Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

FETÖ’NÜN YERİNİ KİM ALDI?

Yıllarca “F tip örgütlenmeye dikkat edin” uyarılarına kulak asmayıp “Hizmet hareketi” diyerek, bu örgüte her istediğini veren, Milli Güvenlik Kurulu’nda İrtica Eylem Planına karşı çıkarak gereğini yerine getirmeyen AKP iktidarının, 15 Temmuz gecesi yaşananlardan da gerekli dersi çıkaramadığı anlaşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcında yer alan “Laiklik” ilkesini hiçe sayan hükümet, devletle, cemaatler arasında bağlantı kurmaya devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarında değişiklik yapılarak önceki yönetmelikte Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartları arasında bulunan “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” hükmü kaldırıldı. Yani emir komuta zincire değiştirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin neredeyse 1000 yıllık disiplinine darbe vuruldu.
Günlerdir tartışılan bir başka olayda ise, Türk Silahlı Kuvvetlerinde Tuğamiral rütbesi ile çalışan subayın makam aracıyla geldiği tarikat merkezinde sarığı ve cübbesiyle görüntüleri yansıdı. “Çok yönlü soruşturma açılacak” denileli bir aya yaklaştı. Atatürk’ün resmine bile tahammül edemeyenler, tarikat evinden çıkan amirale soruşturma açamadılar. Ona soruşturma açamıyorlar, ancak “Montrö Kaldırılacak” cümlesine tepki gösteren amirallere soruşturma açıp, gözaltına alabiliyorlar.
Diğer yandan ihvancı kimliğiyle ön plana çıkan Ayasofya Camisi Baş İmamı Mehmet Boynukalın, her konuda laiklik ilkesi ile zıt siyasi açıklamalarına devam ediyor.
Eski adı GATA olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer laikliğe ve medeni kanuna aykırı söylemleri nedeniyle tepkileri üzerine çektikten nice sonra göstermelik olarak görevden alındı, ancak yeniden atandı.
Sağlık Bakanlığı’nın, Recep Akdağ döneminde Menzil tarikatının elinde bulunduğu, yeni bakanla birlikte İskenderpaşa Cemaatine geçtiği ve bu nedenle ciddi çekişmelerin yaşandığı Ankara’da dillendirilen konular arasında yer alıyor.
FETÖ Terör Örgütünden ders almayan iktidar şimdi de diğer cemaatlerin devletin tüm kademelerine yerleşmesine ses çıkartmıyor, hatta teşvik ediyor. Dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in “Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış, bunlar kargaları güldürür” sözü ve 15 Temmuz gecesi yaşananlar önümüzde duruyor.
***
Yeri gelmişken soralım. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan 9 adet “Bilgi Evi”nin yarısından fazlası FETÖ, kalanı diğer cemaatler tarafından işletiliyor, çocuklarımızın zihinleri onlar tarafından dolduruluyordu. Bütün itirazlarımıza rağmen dönemin AKP’li belediyesi bu yanlışta ısrar etmişti. Ancak, 15 Temmuz gecesi yaşananlardan sonra da (niyeyse) Anıtpark önünde günlerce nöbet tutmak zorunda kalmışlardı. Yeni belediye başkanımız Mehmet Zeybek’in FETÖ ve ilişkili kuruluşlara son derece karşı olduğunu biliyoruz. Ancak yine de soralım; Bilgi evleri şu anda hangi cemaatler tarafından işletiliyor? FETÖ’nün yerini kim doldurdu? Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu eğitim yuvalarını yönetecek gücü yok mu? Yanlışa hala devam ediyor musunuz?
Son Söz; “Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol medeniyettir.” Mustafa Kemal Atatürk

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti