Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Frig Vadisi için mastır planı yapılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Frig Vadisi için mastır planı yapılacak

Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Özel İdarelerinin katılımı ile kurulan ve kuruluş izni Bakanlar Kurulunca onaylanarak 31.10.2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği toplantısı Kütahya’da yapıldı. Toplantıda Frig Vadisi için mastır planını yapılması kararlaştırıldı

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Başkanı Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga’nın başkanlığında yapılan Mart ayı toplantısının açılış konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga yaptı. Bölgemizde en önde gelen Kültürel zenginliklerimizden biri olan Frig vadisinin yaklaşık 3-4 ay önce kurulmuş olan bu birlikle düzenli bir yapıya kavuşmakta olduğunu ifade eden Vali İmga; “Bu Kültürel zenginliğin gerek Ülkemiz kamuoyu önüne, gerekse Dünya kamuoyu önüne çok daha etkili bir biçimde çıkartılması ve tanıtılması için Birliğimiz iyi bir çalışma ortamı oluşturacaktır” dedi.
Sunumlar yapıldı
4 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri tarafından hazırlanan ve bölgede yapılması gereken çalışmalar ile tanıtıcı sunumlar yapıldı. Toplantı gündeminde yer alan Frig Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak olan yerlerin belirlenmesi, Bölgesel Yönetim Planı yapılacak yerlerin belirlenmesinin ardından Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümden Doç. Dr. Hüseyin Sarı, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Songül Sonal ve Bursa DSİ’den Makine Mühendisi Naci Beytekin tarafından hazırlanan “Frig Vadisi Antik Yürüyüş Yollarının Belirlenmesi ve Yürüyüş Amaçlı İşaretlenmesi” konulu bir sunum yapıldı. Genel Bilgilerin ardından patika işaretleri, Yön Levhaları, Proje süresi, proje çıktıları, proje başarı ölçütü, projenin yaratacağı katma değerler, destekler gibi konular görüşüldükten sonra alt yapı çalışmaları ve mastır planının öncelikli yapılması bununla beraber Birlik tarafından bölgede fotoğraf yarışması düzenlenmesi kararlaştırıldı.
3 ilin valisi katıldı
Toplantıya Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Kütahya İl Özel İdare Genel Sekreteri Dr. Müh. Salih Akkaya, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, Kütahya İl Genel Meclis Üyeleri Seyit Ömer Durmuş, Musa Yılmaz, Eskişehir İl Genel Meclis Üyesi Fani Can, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Kadir Üçer, Hüseyin Mete Yıldırım ve Birlik personeli katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti