Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Futbolun kalbi Afyonkarahisar’da atacak – Kocatepe Gazetesi

Futbolun kalbi Afyonkarahisar’da atacak – Kocatepe Gazetesi
Futbolun kalbi Afyonkarahisar’da atacak

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde özel bir firma aracılığı ile iki turnuva yapılacak. Gerçekleşecek olan turnuvalarda Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki sahalar kullanılacak. 14 futbol sahasında aynı anda maçın yapılacağı ilk turnuva 9-12 Haziran’da gerçekleşecek.
U-12’LERDE
16 TAKIM VAR
U-12 ve U-13 liglerinde mücadele eden futbol takımlarının katılacağı turnuvanın U-12 etabında 4 grup oluşturuldu. A Grubu’nda Fenerbahçe, Karşıyaka, Trabzon Söğütlüspor, Antalya Şimşekspor takımları yer alıyor. AFJET Afyonspor’un mücadele edeceği B Grubu’nda Konyaspor, Marmaris 1923, Bornova Barcelona takımları bulunuyor. C Grubu’nda Beşiktaş, Bursaspor, Afyon AFKA Gençlikspor, İzmir Yamaçgücüspor takımları mücadele edecek. D Grubu’nda ise Antalyaspor, Karagümrükspor, Küçükadaspor, Yeşil Timsahlarspor takımları bulunacak.  
Grup müsabakaları sırasında her takım her gün iki maça çıkacak. U-12 takımları ise 20’şer dakikadan iki fifabahis giriş yarı olmak üzere toplamda 40 dakika mücadele edecek.
U-13’LERDE 30 TAKIM VAR  
Afyonkarahisar takımlarının da mücadele edeceği U-13 Grubu’nda toplamda 30 takım var. Turnuvaya katılan Afyon takımları Afyon AFKA Gençlikspor, Afyonspor ve AFJET Afyonspor yer alıyor. 6’şar takımlı 5 grupta oynanacak müsabakalarda Afyon takımları ayrı gruplarda yer alıyor.
A Grubu’nda Bursaspor, Karagümrükspor, Trabzon Süğütlüspor Fethiye Likyaspor, Antalya Şimşekspor, Afyon AFKA Gençlikspor takımları yer alıyor. B Grubu’nda Osmanlıspor, Kocaeli Hisareyn, Aydın Yıldız, İstanbul Çeliktepe, Marmarisspor ve Bozüyükspor bulunuyor. C Grubu’nda Konyaspor, AFJET Afyonspor, Ankara Polatlı, Bursa Güven, Aydın Didim Belediyespor, İstanbul Güngörenspor mücadele edecek. D Grubu’na Fenerbahçe, Marmaris 1923, Ankara Yenikentgücü, Bursa Nilüfer 1987, Selçuk Efes ve Afyonspor takımları katılacak. E Grubu’nda ise Balıkesirspor, Muğlaspor, Uşak Eğitim, Nazillispor, İzmir Kemalpaşa 1923 ve Kütahya Aragonit Seka yer alıyor.
25’şer dakikadan iki yarı oynayacak olan futbolcular 50 dakika üzerinden maçı tamamlayacak.
Son gün final etabına çıkacak olan futbolcular Çeyrek Final, Yarı Final ve Final maçını oynayarak turnuvayı tamamlayacak.
“AFYON’DA
 İKİ TURNUVA YAPILACAK”
Afyonkarahisar’da yapılacak turnuva hakkında bilgi veren AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Afyonkarahisar’da yapılacak turnuvada hem 12-13 yaş grupları arasında Afyon Kocatepe Turnuvası, hem de 9-16 yaş grupları arasında 15 Temmuz Şehitler Turnuvası yapılacak. Kocatepe Turnuvasına 50 takım katılacak. Diğerine ise 100’den fazla takım katılacak” dedi.
“HER TAKIM GÜNLÜK İKİ MAÇ YAPACAK”
Afyonkarahisar’da yapılacak büyük turnuvada her takımın günlük iki maç yapacağını söyleyen AFJET Afyonspor Altyapı koordinatörü Kemal Özkara, “İller arası büyük bir turnuva düzenleniyor. U-12 ve U-13 yaş grubu olmak üzere toplamda 50 takım turnuvada yer alacak. Milli takım U-13 ve U-14 takımlarının teknik sorumluları davetli olarak gelecekler. Her takım günlük iki maç yapacak. Sabah 9’dan akşam 18.00’e kadar maçlar sürecek. Son gün çeyrek final, yarı final ve final maçları yapılacak. Toplam 4 gün sürecek” şeklinde konuştu.
“AMAÇ MAÇ EKSİKLERİNİ GİDERMEK”
Amacın altyapıdaki çocukların maç eksiklerini gidermek olduğunu söyleyen Antrenör Özkara, “Altyapıdaki çocukların maç eksiklerini gidermek, çevre illerle kaynaşmak için böyle bir turnuva organize ettik. Özellikle böyle turnuvalara katılmamızı hem tavsiye eden hem de destekleyen Başta Başkanımız Sayın Salih Sel olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ederiz” ifadesine yer verdi.  
“ESAS TURNUVA 15 TEMMUZ’DA”
Büyük turnuvanın 15 Temmuz Şehitler Kupası olduğunu belirten Antrenör Özkara, “Temmuz 15’da bir turnuva daha düzenleyeceğiz. 15 Temmuz Şehitler Turnuvası’na ortalama 124 takım ve 2 bin sporcu katılacak. Turnuvada 9-16 yaş arası tüm futbolcular yer alacak. Türkiye’deki Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Elit A liglerinde birçok takım Afyonkarahisar’a gelecek” diye konuştu.