Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Feyiz ve bereket dolu gece

Bu haberin fotoğrafı yok
Feyiz ve bereket dolu gece

Afyonkarahisar Müftüsü Kaya, “Aslında Kadir Gecesi’ne mahsus özel bir ibadet yoktur. Geceye en büyük hususiyeti veren Kur’ an-ı Kerim okuyarak, tevbe ve istiğfar ederek, dua ve niyazda bulunarak, kaza ve nafile namazı kılarak mübarek gecenin ihyasına çalışmalıyız” dedi

Kadir Gecesi nedeniyle bir masj yayınlayan Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, “Ayrıca bu gece ellerimizi ve gönüllerimizi Cenab-ı Hakk’ ın rahmet deryasına yönelterek tevbe ve niyazlarımızı Yüce Allah’ a arz etmeliyiz. Samimi yapacağımız dualarla gerek kendimiz, gerek aile fertlerimiz ve diğer sevdiklerimiz için iki cihan saadeti dilemeliyiz” dedi.
Cenab-ı Hakk’ın lütfu ile eriştiğimiz 11 ayın sultanı Ramazan- Şerifin son günlerini yaşadığımız belirten Müftü Mustafa Kaya, “26 Ağustos 2011 Cumayı 27 Ağustos Cumartesiye bağlayan bu gece mübarek Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi çok ulvi bir gecedir. Öyleki Yüce Allah bu gecenin büyüklüğünü bildirmek için müstakil bir sure indirmiştir. Konu ile ilgili Kadir Suresinde mealen şöyle haber verilmiştir: “Şüphesiz, biz Kur’ anı Kadir Gecesinde indirdik. Bilir misin, Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.” dedi.
Müftü Kaya Kadir Gecesi ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu gecedeki ulvi olaylar ise, surenin sonunda şöyle ifade edilmiştir: “O gece melekler ve Cebrail Rab’ lerinin izni ile her iş için arka arkaya iner. O gece, tan yerinin aydınlanmasına kadar bir selamettir.”
Bu gece, Kur’ an’ın indirildiği, başta Cebrail Aleyhisselam olmak üzere meleklerin inişiyle arza maneviyat kazandırıldığı, müminlere ilahi selamlar yağdırıldığı, feyiz ve bereket dolu mübarek bir gecedir.
Bu gecede Mevla’ mız tarafından indirilmeye başlayan Kur’ an-ı Kerim, asırlar boyu insanlığı aydınlatacak, manevi iklimlerden bahar fısıltılarını engin ufuklara, zengin gönüllere taşıyacaktır.
Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan-ı Şerifin ilk gününden itibaren tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız teravihler, yaptığımız iftar ve sahurlar, verdiğimiz sadaka-i fıtır, okuduğumuz Kur’ an-ı Kerim ve hatmi şerifler, getirdiğimiz salat-u selam ve zikirlerle bu gecenin feyiz ve bereketinden istifadeye hazırlandık.
Sevgili Peygamberimiz bu geceyi ihya edenlere şu müjdeyi veriyor: “Kim inanarak, sevabını Allah’ tan bekleyerek Kadir Gecesini ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.”
O halde bugün birinci görevimiz Kur’ ana tabi olmak, O’ nu anlayıp onu yaşamaktır. Unutulmamalıdır ki, Kur’an insanlığın hidayeti için gönderilen son ilahi beyandır.
Ayrıca bu gece ellerimizi ve gönüllerimizi Cenab-ı Hakk’ ın rahmet deryasına yönelterek tevbe ve niyazlarımızı Yüce Allah’ a arz etmeliyiz. Samimi yapacağımız dualarla gerek kendimiz, gerek aile fertlerimiz ve diğer sevdiklerimiz için iki cihan saadeti dilemeliyiz.
Kadir Gecesini daha zinde bir hal içerisinde, olabildiğince salih ameller işleyerek geçirmeliyiz. Aslında Kadir Gecesine mahsus özel bir ibadet yoktur. Geceye en büyük hususiyeti veren Kur’ an-ı Kerim okuyarak, tevbe ve istiğfar ederek, dua ve niyazda bulunarak, kaza ve nafile namazı kılarak mübarek gecenin ihyasına çalışmalıyız. Hz. Aişe annemiz Peygamber Efendimize: “Kadir Gecesini idrak edersem ne yapayım?” diye sorduğunda, Peygamberimiz (S.A.V.): “Allah’ ım Sen affedicisin, affı seversin, beni de affeyle” diye dua et, buyurmuşlardır. Kadir Gecesi vesilesi ile diğer insani ve İslami görevlerimizi de yeniden gözden geçirmeliyiz.
Bu akşam Müftülüğümüzün Ulu Camide düzenlediği Kadir Gecesi Özel Programı’ na tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi davet eder, mübarek Kadir Gecenizi kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab- ı Hakk’ tan niyaz ederim.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti