Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’den “Kimse itirafçı olmasın” talimatı

Fethullahçı Terör Örgütü /
FETÖ'den "Kimse itirafçı olmasın" talimatı

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, FETÖ’nün Dinar ayağının yargılanmasına başlandı. Afyonkarahisar İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda 2’si tutuksuz, 14’ü tutuklu 16 sanık, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla yargılandı. Tutuksuz sanıklardan İlhan Kavak, duruşma sonrasında tutuklandı. Kavak’ın bir sonraki celsesinin 16 Ağustos 2017’de gerçekleştirileceği belirtildi.
“RÜYA”LARLA MESAJ VERDİLER
FETÖ’nün Dinar ayağındaki sanıkların savunmaları alındıktan sonra 3 sanığın duruşmasında tanık olarak dinlenen M.A., FETÖ’nün gözaltılara ve tutuklamalara yaklaşım tarzı hakkında bilgi verdi. Tanık, ifadesinde şöyle dedi:
“Halı saha maçları yapılırdı. Bu halı saha maçlarından sonra bazen sohbet yapılırdı, bazen de yemek yenilir ve kalkılırdı. Gözaltında olduğum süre içinde Hasan Tahsin Topbaş, ‘Kimse etkin pişmanlıktan yararlanmasın, kimse itirafçı olmasın’ diyordu. Çeşitli rüyalar görüldüğünü belirterek ‘Dışarıdakiler içeri girecek, içeridekiler dışarı çıkacak’ diyordu.”
İSTİFA ETMESİNE RAĞMEN
ÜYELİĞİ SİLİNMEMİŞ
Tutuksuz sanık Hüseyin Kurnaz ise, FETÖ’nün dernekleri arasında olan Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’ne, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinden önce üye olduğunu aktardı. Kurnaz, “Ramazan Avcı bana geldi. Temizlik ve sigorta sektörünün ATSO’da aynı grupta olduğunu, AFSİAD ve HÜRSİAD’ın seçime birlikte gireceğini, benim de AFSİAD ya da HÜRSİAD’dan birine üye olmam halimde seçimi kazanabileceklerini söyledi. Ramazan Avcı, önce Bekir Özerdem ve Saniye Hancıoğlu ile liste yapmak istemiş. Ama Bekir Özerdem, Ramazan Avcı’yı silince Ramazan Avcı bana gelmiş. Bekir Özerdem benim rakibim olduğu için bu teklifi kabul ettim. Ramazan Avcı, FETÖ’nün siyasete bulaşmasından sonra HÜRSİAD’dan ayrıldı. Ben de istifa etmek istedim. HÜRSİAD’ın Genel Sekreteri, benim sözle istifa edemeyeceğimi, noterden belge yollamam gerektiğini söyledi. Tutuklu kaldığım süre içinde koğuşumda bir HÜRSİAD yöneticisi vardı. O ‘İstifa eden üyelerin isimleri görünsün diye üyelik paralarını ödedik, isimlerini silmedik’ dedi” ifadelerini kullandı. Kurnaz, 17-25 Aralık 2013’teki gelişmelerin ardından FETÖ toplantılarına katılmadığını beyan etti. Kurnaz, 3 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Kurnaz’ın cezası onandıktan sonra uygulamaya konulacak.
DURUŞMALAR İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ
Ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuklu sanık Nur Yasin Tunç 7 yıl 6 ay hapis cezası alırken, tutuklu sanık İbrahim Demirel yargılanması devam etmek üzere tahliye edildi. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, duruşmalar ileri bir tarihe ertelendi. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

YA NECİP MİLLET SOKAĞA ÇIKMASAYDI?
İlhan Kavak’ın yargılandığı duruşmada, Kavak’a 15 Temmuz 2016 gecesinde bir yerel radyoda dile getirdiği “kalkışma hareketinin mevcut iktidar tarafından planlandığı” iddiası soruldu. Kavak, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a muhalif olduğunu, bu nedenle o an öyle bir cümle sarf ettiğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayati Karaaslan, “Saat 11:30’da (gece) Cumhurbaşkanı canlı yayına bağlandı. Sen ve Türkiye’deki diğer illerde böyle söyleyenlere inanıp da ya bu necip millet sokağa çıkmasaydı?” diye sordu. İlhan Kavak’ın avukatı, müvekkilinin o günkü konuşmasını “Boşboğazlık” olarak tanımladı.