Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuar Hastanesi, kadınlara karanfil dağıttı

Fuar Hastanesi, kadınlara karanfil dağıttı
Fuar Hastanesi, kadınlara karanfil dağıttı

Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Şükrü Yücel, Başhekim Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları Ve Mikrobiyoloji Uzmanı Ali Rıza Bahadır ve Hastane Başhemşiresi Dilber Bayrak hem hastalara hem de kadın çalışanlara karanfil dağıttılar.
Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Şükrü Yücel, annelerin, eşlerin, kızların ve bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Yücel açıklamasında, “Yılda bir günün Kadınlar Günü olarak tanımlanması, tahsis edilmesi tabi ki yeterli değildir. Ancak bu günlerde kadınlarımızla ilgili problemlerin gündeme getirilmesi, tartışılması, çözüm önerilerinin sunulmasının toplum hayatımızda çok ciddi olumlu gelişmeleri sağladığını, sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
“Bu vesilesiyle birkaç hususun üzerinde durmak istiyorum” diyen Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Dünya geneline bakıldığında gelişmiş toplumlarda kadının eğitimde, iş hayatında, siyasette, sanatta hayatın tüm alanlarında daha büyük oranda yer aldığını görüyoruz. Geri kalan toplumlarda ise kadının cinsiyet ayrımcılığına tabi tutulduğunu, yeterli eğitim fırsatı verilmediği bunun sonucunda da toplum hayatında etkin olarak yer alamadığını görüyoruz.”
Yücel, “Toplam nüfusumuzun yarısını kadınlarımız oluşturmaktadır. Hiçbir millet toplumun yarısını eğitimden, ekonomiden, siyasetten, sanattan, kültürden, sosyal hayattan uzak tutarak gelişemez. Başta eğitimde fırsat eşitsizliği olmak üzere kadının sosyal hayattan uzak tutulması durumu cinsiyet ayrımcılığı olarak ifade ediliyor. ‘Cinsiyet ayrımcılığı’ yönünden ülkemiz maalesef çok geri sıralarda yer almaktadır. Ülkemizin uygar ülkelerin arasında yerini alabilmesi için aşmamız gereken en önemli problemlerden birisi ‘cinsiyet ayrımcılığı’dır” diye konuştu.
KADINLARIN SAĞLIK
SEKTÖRÜNDE DE YERİ VAR
“Kadınlarımızın bizim alanımızda, sağlık sektöründe çok önemli bir yeri vardır” diyen Yücel sözlerini şöyle tamamladı:
“Yüz yıllardır kadınlarımız şefkatli elleriyle hastaların şifa bulmalarına vesile olmaktadır. Bu günde sağlık hizmetler kadın emeğinin yoğun olduğu bir alandır. Bu vesileyle tüm kadın sağlıkçılarımızın, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor her alanda kadınlarımıza fırsat eşitliğinin sağlandığı, hayatın tüm alanlarında kadınlarımızın etkin olarak yer aldığı günler diliyorum.”
EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
Özel Fuar Hastanesi Başhekim Yrd. Ateşli Hastalıklar Uzman Doktor Ali Rıza Bahadır, “Ülkemizde kadınların modern yaşamda yerinin ve kimliğinin hak ettikleri noktaya yükselmesi Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimleriyle başlamış ve Türk kadını, yaşamın her alanında kendisini gösterme fırsatı elde etmiştir” dedi.
“Atatürk’ün çağdaşlaşma felsefesinin temel direği olan kadınlarımız, ülkemizin modernleşmesi yönünden de belirleyici bir unsur olmuştur” diyen Bahadır sözlerini, “Annelik gibi kutsal bir görevin yanı sıra iş yaşamında da önemli görevler üstlenen kadınlarımız, aile ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Hastanemiz bünyesinde de birbirinden değerli kadın doktorlarımız ve çalışanlarımız Hastanemiz’i ileriye taşımak için emek vermektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar; kadınlarımıza aile ve iş yaşamında sağlık, başarı ve mutluluk dilerim” ifadeleri ile noktaladı. (Kocatepe Haber Merkezi)