Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’de 8 karar daha – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza
FETÖ’de 8 karar daha

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü Kurma, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme, Örgüt Propagandası Yapma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 17 sanığın davaları görüldü.
17 SANIKTAN 4’Ü TUTUKLU
Tahliye talepleri reddedilen sanıklar; Yakup Oflaz, Abdullah Selvi, Lütfullah Arslan ve Murat Boşcu’nun tutukluluk hali devam ediyor. Yusuf Ünal, Yasin Erkan, Kenan Efe, Fatma Gül Oflaz, Hasan Tunç, Esra Arslan, Ahmet Aysal, Hüseyin Aydoğan, Perihan Koç, Muhammet Başar, Müberra Boşcu, Mehmet İpek ve Sezai Cengiz tutuksuz olarak yargılanıyor. Dosyası karara çıkmayan sanıkların duruşmaları çeşitli nedenlerle ileri bir tarihe ertelendi.
1 YETKİSİZLİK, 4 BERAAT, 3 CEZA DAHA
Sanıklardan Hasan Tunç’la, Mehmet İpek üzerlerine atılı Terör Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Sanık Ahmet Aysal da Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme aynı dosyada yargılanan Yakup Oflaz ile Fatma Gül Oflaz hakkında yetkisizlik kararı vererek dosyanın Antalya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Yakup Oflaz’ın tutukluluğu hükmen devam ediyor. Üzerine atılı Resmi Belgede Sahtecilik suçundan beraat eden sanık Abdullah Selvi’nin Silahlı Terör Örgütüne Üyelik suçunu sabit gören mahkeme 10 yıl hapis cezasına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Zararı doğrultusunda Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, kamu kurumunu uğrattığı zarar nedeniyle toplam 11 bin 458 bin TL’lik adli para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesine hükmetti. Selvi’nin tutukluluğu hükmen sürüyor.
ASKERİYEDE ÖRGÜT PROPAGANDASI
İDDİASI ARAŞTIRILIYOR
İscehisar ilçesinde görevi gereği gittiği jandarmanın gazino olarak tabir edilen alanında FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık Sezai Cengiz hakkındaki suçlamayı reddetti. Sanık Cengiz’in 15 Temmuz darbe girişimi akabinde “Sizinkiler şerefsizi ipe götüremediler. Darbeyi başaramadılar” dediği iddia ediliyor. İddia ile ilgili olarak dönemin İlçe Jandarma Komutanı İ.D, M.F.D, H.H, V.D ve U.M mahkeme huzurunda tanık olarak dinlenildi. Gelecek duruşma tanıklar B.G ve V.D’nin beyanları alınacak.
 İKİ TANIK HAKKINDA SUÇ
DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Öte yandan Murat-Müberra Boşcu çiftinin duruşmasında daha önce soruşturma aşamasında verdikleri beyanlardaki çelişki giderilemeyen iki tanık hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) bağlanan tanıklar Ş.K ile A.D’nin çelişkili beyanda ısrarları sonucu yalancı tanıklıktan haklarında işlem yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi