Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ’ye 5, Ata’ya hakarete 1, örgüt propagandasına 1 ceza

FETÖ’ye 5, Ata’ya hakarete 1, örgüt propagandasına 1 ceza
FETÖ’ye 5, Ata’ya hakarete 1, örgüt propagandasına 1 ceza

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün, Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 12 sanığın davaları görüldü. Ayrıca Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaret ve Terör Örgütü Propagandası Yapma iddiasıyla yargılanan bir sanığın dosyası da karara bağlandı.
13 SANIK TUTUKSUZ YARGILANDI
Sümeyra Yasan, Canan Selçuk, Selahattin Çimen, Aysel Kodal, Şerife Hatipoğlu, Mustafa Bozkurt, Ceylan Üstündağ, Ayşe Ölmez, Harun Kılıçaslan, Sümeyra Öge, Cengiz Cantaş, Ali Yılmaz, Muhammed İbili tutuksuz olarak hâkim karşısına çıktı. Yargılaması devam eden sanıkların duruşmaları Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında görülecek.
TUTUKLU EŞ TANIKLIK YAPTI
Duruşmaya avukatı ile birlikte Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi bağlantısıyla (SEGBİS)  katılan sanık Ayşe Ölmez karar duruşmasında önceki yazılı ve sözlü savunmalarını tekrar etti. Mahkemenin üzerine atılı Silahlı Terör Örgütü Üyelik suçunu sabit gördüğü Ölmez’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Örgüt üyeliği iddiasıyla yargılanan sanık Şerife Hatipoğlu’nun duruşmasında örgütle müzahir Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi tutuklu eşi A.H tanık olarak dinlenildi. A.H sanığın eşi olarak tanıklıktan feragat etmedi. Eşinin teknolojiden anlamadığını söyleyen A.H, “Eşim teknolojiden anlamaz. Kullanmadığı internet paketinden yararlanırken çeşitli programlar indiriyordum. Yüzlerce program indirdim muhtemelen bylocku da ben indirmişimdir” dedi. Mahkemenin örgüt üyeliği suçunu sabit gördüğü sanıklar; Canan Selçuk’a 9 yıl 7 ay, Ceylan Üstündağ’a 6 yıl 10 ay 15 gün, Sümeyra Öge’ye 7 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme suç isnadıyla yargılanan Harun Kılıçaslan’a 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verildi. Sanıklar karar öncesi sorulan son sözlerinde beraat etmeyi talep etti.
“ATATÜRK’E HAKARET ETTİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve din saikleriyle beslenen terör örgütü propagandasını yapma suçu sabit görülen Muhammed İbili de ceza aldı. İbili’ye ayrı ayrı sosyal medya hesabı üzerinden örgüt propagandası yapması nedeniyle 1 yıl 3 ay, Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaret suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Atatürk’e hakaret ettiğini düşünmediğini belirten İbili, “Atatürk hakkında küfür, hakaret ve argo kullandığımı düşünmüyorum. Asıl hakareti onun benim Peygamberime ‘Bozkurt’ kitabında ‘Ahlaksız bir Arap dini. İslam dini yok olmaya yüz tuttu’ ifadeleriyle yapmıştır. Eğer mahkeme hakaret ettiğimi düşünüyorsa pişmanım” dedi. Mahkeme Başkanı sanığa değerlendirmeyi gerekçeli kararda yapacaklarını söyleyerek, “Pişmanlığınız şarta bağlı olamaz. Pişman mısınız değil misiniz?” diye sordu. İbili, “Pişmanım” cevabını verdi.
PROPAGANDAYA AYRI
HAKARETE AYRI CEZA
Terör örgütü üyesi olmadığını ileri süren ve örgüt lideri paylaşımı yapmadığını belirten İbili şöyle konuştu: “Terör örgütü üyesi değilim. Terör örgütü lideri ile ilgili bir paylaşımım da olmadı. IŞID ya da El Kaide örgütleriyle ilgim olduğu iftiradır” dedi. İddia edilen örgütlerin Türkiye’deki tağut sistemde askerlik yapılamayacağını savunduğunu belirten İbili, “Bu örgütlerle bağım olsa askerlik yapmazdım. Ben Hakkâri’de askerlik görevimi yaptım” diye konuştu. Hakkında IŞID’ın Türkiye’deki yöneticilerinden biri olduğu iddiası bulunarak tutuklu yargılanan  “Ebu Hanzala” kod adlı H.B’nin 2018 yılı bahar ayındaki duruşmasıyla ilgili olarak facebook hesabında sanığın serbest bırakılması gerektiği yönündeki paylaşımı sorulan İbili konu ile ilgili video izlediğini kaydetti. Sanığa Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaretten 1 yıl 3 ay, Örgüt Propagandasından ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanık hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından yararlanmayı talep etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi