Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fransa antlaşmaları gözden geçirilmeli – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Fransa antlaşmaları gözden geçirilmeli

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü Ahmet Toptaş yaptığı açıklamada Türkiye’nin askeri malzeme ithalatını yaptığı ülkelerden birisi olan Fransa ile antlaşmaların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Fransa’nın, geçmişten medet ummaya başladığını, sözde soykırım ile ilgili tarihi katleden adam olarak tarihe geçen Sarkozy’nin, 1789 devrimi ile çelişen bu düzenlemeyi kabul ettirmesinden duyduğu rahatsızlığı ifade etti.
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 1789 Fransız Devriminin aydınlanma, düşünce özgürlüğü, eşitlik ve dayanışma adı altında yapıldığını hatırlatarak; “İnanıyorum ki; Robespiyeri, Dantonu, Monteskiyöyü yetiştiren 1789 evrimini gerçekleştirmiş olan Fransa halkı da Sarkozi gibi çapsız bir lidere sahip olmanın üzüntüsünü yaşamaktadır. Fransa. 21 yüzyılın kara lekesi olan Soykırım Anayasa Mahkemesi vasıtasıyla acilen düzeltmelidir. Bunun için Fransız Parlamenterlerine, aydınlarına ve kamuoyuna önemli görev düşmektedir. Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi iktidarın kararlaştıracağı yaptırımlara da açık destek vereceğiz. Yeter ki Hükümet dış politikada ki gelişmeleri muhalefetle paylaşsın. Kararlı politikanın altını çiziyoruz. Çünkü NATO Libya’ya vurdu. Libya petrollerini Fransa’ya altın tepside sunan AKP iktidarıdır. 2007’de dönemin Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan: ‘Sınırların açılması ve diplomatik ilişki kurulması konusunda Gül, bizimle aynı düşünüyor’ iddiasında bulunduğunda, Cumhurbaşkanı Gül Erivan’a gidip ‘Ermeni jargonunun değiştiğini’ açıkladığında, Ermeni protokolleri imzalandığında, Obama Çankaya Köşkü’nde: ‘Soykırım konusunda görüşlerim değişmedi’ dediğinde, geçen yıl Baskın Oran’ın Paris’te yaşayan kızının adaylığı: ‘Soykırım yapılmıştır’ demediği için engellenirken ona sahip çıkılmadığı dönemler AKP’nin Dış politikasının tutarsızlığını göstermiştir.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti