Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’nün Bolvadin ayağında yargılamaya devam

Afyonkarahisar’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel
FETÖ'nün Bolvadin ayağında yargılamaya devam

Afyonkarahisar’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Bolvadin ayağında üye oldukları suçlamasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 12 sanığın yargılanmasına başlandı.
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, tutuklu sanıklar Ümit Elmas, Musa Koçak, Mehmet Sadık Alpay, Ali Çelik, Mustafa Akşahan, Basri ekici, Fatih Kent, Hakkı Yalçın, Yalçın Arslan, Abdülkadir Borlu, Yılmaz Tokpunar ve tutuksuz sanık İbrahim Doğruer katıldı.
Mahkemede, FETÖ /PDY’nin Bolvadin imamları oldukları iddia edilen Ümit Elmas ve Musa Koçak’ın davaları da görüldü. ByLock kullandıkları ve silahlı terör örgütüne üye oldukları iddialarıyla FETÖ/PDY üyeliğinden haklarında açılan davaların ilk duruşmalarına çıkan sözde imamlar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beratlarını ve tahliyeleri istedi. Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davayı 17 Nisan’a erteledi.
Aynı mahkemedeki bir diğer duruşmada, esnaf tutuklu sanık Mehmet Sadık Alpay hazır bulundu. Üzerine kayıtlı cep telefonunda ByLock tespiti yapıldığı ve bu nedenle hakkında FETÖ/PDY üyeliğinden dava açıldığının hatırlatılmasının ardından söz verilen Alpay, söz konusu örgütle hiçbir bağının olmadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasının ardından verdiği ara kararda, sanık Alpay’ın tutukluluğunun devamına ve davanın 17 Nisan’a ertelenmesine karar verdi.
DELİL YETERSİZLİĞİNDEN
BERAT ETTİLER
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir diğer davada ise örgütle bağlantılı olduğu için kapatılan eğitim kurumlarının bağlı olduğu Gökkuşağı A.Ş.’nin şirket avukatlarından Ali Çelik, hakim karşısına çıktı. Çelik, savunmasında, örgüt üyesi olmadığını, avukat olduğu için bir dönem Gökkuşağı A.Ş.’nin sözleşmeli avukatlığını yaptığını belirterek, son yapılan yerel seçimlerde desteklediği aday adayı yüzünden avukatı olduğu şirketin yöneticileri ile sorun yaşadığını ifade etti.
Suçlamaları kabul etmeyen Çelik, beraatını ve tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasının ardından sanığın delil yetersizliğinden beratına karar verdi.
Aynı mahkemede görülen bir diğer davada ise tutuksuz yargılanan iş adamı İbrahim Doğruer, hakim karşısına çıktı. Doğruer, savunmasında örgüt üyesi olmadığını, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin desteklediği listeyi desteklediği için Diğer listeyi destekleyen cemaat üyeleri tarafından yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın delil yetersizliğinden beratını istedi. Mahkeme heyeti sanık Doğruer’in beraatına karar verdi.
DERSANENİN
HİZMETLİSİ BERAT ETTİ
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgüte ait olan ve kapatılan Körfez Dershanesi’nde hizmetli olarak çalışan Abdulkadir Borlu’nun yargılandığı dava görüldü. Borlu, savunmasında dershanede asgari ücretle çalışan bir hizmetli olduğunu, kendisine getirilen işadamları derneğine üyelik kağıdını işyerinin baskısı yüzünden imzaladığını, derneğin denetim kurulu üyesi olduğundan haberi olmadığını söyledi.
Örgüt üyesi olmadığını dile getiren Borlu, beratını ve tahliyesini istedi.
Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasının ardından Mahkeme heyeti Borlu’nun beratına karar verdi.
Aynı mahkemede haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu sanıklar Mustafa Akşahan, Basri Ekici, Fatih Kent, Hakkı Yalçın, Yalçın Arslan, Yılmaz Tokpunar da hakim karşısına çıktı. Sanıklar, savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Sanıkların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verdiği ara karar da sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, davanın ise 3 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti