Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’nün jandarma yapısı mercek altında

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza
FETÖ’nün jandarma yapısı mercek altında

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün gün boyu Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 6’sı tutuksuz, 9’u tutuklu toplam 15 sanığın davaları görüldü.
5 CEZA, 2 TAHLİYE,
1 YETKİSİZLİK
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıklardan; Ali Altundal, E:B., Talip Çevik, Nezih Orha, Resul Şahin, Hüseyin Düzgün, Doğan Dalgıç, Hasan Tahsin Topbaş, Muhammed Aydoğdu tutuklu olarak yargılandı. Sanıklar; Hanife Topbaş, Abdullah Şimşek, Mehmet Ali Çelik, Önder Akci, Emre Öztürk, Veysel Bay tutuksuz olarak yargılanıyor. Öte yandan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile hazır edilmeyen tutuklu sanık Hazine Dalgıç gelecek celse huzurda hazır edilecek. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanık Mehmet Ali Çelik’e 1 yıl 11 ay 12 hapis cezası verildi. Sanık E.B., adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden tutuklu sanık Nezih Orha’ya 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanık hükümle birlikte tahliye edildi. Mahkemeden sanıklar Hasan Tahsin Topbaş’a 9 yıl, eski polis Muhammed Aydoğdu’ya 9 yıl 9 ay hapis cezası çıktı. Kararları verilmeyen sanıkların duruşmaları Aralık ayı içerisinde görülecek.
ALTUNDAL’A YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ
Yargılaması tutuksuz devam eden sanık Hanife Topbaş’ın duruşması Ocak ayı içerisinde görülecek. KHK ile askerlik görevinden ihraç edilen tutuklu sanık Ali Altundal’ın Afyonkarahisar’da üzerine atılı suç eylemi olmaması, örgütün gizli kriptolu haberleşme programı bylock kullanımının Kayseri Pınarbaşı’nda gerçekleşmesi nedeniyle sanık hakkında mahkeme yetkisizlik kararı verdi. Tutukluluk hali devam eden sanığın yargılaması Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek.
FETÖ’NÜN JANDARMA YAPISI MERCEK ALTINDA
Meslekten ihraç edilen Jandarma Astsubay Abdullah Şimşek, Ali Altundal, eski Teğmen Mehmet Ali Çelik, AKÜ Tıp Fakültesi’nin eski Doçent Doktorlar E.B. ve Önder Akci, yine AKÜ’de eski Dr. Talip Çevik, eski astsubaylar Nezih Orha, Resul Şahin, Emre Öztürk, Veysel Bay, Jandarma eski Binbaşı Doğan Dalgıç duruşmada örgütün jandarma yapılanmasına yönelik ayrıntılı ve şaşırtıcı bilgiler verdiler. Örgütün jandarma yapılanmasında rol alan sanıklar aynı durumda olan diğer sanıkların duruşmalarında tanık olarak dinlendi. Duruşmalarda şaşırtıcı ve çarpıcı ifadeler dikkat çekti. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin Ayrıntıları Yarın Kocatepe’de

 

“İnanç uğruna yapılanlarla devlet gidiyordu!”

Sanık ve tanık olarak dinlenilen eski Psikiyatri Doçenti E.B., dini hassasiyetle inanç gereği yapılanların bir süre cazip geldiği sözleri üzerine Mahkeme Başkanı, “İnanç uğruna yapılanlarla devlet gidiyordu” dedi.
Hem sanık, hem tanık olarak dün görülen duruşmalarda ifade veren eski Psikiyatri Uzmanı E.B. kendileri için cazip gelenin din ve inanç hassasiyeti olduğunu belirtti. Sıkça bir akademisyen ve psikiyatri uzmanı olarak örgütün yaptıklarını neden sorgulamadığını soran Mahkeme Başkanına sanık B., “Cazip olan dindi. İnanç açısından anlatılanlar belli bir mantıktaydı” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı, “İnanç uğruna yapılanlarla devlet gidiyordu” vurgusu yaptı.

 

Örgütten ajan filmlerini aratmayan randevular

 

Jandarma örgüt yapısında “Grup Sorumluları” veya “Abilere” zimmetlenen askerlere verilen randevularda James Bond filmlerini aratmayacak adres yönlendirmeleri, sanık ve tanık beyanlarıyla ortaya konuldu.
Jandarmadan bir askerle buluşacak olan örgütün “Grup Sorumlusu” veya “Abisi” tarafından kendisine zimmetlenen subay ya da astsubaya ajan filmlerini aratmayan adres yönlendirmeleri yapıldığı öğrenildi. Örneğin Ankara’da Afyonkarahisar’a tayini çıkan bir subay ya da astsubaya randevu veren örgüt mensubunun, “Metrodan sonra yüz metre ileride bir bakkal var. Oradan sola dön ilerle bir market göreceksin onun önünde saat 14.00’de bekle” şeklinde yönlendirmeler yapıldığı anlatıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti