Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuarda 20 proje sergileniyor

Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi

Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı

 

 

Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi bahçesinde açılan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, müdür yardımcıları, şube müdürleri, diğer okul müdürleri, öğretmenler vemerkezde çalışma yapan öğrenciler ile aileleri katıldı. Hazırlanan fuarda; sosyal ve fen bilimleri, matematik üzerine 20 proje yer aldı.
Kurdele kesiminde fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın bilim ve sanat çalışmalarını önem verdiklerini belirtti.
Fuarda 20 projenin sergilendiğini söyleyen Yalçın, “Burada Türkiye failine katılan ve derece alan projelerimiz de sergileniyor. Amacımız öğrencilerimizin proje tabanlı öğrenmelerini sağlamak, yaratıcılıklarını geliştirmek ve hayal gücünü arttırmak. Çocuklarımızı yenilikçiliğe yönlendirmek istiyoruz. Üretime yönelik çalışmalarını desteklemek amaçlanıyor.” dedi.
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonu çerçevesinde öğrencileri için proje tabanlı çalışmalara destek verdiklerini belirtti.
Fuarda 2 kilometre menzili bulanan füze ve dronelerdikkat çekti. Ayrıca Yalçın, Berra Pamuk ve Zeynep Sezin Tümer’in otobüsler için geliştirdiği “Dolmuşum Güvenli” projesini dinledi. Otobüslere ve minibüslere konuşlandırılacak olan elektronik cihazlar sayesinde belirli sayıda yolcu alınması sağlayan proje fazla yolcu olduğunda kapının kapanmamasını sağlıyor.