Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galibiyet bizi “Es” geçti – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele
Galibiyet bizi “Es” geçti

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 33. haftasında kendi evinde Nesine.com Eskişehir Basket’i konuk etti. 15-0’lık seri ile başlayan Eskişehir Basket’e 17-0’lık seri ile cevap veren Afyon Belediye maçın sonunu getiremedi ve 68-69 mağlup oldu.  
Oiuncy Douby’nin sakatlığı sebebiyle tribünden takip ettiği karşılaşmanın ilk çeyreğine Eskişehir iyi başladı. 15-0’lık seri ile başlayan Eskişehir’e Afyon Belediye 17-0’lık seri ile cevap verdi.  İlk çeyreği Afyon Belediye 17-15 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe yine hızlı başlayan Eskişehir oldu. Bu çeyreğin ilk 7 dakikasında Afyon Belediye sayı bulamadı ve Eskişehir 18-0’lık seriyi yakaladı. Afyon Belediye çeyreğin sonuna kadar 6 sayı üretti ve Eskişehir farkı artırmış oldu. 23-40’lık farkı elinde tutan Eskişehir ilk yarıyı da önde tamamladı.
İkinci yarının ilk çeyreğine Afyon Belediye hızlı başladı. Çeyreğin ilk sayısı Eskişehir’den gelirken Afyon Belediye 11-0’lık seri ile geri döndü. Afyon Belediye’nin 8-0’lık serisine ise Eskişehir 8-0’lık seri ile cevap verdi. Eskişehir’in farkı yeniden 16 sayıya çıkardığı bu çeyrekte Afyon Belediye bulduğu sayılarla farkı 12 sayıya çekti.
Son çeyreğe 55-43 geride başlayan Afyon Belediye bu çeyrekte 25 sayı buldu. Eskişehir ise Afyon 14 sayı ile cevap verdi. Son çeyreğe Eskişehir Basket üst üste hatalarla başladı. Afyon dış atışlarda başarı bulurken hızlı hücumları değerlendiremeyince farkı kapatma fırsatını da tam olarak kullanamadı. Cemal Nalga’nın muhteşem asisti ile Eskişehir yeniden farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Cemal Nalga oyunun iki tarafında da çok etkili olurken iki taraf da hücumda tıkandı. 7-1’lik Afyon serisinin ardından Eskişehir hücumda kolay top kaybı da yapınca Afyon yüklenmeye başladı. Serkan Menteşe’nin elindeki topa oyunun durduğu sırada hamle yapan Yunus Emre Sonsırma teknik faul aldı. 5-0’lık bir seri daha gelince Afyon toplamda seri 12-1’lik seriyi yakaladı ve fark 3’e indi.
Eskişehir serbest atış çizgisine giderek sayı buldu fakat dönüşte Afyon üçlük isabetle farkı 1 sayıya indirdi. İki takımdan üst üste 3 top kaybı geldikten sonra Sean Marshall zor bir atışla farkı yeniden 3 sayıya çıkardı. Tuğberk potaya giderek kazandığı serbest atışlarda 2’de 2 attı ve 30 saniye kala fark yeniden 1 sayıya indi. Marshall’ın kullandığı top başarısız olurken Afyon’un eline 3 kez maçı kazanmak için fırsat geçti ama hiçbirini değerlendiremedi. Karşılaşma Eskişehir Basket’in 68-69 galibiyeti ile tamamlandı. >> Mustafa ERTÜK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti