kadar İNKÂR edin” dediler.
. Bylock kriptolu (şifreli) gizli programdı, ortaya çıkacağı hiç hesapta yoktu. Şifresi kırılamaz, tespiti yapılamaz, imaj örnekleri bulunamaz sanılıyordu.
. Tanınmış işadamlarından mermerci İ.A eşi ile birlikte bizi evde ziyaret etti. ABD’ye götüreceğimiz öğrencilerden biri de kendi çocuğuydu. İ.A, “Bu çocuklar her yıl ABD’ye gidemezler. Gitmişken Hoca Efendi’yi de görsünler” dedi. Fabrikasında ziyaret ettiğim tanınmış mermercilerden H.Ş’den de aynı talep geldi. ABD gezisinde araç kiraladık bu ziyaret gerçekleşti.
. Örgüte bağlı okulda idareci olduğumdan dolayı bildiğim sanılabilir. Ama Şerif Ali Tekalan’ı tanımıyorum. İleride örgütün başına kimin geçeceğinin bilindiğini de sanmıyorum.
 

 

Örgüte para yolu “parlatılan” okullarla açılmış!

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY yargılamalarında örgüte para yolunun açılması için örgütle bağlantılı okulların “ciddi ve iyi eğitim” verdiği propagandası yapıldığı vurgulandı

 

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüne üye olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 13’ü tutuklu, 2’si tutuksuz, toplam 15 sanığın yargılaması dün gün boyu devam etti.  
15 SANIĞIN DAVASI GÖRÜLDÜ
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanıklar; Kadir Çınar, Bilği Kağan Küçükcan, İsmail Çakmak, Bilal Sarı, Suat Çelik, Mensure Yıldız, Cumhur Sancaktar Selamet, Süleyman Aydın, Mehmet Erpolat, Mehmet Tetik, Abdurrahman Koçak, Ahmet Aşık, Muhammet Hatipoğlu, Nevzat Balkoca, Ali Tüter’in davaları görüldü. Sanıklardan Bilal Sarı ve Mensure Yıldız tutuksuz olarak yargılandı.
7 CEZA, 1 YETKİSİZLİK,
1 TAHLİYE
Duruşmalarda tutuksuz yargılanan sanıklar; Mensure Yıldız’a 7 yıl 6 ay, Bilal Sarı’ya 5 yıl hapis cezası verildi. Her iki sanık duruşma sonrası cezaları kesinleşinceye kadar tutuklanmadı. Süleyman Aydın’ın dosyası hakkında yetkisizlik kararı verildi. Aydın’ın yargılaması örgütün gizli haberleşme programı bylock kullanımının Ankara’da tespiti, üzerine atılı suç eyleminin Afyonkarahisar’da gerçekleşmemesi gerekçesiyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek. Tutuklu sanık Muhammet Hatipoğlu’na 9 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar; Mehmet Erpolat’a 9 yıl; Nevzat Balkoca’ya 9 yıl 9 ay; Ali Tüter’e 12 yıl hapis cezası verildi. Abdurrahman Koçak’a 7 yıl 6 ay ceza verilirken sanık cezası kesinleşinceye kadar hükümle birlikte adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

 

“Sonuna kadar inkâr edin” talimatı

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada itirafçı olmayı talep eden kapatılan Osman Bey Koleji’nin Müdür Yardımcısı Cumhur Sancaktar Selamet, örgütün yakalama ve gözaltı sürecinde sonuna kadar inkâr edilmesi talimatını verdiğini anlattı

 

Kapatılan FETÖ okullarından Osman Bey Koleji’nde Müdür Yardımcılığı yapan ve etkin pişmanlıkta bulunmayı talep eden Cumhur Sancaktar Selamet’in duruşmada verdiği ifade dikkat çekti. Örgütün mensuplarına yakalama ve gözaltı süreçlerinde sonuna kadar İNKÂR edilmesi talimatını verdiği de ortaya çıktı.
SELAMETİN DOSYASI BİRLEŞTİRİLDİ
Sanık Cumhur Sancaktar Selamet hakkında; Bank Asya’ya katılım hesabı açtırması, örgütün stratejik otel toplantılarına katılımı, Zaman Gazetesi yöneticilerinin gözaltına alındığı süreçte adliye önündeki eyleme katılım, kriptolu gizli haberleşme programı bylock kullanımı ve kapatılan FETÖ okullarından Osman Bey Koleji’nde Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı iddiaları var. Selamet’in gizli haberleşme programı bylock surverlerine 12 ay boyunca 4 Ocak 2015- 2 Ocak 2016 tarihlerinde ilk ve son bağlantı yeri Afyonkarahisar olmak üzere bağlandığı tespiti var. Öte yandan sanık Cumhur Sancaktar Selamet’in 2016/157 esas numaralı çok sanıklı dosyadan tefrik edilerek (ayrılarak) 2017/634 esas numaralı dosya ile birleştirildiği kaydedildi.
“BYLOCK’U OKUL MÜDÜRÜ SÖYLEYİNCE YÜKLEDİM”
Örgütün kriptolu gizli haberleşme programını Osman Bey Koleji Müdürü Ertan Parmak’ın söylemesi ile google play storeden indirdiğini, programın çalışmaması sonucu vpl üzerinden tekrar kurduğunu anlatan Cumhur Sancaktar Selamet, “Bylock grubumda diğer Müdür Yardımcıları Murat Demirel, Muharrem Aydın, Okul Müdürü Ertan Parmak, Selçuk Bakkalbaşı, Muhammet Emin Vatan, İlyas Demirci, Harun Bakan, Sefa Öztürk vardı. Hatırladığım isimler bunlar. Bylock programını eşime ben yükledim” dedi.
“YÜZDE 99 TALİMAT ÜZERİNE HAREKET EDİLİRDİ”
Mahkeme Başkanı 2014-2016 dönemine ait okudukları bylock yazışmalarında kriptolu (şifreli) programla ilgili, “Korkma bylock içeriğini çözemezler, kırılamaz” yönünde ifadeler bulunduğunu kaydetti. Mahkeme Başkanı aynı zamanda etkin pişmanlıktan yararlanan sanıkların “Başkanım örgüt kurumlarında çalışan herkese istisnasız bylock yüklenmesi talimatı geldi” ifadelerini hatırlattı. Örgüt elebaşının Bank Asya’ya para yatırılması talimat konuşmasını dinlemediğini, kendisine özel bir samimiyeti olduğunu belirttiği kaçak durumda bulunan örgütün son İl İmamı Selçuk Bakkalbaşı tarafından “Yaşanan siyasi bir süreç. Hedefleri Bank Asya’yı batırmak. En az 20 bin TL yatırmalısın” talimatının verildiğini belirten Selamet, “Ben de Ziraat Bankası’ndan çektiğim 20 bin TL’yi yatırdım. Müdür Bey bize örneğin saat 10.00-11.00 arasında Bank Asya önündeki eylem için bize bir saat verildiğini o saatte müsait olanların orada bulunarak eylem yapmasını bylock mesajı ile bildirmişti. Sanırım bu talimat Afyon’da istisnasız herkese gitmiştir. Zaten hep yüzde 99 talimat üzerine hareket edilirdi. Benim Selçuk Bakkalbaşı ile samimiyetim farklıydı. Ben sadece kolej kısmını bilirim. Bölgeci diye tabir ettiklerimizin faaliyetlerini bilmezdim”
FİNANS TEMİNİNDE OKULLAR ARAÇ
17-25 Aralık 2013 sürecinden sonra özellikle sohbet toplantılarına katılmayan velileri kazanmaya yönelik Halkla İlişkiler Mesulü (HİM) kavramının ilk defa İl İmamı Selçuk Bakkalbaşı döneminde gündeme geldiğini açıklayan Selamet, “Amaç 17-25 Aralık sürecinden sonra yüzde 60 oranda azalan sohbetlere katılımı sağlamaktı. Selçuk Bakkalbaşı da 2014 yılındaki seçimlerden sonra Afyon’a gelmişti.  HİM faaliyetinde takibi Seyithan Biçer yaptı. O ayrılınca Hamza Bakan takip etti. HİM’in faaliyet alanı genelde esnaflardı” ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı, “Ağırlıklı faaliyet alanı esnaflardı diyorsunuz. Zengin veliler ile HİM aracılığıyla kontak mı kuruluyordu? Demek ki örgüte para yolu kamuoyuna örgütle bağlantılı okulların “ciddi ve iyi eğitim” verdiği propagandasıyla parlatılarak açılmış” dedi.
“BİLGİ SIZMASA BAKKALBAŞI KAÇMAZDI”
Duruşmada verdiği ifadesinde seçim sürecinde mevcut iktidara yönelik “Mideniz kaldırıyorsa oy vermeye devam edin” denildiğini aktaran Selamet, “Örgüt lideri Fethullah Gülen ‘Bam Teli’ isimli sohbetlerinde bazı konuları kapalı anlatırdı. Örgütün il ve ilçe imamları kapalı mesajları analiz ettikten sonra ‘Hoca Efendi bunu söylemek isterdi’ diye aktarırdı. Yeminle darbe ile ilgili bir şey duymadım. 15 Temmuz planından haberim yoktu. Yakalama ve gözaltı sürecinde ‘Sonuna kadar İNKÂR edin’ dediler. Bylock kriptolu (şifreli) gizli programdı ortaya çıkacağı hiç hesapta yoktu. Şifresi kırılamaz, tespiti yapılamaz, imaj örnekleri bulunamaz sanılıyordu. Örgütün son İl İmamı Selçuk Bakkalbaşı 26 Nisan 2016 tarihinde birleştirildiğinizi söylediğiniz dosya yargılamasına yönelik adliye veya emniyetten bilgi sızması kaçamazdı diye yorumluyorum” şeklinde konuştu.
İŞADAMLARINDAN “HOCA EFENDİYİ”
ZİYARET EDİN RİCASI
ABD’de 2010 yılının Temmuz ayında 17 gün süreli İngilizce eğitim gezisi için tanınmış işadamlarından mermerci İ.A eşi ile birlikte bizi evde ziyaret etti. ABD’ye götüreceğimiz öğrencilerden biri de kendi çocuğuydu. İ.A, “Bu çocuklar her yıl ABD’ye gidemezler. Gitmişken Hoca Efendi’yi de görsünler” dedi. Fabrikasında ziyaret ettiğim tanınmış mermercilerden H.Ş’den de çocuğunun yer aldığı bu gezi için aynı talep geldi. ABD gezisinde araç kiraladık bu ziyaret gerçekleşti. Örgüte bağlı okulda idareci olduğumdan dolayı bildiğim sanılabilir. Ama Şerif Ali Tekalan’ı tanımıyorum. İleride örgütün başına kimin geçeceğinin bilindiğini de sanmıyorum. Maksadım suç işlemek değildi. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum. TEM Şube de verdiğim ifadem doğrudur. İfademi özgür irademle verdim” ifadelerini kullandı.  

 

Polis dosyaları görüldü

 

KHK ile ihraç edilen eski polislerde hakim karşısına çıktı. Bazı dosyaların kararı verilirken bazıları ertelendi

 

Emniyet Amirliği görevinden KHK ile ihraç edilen Süleyman Aydın’ın dosyası hakkında yetkisizlik kararı verildi. Aydın’ın yargılaması üzerine atılı suç eyleminin vuku bulduğu ve gizli haberleşme programı kullanım tespitinin yapıldığı Ankara’daki Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek. İhraç polis İsmail Çakmak, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Çakmak’ın duruşması ertelendi. Terör örgütü suçlaması ile yargılanmaktan büyük üzüntü duyduğunu belirten Muhammet Hatipoğlu’na karar duruşmasında 9 yıl hapis cezası verildi. Sanık Mehmet Erpolat karar celsesindeki son sözünde, “Ben kesinlikle terör örgütü üyesi değilim” dedi. Erpolat’a 9 yıl hapis cezası verildi. Etkin pişmanlıkta bulunmayı talep eden sanık Mehmet Tetik detaylı ifade vermesi ve fotoğraf teşhisinde bulunması için TEM Şube’ye sevk edildi. İhraç edilen polis Abdurrahman Koçak’a karar celsesinde 7 yıl 6 ay ceza verildi. Koçak hükümle birlikte tahliye edildi.

 

Jandarmanın imamının dosyası karar incelemesinde

 

Jandarma’nın Afyonkarahisar örgüt imamı olduğu iddiasıyla yargılanan Ahmet Aşık’ın duruşmasında etkin pişmanlıkta bulunan Yunus Emre  Arslan ve Hüseyin Öğüt  tanık olarak dinlendi

 

Tanıklar sanık olarak yargılandıkları duruşmalarda verdiği ifadeleri tekrarladı. Tanık beyanlarını kabul etmeyen Aşık, “Tanık beyanlarını ve hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi, mümkün değilse tahliyemi talep ediyor, hayırlısı olsun diyorum” dedi. Aşık’ın gelecek duruşmasına kadar dosyası karar verilmek üzere incelemeye alındı.
İSCEHİSAR VE
SULTANDAĞI İMAMINA 12 YIL
İscehisar ve Sultandağı ilçelerinin örgüt imamı olduğu iddiasıyla yargılanan Ali Tüter’e 12 yıl hapis cezası verildi.
Ali Tüter’in duruşmasında örgütün Emirdağ İlçe İmamı olan ve etkin pişmanlıktan yararlanan Uğur Mart SEGBİS ile bağlanarak tanıklık yaptı.
Karar öncesi son savunmasında Tüter, “Fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Bir önceki duruşmamda verdiğim beyanlar geçerlidir. Uğur Mart’ın dediği gibi ben İscehisar ve Sultandağı ilçelerinde çalıştım. Kendisini ben tanımam ama o nasıl biliyor bilmiyorum. Ben sadece yurtlarda çalıştım. Başka bir şey yapmadım” dedi.

 

ÇINAR’A ERTELEME, SARI’YA 5 YIL

 

Bank Asya’da açtırdığı hesabını 2013 yılı başında kapattığını belirten Kadir Çınar örgütün gizli haberleşme programı bylock kullandığı iddiasını kabul etmedi. Tutukluluk hali devam eden ve KHK ile polislikten ihraç edilen Çınar’ın duruşması Aralık ayı içerisinde görülecek

 

Daha önceki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilen öğretmen Bilal Sarı, dünkü karar celsesinde Bank Asya’ya talimatla para yatırmadığını ifade etti. Beş yıl hapis cezası verilen Sarı cezası kesinleşinceye kadar adli kontrol şartıyla serbest kalacak. Meslekten ihraç edilen polis Suat Çelik, 8 sayfalık gönderdiği yazının itiraz olduğunu, savunma yapamadığını belirterek yazılı savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu. Çelik, terörist yaftasını kabul etmediğini, bu isnadın ağır ve onur kırıcı olduğunu belirtti. Çelik’in duruşması Aralık ayı içerisinde görülecek.

 

“Pişmanım”

 

KHK ile polislikten ihraç edilen Bilgi Kağan Küçükcan’ın duruşmasında etkin pişmanlıktan yararlanan eski polis Kadir Yılmaz tanık olarak dinlendi

 

Eski Polis Bilgi Kağan Küçükcan’ın da duruşması Aralık ayı içerisinde görülecek. Küçükcan’ın dünkü duruşmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı öğrenilen eski polis Kadir Yılmaz Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanarak tanıklık yaptı.
Tanık Yılmaz’ın Sinop’ta detaylı ifade verdiği öğrenildi. Sanık Küçükcan ile 2006 yılı sonunda Mersin’de bekârken çalıştığını, evlendikten sonra da ailecek görüştüklerini anlatan Yılmaz, “Kendisi bir aile oturması sırasında baha sohbet toplantısına katılabileceğimi söyledi. Ben de olur dedim. Örgütle tanışmama vesile oldu. Sanığın evinde sohbet toplantılarına katılmaya başladım. Sohbetlere yaklaşık 3 ay kadar katıldım. Ben çevik kuvvetteydim. Sonra benim çevik kuvvet grubunda sohbete devam etmem söylendi. Sohbeti eşgalini ve ismini hatırlayamadığım sanırım bir öğretmen veriyordu. Sanık beni ikametime bıraktığı bir gün ‘Maaşımızın, gözümüzün, başımızın sadakası olsun diye Asya’daki okullara gönderilmesi için himmet veriyoruz” dedi. Ben de ona 20 TL verdim. Sohbetlerde Fethullah Gülen’in cd’si nadiren izlenir, kitap ve risaleleri, Kur’an-ı Kerim sıkça okunurdu. Ailecek görüştükleri dışında tanık beyanını kabul etmeyen Küçükcan’ın duruşması ileri bir tarihte görülecek.

 

“Devletimden özür diliyorum”

 

Örgütün Dazkırı ilçesinde “ev anneliği” ve “ablalık” yaptığı iddialarıyla yargılanan Mensure Yıldız’a mahkemeden 7 yıl 6 ay hapis cezası çıktı

 

Dazkırı dosyaları kapsamında yargılanan burun ameliyatı nedeniyle duruşması ertelenen ve tutuksuz yargılanan sanık Mensure Yıldız’a dünkü karar celsesinde 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Adli kontrol şartıyla serbest olan Yıldız cezası kesinleşinceye kadar yine serbest bırakıldı. Hatırlanacağı üzere Mensure Yıldız’ın hakkında örgütsel anlamda “ablalık” ve “ev anneliği” yaptığı iddiaları vardı. Karar öncesi son sözü sorulan Yıldız, “Ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Bilmeden bir yanlışlık yaptıysam devletimden özür diliyorum” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberleri