Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Frig Vadisi’nin tahribatı önlenmeli – Kocatepe Gazetesi

Frig Vadisi’nin tahribatı önlenmeli – Kocatepe Gazetesi
Frig Vadisi'nin tahribatı önlenmeli

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin Mayıs ayı Encümen toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Afyon Konak Evi’nde yapıldı. Toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı ve diğer encümen üyeleri katıldılar.
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, “Frig Vadisi’nin korunabilmesi için yaklaşık 500 kilometrelik bir mesafeyi dikkate aldığımızda çok fazla korunması gereken alan olduğunu da göz önünde bulundurarak bu vadinin korunabilmesi için inşallah hayırlı ve güzel hizmetler yaparız, bunu öncelikle temenni ediyorum. Tabi ki sizler güzel bir çalışma başlatmışsınız. Ben yaklaşık bir yıl öncesinde bu çalışmanın içerisine dâhil oldum ve sizler ile beraber yeni çalışmalara imza atmaya gayret ediyorum. Ancak benim göre bildiğim kadarı ile Frig Vadisi’ni korumak için bizim burada yapmış olduğumuz çalışma çokta yeterli gelmiyor. Bunun için devletimizin farklı imkânlarını, kaynaklarını belki de farklı bakanlıkları devreye sokmamız gerekir. Eğer ki bizler bu tahribatı önleyemezsek bizden sonraki nesillere sadece kayalık kalacak. Arkadaşalar ya eleman koyarak buraları koruyacağız ya da her üç ilimizin sınırları içerisinde kalan birkaç yere kameralar koymak sureti ile bu kameraların aldıkları görüntüleri en yakın jandarmamıza ulaştırmak sureti ile belki bir takım koruma faaliyetleri içerisine girebiliriz diye düşünüyorum ve bununla ilgilide sizlerin görüşlerine de başvuracağız. Ben hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

DİNLENME ALANLARI OLUŞTURULACAK
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, “Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürümüz Mahmut beyin bir çalışması oldu. Tamamen Frig kültüründen esinlenen obje ve motiflerle özel bir bank sistemi yani bir prototip hazırladı. Bununla ilgili olarak da altı tane yapıldı. Frig Vadisi’nin belirli yerlerine bunları koyarak insanlar gezip dolaşırken dinlenebilecekleri bir takım mekânlar oluşturmaya gayret ettik. Özel idaremizin katkıları ile yapıldı. Toplantımız inşallah hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.