Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuar, 50 milyon dolarlık otel inşa edecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Fuar, 50 milyon dolarlık otel inşa edecek

Afyonkarahisar’da 1998 yılından bu yana hizmet veren Fuar Hastanesi, Termal Otel yatırımıyla da dikkat çekecek. 50 milyon dolarlık otel yatırımının 2013’ün sonuna doğru tamamlanması beklenirken, otelde sağlık ve turizm hizmeti bir arada verilecek

Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu’nun 10’uncu kilometresinde yeni bir termal yatırım yapılıyor. Fuar Hastanesi’nin termal projesi Fuar Termal Otel, sağlık, turizm ve kongre merkezi olarak tasarlanıyor. Toplam 50 milyon dolara mâl olacağı belirtilen Otel, ilk aşamada 400 kişinin istihdam edilmesini sağlayacak. Fuar Termal Otel, 300 bin metrekarelik bir alana yayılacak ve 133 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Fuar Termal, tamamlandığında 500 odada bin 250 yatağıyla Avrupa’nın sayılı termal otelleri arasına girecek.
TEDAVİ MERKEZİ DE OLACAK
Fuar Termal Otel Sağlık-Turizm-Kongre Merkezi’nin inşaat çalışmalarını anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, Fuar Termal Otel’in aynı zamanda bir tedavi merkezi olacağını söyledi. Teşhis ve tedaviye yönelik Fuar Termal Otel bünyesinde bir tıp merkezi kurulacağını aktaran, Yücel, başta fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak üzere acil, diş, dahiliye, çocuk, kardiyoloji branşlarında uzman hekim istihdam edileceğini, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bütün termal sağlık uygulamalarının yer alacağını kaydetti.
HER YAŞ GRUBUNA
HİTAP EDECEK
Şükrü Yücel, “Otelin yaklaşık 35 bin metrekaresini konaklama birimi oluşturuyor. 30 bin metrekare civarı termal birimler. Kapalı yüzme havuzları, rehabilitasyon üniteleri, spa ve welness birimleri oluşturuyor. Yaklaşık 30 bin metrekaresini kongre merkezi oluşturuyor. 33 bin metrekarede yaşam alanları, sirkülasyon alanları, cafe ve restoranlar, yeme içme alanları oluşturuyor. Bu boyutu itibariyle Türkiye’nin en büyük termal oteli. İçimize sinen bir proje oldu. Bu şekliyle gerçekleştirerek yerli ve yabancı misafirlerimizin, her yaş grubundan misafirlerimizin, değişik beklentilerle gelen misafirlerimizin tüm isteklerine cevap verebilecek ölçüde olduğunu düşünüyoruz” dedi.
TATİL İÇİN DE
GELİNECEK
Otel’de termal tedaviye de önem vereceklerinin altını çizen Şükrü Yücel, Fuar Hastanesi ile eşgüdümlü bir çalışma yürütüleceğinin altını çizdi. Yücel, şöyle devam etti:
“Fuar Termal Otel’de Fuar Hastanesi’yle entegre bir şekilde termal tedavi en kapsamlı şekilde uygulanacaktır. Yurtiçi ve yurt dışından her yaş grubuna hitap edebilecek bir alt yapıya sahip olacak otelde müşterilerimiz bir taraftan tedavilerini sürdürürken diğer taraftan tüm aile fertleriyle birlikte eğlenceli bir tatil geçirecektir.
Otel bünyesinde konaklama birimlerinin yanında toplantı salonları, değişik konseptlerde restoranlar, kapalı ve açık yüzme havuzları, termal havuzlar, SPA/Wellness birimleri, alışveriş mağazaları, oyun ve eğlence alanları, fitness salonları, estetik merkezi, teşhis ve tedavi birimleri bulunacaktır. Teşhis ve tedaviye yönelik olarak Fuar Termal Otel bünyesinde tıp merkezi kurulacak başta fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak üzere acil, diş, dahiliye, çocuk, kardiyoloji branşlarında uzman hekim istihdam edilecektir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tüm termal sağlık uygulamaları yoğun şekilde uygulanacaktır.”

Fuar Termal Otel Sağlık-Turizm-Kongre Merkezi, Afyonkarahisar’ın en verimli termal alanı olarak bilinen Ömer-Gecek Havzası’nda inşa ediliyor.

KONGRE TURİZMİNDE DE ÖNCÜ OLACAK

Fuar Termal Otel’de, erkek ve bayan bölümlerinde ayrı ayrı olmak üzere 150 metrekare iki adet termal havuz, 250 metrekareiki adet kapalı havuz, 25 metrekare iki adet kapalı çocuk havuzu bulunacağını kaydeden Yücel, “Otel’de, iki adet 1.850 metrekare ve bir adet 1.450 metrekare olmak üzere toplam 3 büyük kongre ve balo salonu mevcuttur. Ayrıca büyüklükleri 300 m2-100 m2 arasında değişen sekiz adet küçük toplantı salonu mevcuttur. Toplantı salonlarının aynı anda karşılayabileceği yemekli toplantı kapasitesi 5 bin kişidir. Kongre merkezi toplantı salonları, fuaye alanları, servis alanları, otoparkları, mutfakları, banket mutfakları vs. alt yapı birimleriyle birlikte toplam 30 bin metrekare kapalı alana oturmaktadır” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti