Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fulya Öztürk’ün Kökeni Nereli?

Ekranların genç, sevilen yüzü muhabir, suncu Fulya Öztürk, aslen nerelidir sevenleri Öztürk’ün hayatına dair bu detayı araştırılıyor.

Ekranların genç, sevilen yüzü

Fulya Öztürk, 2013-2021 yıllarında muhabir olarak afet bölgelerinde, Afrika’nın yoksul ülkelerinde, Çorlu tren kazasında, Dağlık Karabağ Savaşı’nda yaptığı yayınlarla ve 2021-2022 yılları arasında yaptığı gündüz kuşağı programı ile tanındı.

TELEVİZYONCULUĞA İÇ YAPIMLARDA STAJYER OLARAK BAŞLADI

Fulya Öztürk, Star TV iç yapımlarda stajyer olarak televizyonculuğa başladı. Profesyonel iş kariyerine 2008 yılında CNN Türk Programlar Departmanı’nda çalışmaya başladı. Elif Ilgaz Aydınlar’la Yaşama Sevinci ve Cem Seymen’le İş Seyahati programlarının yapımcılığını yaptı. 2010 yılında CNN TÜRK Haber Merkezi’nde göreve başladı. Üç sene kurgu editörlüğü yaptı. Birçok belgeselin ve haberin kurgusunu hazırladı.

SIĞINAMAYANLAR BELGESELİ İLGİ GÖRDÜ

Fulya Öztürk, 2013 yılında saha muhabirliğine başladı. 2014 yılında “Kobani’den kaçan Suriyeli Besma’nın Hikâyesi”ni  “Türkiye’de Romatolog yok” haberleriyle dikkatleri topladı. 2015 yılında “Üniversite hastanelerinde hasta yakınlarından istenen medikal malzeme” konusunda 2015 yılında ise  “Bir doktorun 36 saat nöbet çilesi” başlıklı haberi ve aynı yıl Suriyelilerin Türkiye’ye kaçak yollarla göç etme serüvenini anlattığı “Sığınamayanlar” belgeseli ilgi gördü. Sığınamayanlar belgeseli ile 2015 yılında “Yılın Muhabiri” ve “En İyi Özel Haber” dallarında ödüllere layık görüldü.

ÖZTÜRK, BEŞ ÇOCUKLU BİR AİLENİN KIZIDIR

5 Ocak 1989 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde doğdu. Beş çocuklu bir ailenin kızıdır. Lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji’nde tamamladı. Yüksek öğrenimine 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünde başladı. Üniversiteye girdiği sene Doğan TV’nin “Staj On Air” programına katıldı.