Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Filistin Özgür Olana Dek Meydanlardayız”

Afyonkarahisar Kudüs Platformu tarafından 9 Haziran Pazar akşamı önce Filistin’de zulüm gören Müslümanlar’a destek olmak için bayraklarla süsledikleri araçlarla yaptıkları konvoyun ardından basın açıklaması düzenlendi. Platform adına konuşan Afyon İHH Başkanı Ramazan Kaya, “Filistin Özgür Olana Dek Meydanlardayız” dedi.

Afyonkarahisar Kudüs Platformu tarafından

Afyonkarahisar Kudüs Platformunun basın açıklaması Zafer Meydanı’nda 9 Haziran 2024 Pazar akşamı saat 22.30’da gerçekleştirildi.

“DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDEKİ ZULMÜ DURDURACAK ADIMLAR ATILMIYOR”

Platform adına açıklamaya yapan Afyon İHH Başkanı Ramazan Kaya, şunları söyledi: “On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim 2023 sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalcilerin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 7 Ekim’den bu yana 15 binden fazlası çocuk, 10 biniaşkını kadın olmak üzere 36 bin 171 kişi şehit oldu, 81 bin 420 kişi yaralandı. İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Siyonistlerin saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. İşgalci İsrail, daha önce Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Refah’ta sivillerin çadırlarına bombalarla saldırdı. Saldırılarda, kadınlar, siviller ve çocuklar yanarak hayatlarını kaybettiler. Bu saldırıların ardından da dünyadan cılız tepkiler geldi. Bu cılız tepkiler işgalcileri durdurmuyor. Zulmü durdurmak için, 21. Yüzyılın Hitler’i Netanyahu’yu ve hükümetini durdurmak için İsrail’e karşı somut ve güçlü adımlar atılmalıdır. İşgalcilerin saldırıları bir kere daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir. Filistin’de camiiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor. İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuk tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor.”

“Filistin Özgür Olana Dek Meydanlardayız”

“İSLAM ÜLKELERİ HALKLARI BİRARAYA GELEREK TEPKİLERİNİ ORTAYA KOYMALIDIR”

“Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.” diyen Başkan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Tarih, çok zalim devletler gördü. Tarih boyunca zalim hiçbir devlet, âbâd olamadı. Her biri er ya da geç işledikleri zulümlerin bedelini çok ağır bir şekilde ödedi ve nesillerine zulümlerini bir utanç olarak bıraktılar. İsrail de Allah’ın izniyle hedefine asla ulaşamayacak. Yıllardır Filistinlilerin topraklarını işgalci teröristler eliyle gasp eden İsrail, 7 Ekim 2023’den bu yana Gazze’de uyguladığı soykırımla Filistinlileri vatanlarını terk etmeye zorluyor. İsrail’in zulmüne karşı çıkıyoruz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Siyonist zulmünün ve işgalinin sona ermesi, Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in ve dünyanın özgürlüğü için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar meydanlarda olacağız. Yaşasın, Nehirden Denize Özgür Filistin.”

“Filistin Özgür Olana Dek Meydanlardayız”