Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

FRİGYA (AYAZİNİ)

Ayazini’ni 2017 yılında oğlum Hakan, torunum Galip’le gezmiştik. O zaman da yazdım oğlum-baba burada bir tarihimiz yazılı burayla ilgilenilmeli demişti.
Dördüncü gün de Frigya’ya gidelim denildi.
Yollar düzenlenmiş, Mezarlık yenilenmiş. Evlerde düzen var. (Burada mezarlığa yeni ekler olmuş.) Ayazini Kayaları geziyoruz. Valimiz Çiçek, Belediye Başkanımız Zeybek elçiler önde, İhsaniyeli yöneticiler bir kalabalık halinde, Haşhaşella firmasının yaptırdığı yemek salonunun açılışına geçtiler. Kalabalık etmeyelim diye katılmadık. Kızlar göle gidelim dediler. Emre gölü 14 kilometre ileride! Geçtiğimiz yerde aynı kayalıklar devam ediyor. Buralarda da eskiden yerleşim varmış. İnekler gördük. Öyle büyükler ki dev gibi, memeleri süt dolu kova gibi sallanıyor. Çoban sulak yapmış onları suluyor, merhaba dedik. Yol yordam sorduk, bu yola devam, size ikram edeceğim bir şey yok, ileride döngel ağacı var. Alın koparın yiyin dedi. İlerde kayalar önünde yiyeceği ile gelenler var, çocuklar koşuyor. Büyükler tepelere çıkmış resim çekiyor. El sallıyor. Buralar Tarihi Film senaryosu çekilen yerlermiş.
Göle iki yanından da girilebilecek yollar yapılmış. Balonların uçurulduğu merkeze kadar gittik. Randevu için ilân asılı belirli ve düzgün havaya göre uçulacakmış.
Dönüşte Kayıhan’dan geçtik. Burada da eskiden delilerin tedavi edildiği bir tekke var. Bu taraftaki köyler yeni yapılarla süslenmiş. Her birinde değişik tekkeler varmış.
Gazlıgöl’e uğradık. Maden suyu yerine sıcak su doldurduk.
Gazlıgöl Frig Kralı Midas’ın cilt hastası kızının girerek tedavi olduğu sıcak su kaynakları var. Pırıl pırıl parlayan termal oteller, binalar var. Geçmişi hatırladım. Merhum Belediye Başkanı Asım İzmirli’ye büyük bir havuz yaptırmasını önermiştim. Erdal Akar zamanında da iki küçük havuz yapmıştı.
(Taş dünyanın oradan şehrimize getirilmesi gerek.)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER