Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Füze kalkanı ile B.O.P. kolkola

Bu haberin fotoğrafı yok
Füze kalkanı ile B.O.P. kolkola

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a karşı kullanması muhtemel füze kalkanlarının Türkiye’ye yerleştirilecek olmasına tepki gösterdi. Özsoy, Türkiye’nin bir ateş çemberine atıldığını söyledi

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı füze kalkanı projesine Türkiye’nin de dahil olmasını eleştirdi. Özsoy, “ABD’nin uzun zamandır gündemde tuttuğu İran ile ilgili tehdit algılaması ve buna ilişkin füze kalkanı projesi yeni bir mecraya girdi. İktidar, füze kalkanının Türkiye’ye yerleştirilmesini kabul etti.Görünen o dur ki; Amerika’nın çıkarları için ülkemiz ateşe atılıyor. Herkesin kabul ettiği gibi füze kalkanı, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçasıdır. Bu projenin eşbaşkanlığını yürüten Başbakan’ın Libya’da, Mısır’da, Suriye’de on binlerce Müslüman’ın öldüğü çatışmalara yaklaşımı, Türkiye’nin bir ateş çemberinin içine atıldığının en açık göstergesidir. Füze kalkanı ve Büyük Ortadoğu Projesi ile birlikte Türkiye, dost ve düşman algısını, ABD ve İsrail’e göre belirlediğini ortaya koymuştur. Gelişmeler, Türkiye’nin güvenliğinin ve bağımsızlığının tehdit altında olduğunu göstermektedir” dedi.
İran’a karşı kuruluyor
Türkiye’ye yönelen tehdidin kaynağının komşularımız ve Asya ülkeleri olmadığını hatırlatan Özsoy, “Füze kalkanının Türkiye’nin korunması ile bir ilgisi yoktur. Kalkan, tamamen İran’ı düşman ülke olarak gören ABD ve İsrail’in çıkarlarının korunmasına yöneliktir. Peki, gerçekten İran’ın ABD’ye veya bir NATO ülkesine saldırma planı var mıdır? Hayır. Öyleyse bu projesinin amacı nedir? ABD, İran’ı işgal ederken ona topraklarını kullandıracak müttefiklerinin korunması… Bunun en açık göstergesi 11-15 Ekim 2010’da Brüksel’deki NATO zirvesi toplantısının öncesinde Amerikan Savunma Bakanlığı’nın Avrupa ve NATO politikalarından sorumlu üst düzey yetkilisi Jim Townsend’in ‘ABD’nin İran’a karşı konuşlandırmak istediği füze kalkanı sisteminin Türkiye’de kurulması gerektiği ve projeye Türkiye’yi dâhil ettikleri’ yönündeki açıklamasıdır. Ardından NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in Avrupa mobil füze kalkanı projesinin, bütün NATO üyelerini kapsaması gerektiğini belirterek ‘İran tehdidi açıktır, NATO olarak buna karşı füze kalkanı sistemini kurmalıyız’ diye Türkiye’den destek istemesiyle, füze kalkanının İran’a karşı kurulacağı bir kez daha yetkililerce teyit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
BOP’un operasyon alanındayız
Özsoy, şu düşünceleri dile getirdi:
“Türkiye, Büyük Ortadoğu Projesi’nin operas-yon alanı içindedir ve sıra bir gün bize de gelecektir. Birgün ülkemizin de benzer senaryoların sahnesi olmasını istemiyorsak, bugünden bir şeyler yapmak zorundayız; aksi halde çevremizde haklarımızı savunacak kimse kalmayacak. Yurtta barış, dünyada barış ilkesini benimsemiş bir ülkenin, göz göre göre çatışmaların içine atılması kabul edilemez! Türkiye, olaylara İsrail gözlüğü ile bakamaz; Amerika’nın jandarması olamaz! Topraklarımız küresel eşkıyanın silah deposu haline getirilemez! Milletimiz, başkalarının çıkarları için ateşe atılamaz! İsrail’in güvenliği için, Ortadoğu insanının malı olan kaynakların sömürülmesi için milyonlarca Müslüman kanının dökülmesine göz yumulamaz!” (Kocatepe)