Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

FİLİSTİN VE BİZ

Haçlıların ve Yahudilerin tarih boyunca Müslümanlara ve özellikle de Türklere nasıl bir husumet içinde oldukları malum. Zayıf buldukları her fırsatta saldırırlar.
Türklerin cihangirliği tartışılmaz. Bir Alman profesörün; “Biz Türkleri neden sevelim ki; Türkler olmasaydı İslamiyet Mekke ve Medine’ye sıkışıp kalmış olacaktı.” şeklindeki sözleri her şeyi anlatır.
İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış ve Peygamberimiz (SAV)’in övgüsüne mahzar olmuş bir milletin düşmanının çok olması da doğaldır.
Kudüs meselesi İslamiyet’le diğer dinlerin meselesidir. Bizim ilk kıblemizdir. Yahudiler ve İsrail Ortadoğu’da bir çıbandır. Türkiye Filistin’in yanındadır. Diğer Müslüman ülkelerin direnci de yoktur. Uyuşmuşlardır. Tüm dünya gözünü, kulağını kapatmıştır.
Zamanında Filistinliler ve Araplar Osmanlı’ya karşı İngilizlerle beraber olmuşlar, terör örgütlerine destekleri ve topraklarına sahip çıkamamış olsalar da İslam kardeşliği adına kayıtsız kalmıyoruz. Sonuçta bebekler ve masum insanlar katlediliyor. Uygur Türklerine ve diğer soydaşlarımıza ve Müslümanlara yapılan zulmü de görmek lazım. Zulmün her türlüsüne karşı olmalıyız.
Kudüs 400 yıl Osmanlı idaresinde kaldı. Kimsenin burnu kanamadı. 104 yıl önce kaybettik. Şimdi kan gölü. Nereden nereye gelindi. Eğer azcık akılları ve vicdanları olsaydı Araplar yaşananlardan ders çıkarırlardı.
Ama hiç öyle değil. Tarihte ve şimdi Türk düşmanlığına devam ediyorlar. Sadece sıkışınca “Türkiye gel” diye slogan atıyorlar.
Peki şimdi ne yapılmalıdır? Önce bütün Müslümanlar birlik beraberlik içinde uyanık ve çalışkan olmalıdır. Ama bu çok zor bir durumdur. Çünkü çok laf, hiç iş Müslümanların hastalığı olmuştur.
Biz de Millet olarak her yönden güçlü olmalıyız. Ekonomik ve askeri yön başta olmak üzere, eğitim, sanayi, tarımda çok güçlü olmalıyız. Patent üretmeliyiz. Çılgınca tüketimden vazgeçip Sanayi ve tarımda rekor yatırım ve üretim yapmalıyız. Eğitimimiz milli olmalı. Ne yaptığını bilen, vatansever, milli, çalışkan, devletçi ilim adamları ve idareciler yetiştirmeliyiz.
Yoksa sokaklarda kendi kendimize bağırırken atı alan Üsküdar’ı geçer.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER