Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Flamingolardan göz kamaştıran suyla dans

Bu haberin fotoğrafı yok
Flamingolardan göz kamaştıran suyla dans

Afyonkarahisar ile Denizli sınırları içinde yer alan Acıgöl’de yaşayan flamingolar sıcak havayla su üzerinde uzun süre hareketsiz kalarak başa çıkıyor. Bu yıl sayıları gözle görülür oranda artan Acıgöl’ün flamingoları, huzurlu yuvalarında hep birlikte yaşıyor. Acıgöl’ün insan ve dış etkilerden uzak, sessiz bölümlerini tercih eden flamingolar yer değiştirdiklerinde görülmeye değer görüntüler ortaya çıkarıyor

Allı turna olarak da bilinen flamingoların Türkiye’nin en büyük ikinci tuz gölü olan Acıgöl’de gözlerden uzak bir hayat yaşıyor. Denizli ile Afyonkarahisar arasındaki karayolunu kullananların su üzerinde oturan martılar gibi gördüğü flamingolar, yakından bakıldıklarında ise, büyüklükleri ve ürkeklikleriyle dikkat çekiyor. Günü suyun içinde yosun ve canlıları yiyerek geçiren allı turnalar, öğle saatlerini minimum hareket ederek geçiriyor. Koloniler halinde yaşayan flamingolar, davetsiz misafirlerle karşılaştıklarında ise göz kamaştırıcı pembe-beyaz tüylerini sergileyerek kaçıyorlar.
Flamingoların su ile dansını izlemek isteyenleri Afyonkarahisar’a davet eden Doğa Koruma Milli Parklar 5’inci Bölge Müdür Mehmet Kuşçu, Başmakçı İlçesi’ne bağlı Akpınar Köyü’nde bir kuş gözlem kulesi olduğunu hatırlattı. Acıgöl’ün yaban ördeği, yaban kazı, dik kuyruk ve angıt gibi göçmen kuşlarla, yırtıcı kuşlara da ev sahipliği yaptığını belirten Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bölgenin ekolojik ve mineral korunmasına büyük önem verdiğini söyledi. Allı turnaları ‘uzaktan birer inci, yakından ise pembe süsler’ olarak tanıtan Kuşçu, bu yıl kuş çeşitliliği ve sayısında yaşanan artışın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.
HABER: ONUR BAYRAM

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti