Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Fransa kendi tarihine baksın” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Fransa kendi tarihine baksın”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Fransa Senatosu’nun 1915 olayları ile ilgili kararını sert bir dille eleştirdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 1915 olaylarının yanlış ve maksatlı tahlil edilerek farkı mecralara sürüklenmesini eleştirdi. Kumartaşlı, “Hiçbir şekilde Fransız Senatosu’nun almış olduğu kararın doğru olduğuna inanmıyoruz. Bu karara sert tepki gösteriyoruz. Fransız hükümeti, kendi geçmişine baksın. Ondan sonra bizim tarihimizi yargılasınlar. Biz biliyoruz ki hiçbir şekilde soykırım yapılmamıştır. Biz hakkımızı savunduk. Bunu bir oy uğruna tarihi alet etmeleri etik değildir. Gerekli açıklamalar da hükümetimiz ve muhalefet partileri tarafından yapılmıştır. Bu olay birleştirici olmuştur. Türkiye tek yürek olmuştur. PKK’nın sözcülüğünü yapan malum parti dışında partiler tek yürek haline gelmiştir” dedi.
Başkan Çoban’a teşekkür
Kumartaşlı’nın gündemindeki bir başka konu ise Şehitler Takvimi’ydi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a takvim için teşekkür eden Kumartaşlı, “Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, arşiv niteliğinde bir takvim hazırlattı ve biz de bütün şehit ailelerine ve gazilere dağıtacağız. Bu yılki takvimimizde 228 şehidimiz bulunuyor. Bir kısmı 2011 yılında şehit düştü, bir kısmı da yeni kayıtlarla ortaya çıkarıldı. Bu sene 3 bin takvim bastırıldı” diye konuştu. (Kocatepe)

Dernek’te sevinçli gün

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, sevinçli bir gün yaşadı. 18 Mayıs 1994’te Diyarbakır’da mayın patlaması sonucu yaralanan Mücahit Sivrikaya ile 16 Temmuz 2010’da silah kazası neticesinde yaralanan İbrahim Şahan, açılan davaların ardından “gazilik” haklarını dün itibariyle elde ettiler. Gazilik hakkını elde eden Mücahit Sivrikaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya teşekkür etti ve “Başkanımız elimizden tuttu. Başkanımız sayesinde hakkımızı elde ettik” dedi.