Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Frig Vadisi cazibe merkezi olacak

Frig Vadisi cazibe merkezi olacak
Frig Vadisi cazibe merkezi olacak

FRİGKÜM Encümen ve Meclis toplantıları yapıldı.

Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, birlik sayesinde yapılan önemli çalışmaların devam ettirileceğini söyledi. Koçdemir, üç ilin imkanlarını, potansiyellerini birleştirerek, bölgenin tamamını turizm cazibe merkezi haline getirmenin yollarını aradıklarını vurguladı
Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan ve Frig Vadisi’nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİGKÜM) Encümen ve Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.
Çalışmalar devam edecek
Toplantının basına açık bölümünde açlışı Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir yaptı. Vali Koçdemir, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerinin Özel İdarelerince kurulan birliğin Frig Vadisi’nin turizm kapasitesini artırma, tanıtımını yapma imkanlarını faaliyete geçirebilmek için toplantılar düzenlendiğini söyledi. FRİGKÜM başkanlığının tüzüğü gereğince münabeleli olarak devir edildiğini hatırlatan Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, birliğin kuruluşundan bugüne kadar Afyonkarahisar Valisi’nin başkanlık yaptığını ifade etti. FRİGKÜM sayesinde önemli çalışmalar yapıldığından söz eden Vali Koçdemir; “Bizde bu dönemde çalışmaları kaldığı yerden devam ettirip neticeye erdirmek istiyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde bu üç ilin imkanlarını, potansiyellerini birleştirerek, bölgenin tamamını turizm cazibe merkezi haline getirmenin yollarını arıyoruz. Bu toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Afyon termalde tecrübeli il
Vali Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir’de termal merkez olarak ilan edilen bir bölge vesilesi ile termalin dünyada nere-ye gittiğini, Afyonkarahisar’da nelerin bulunduğu araştırmasını yaptığını söyledi. Araştırma sonucunda bir kanaati olduğunu kaydeden Vali Koçdemir; “Benim bu kanaatim eksik olabilir. Ama bunu şöyle özetlemek isterim. Artık günümüzde mutat turizm aktivitelerinin yanında alternatif turizm imkanlarına büyük bir talep vardır. Keza nüfusun yaşlanması ve sağlık unsuru turizmde önemli bir yer kazanmaya başlamıştır. Termal turizm bunları bir araya getirdiğimizde gelecek vaat eden bir alan olarak gözükmektedir. Burada Afyon bu zamana kadarki tecrübeleriyle bu alana yatırım yapmak isteyen diğer illerce takip edilen, tecrübelerinden istifade edilmek istenilen bir ildir. Bugünde başarılı bir uygulamasını burada gördük. Ümit ediyor ve bekliyoruzki önümüzdeki dönemde buna talep çok artacaktır. Hem istihdam hem gelir hem de termal turizm civarındaki turizm unsurlarının tanıtılması, ziyaret edilmesi bakımından ciddi bir potansiyeli beraberinde taşımaktadır diye düşünüyoruz.” diye konuştu.
Toplantıya Hilal termal ev sahipliği yaptı
Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Frig Vadisinde kaçak yapılaşmalarla ilgili olarak Eskişehir ilini kapsayan kısımda böyle bir sorun olmadığını bildirdi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaçak yapılaşma anlamında çok fazla bir sorun olmadığını, olanlar için yasal işlemlerin yapıldığını belirtti. İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Üçler kayasının olduğu bölümde 1960’lı yıllardan itibaren vadi manzarasını, ziyaretçilerin görüşünü kapatan kaçak yapılaşmalar için gerekenlerin yapıldığını ifade etti. Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Gazlıgöl Beldesinde bulunan Hilal Termal Otelde yapılan toplantıya; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, FRİGKÜM Meclis ve Encümen üyeleri ve üç ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri ile Müze Müdürleri katıldı. (Kocatepe)