Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gannuşi Afyonkarahisar’da tarihi yerleri ziyaret etti

  Tunus En-Nahda Hareketi
Gannuşi Afyonkarahisar'da tarihi yerleri ziyaret etti

 

Tunus En-Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi öneki gün Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile görüştükten sonra Afyonkarahisar’a geldi. Bugün termal bir otelde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la görüşen Raşid el-Gannuşi, görüşme sonrası Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Gannuşi, Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gannuşi deftere yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Sayın Valimizin misafiri olmaktan dolayı şeref duydum. Sayın Valimize ve çevresindekilere rahat ve müreffeh günler diliyorum. Afyonkarahisar çok güzel bir şehir. Bize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Afyonkarahisar Valiliği sonrası Afyonkarahisar kent merkezindeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden Raşid el-Gannuşi’ye ziyaretinde; 20, 21, 22 ve 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba eşlik etti. İlk olarak Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’ni ziyaret eden Raşid el-Gannuşi, Gedik Ahmet Külliyesi içerisindeki Afyonkarahisar Belediyesi’nin işlettiği Taş Medrese’yi gezdi. Medresenin tarihiyle ilgili bilgi alan Gannuşi; keçecilik, bıçak yapımı, tespihcilik, cam boncuk yapımı gibi el sanatları atölyelerinde el sanatlarını inceleme fırsatı buldu. Afyonkarahisar’ın kültürel ve yöresel ürünlerini ilgiyle inceleyen Gannuşi, keçeden seccade yapımını ilgiyle dinledi.
Gedik Ahmet Paşa Külliyesi sonrası Mevlevi (Türbe) Cami ile cami içinde bulunan Mevlevi Müzesini de ziyaret eden Raşid el-Gannuşi, Mevlana’nın torunu Sultan Divani’nin mezarlarını ziyaret etti. Mevlevi kültürüne ilişkin özellikleri ilgiyle inceleyen Gannuşi, el yazması eserleri de okumaya çalıştı. Ziyaretini Millet Hamamı ile sonlandıran Gannuşi’ye hamam içinde ney dinletisi yapıldı.  Karahisar Kalesi’ni de ilgiyle izleyen Gannuşi, kalenin tarihi ve nasıl çıkıldığı ile ilgili sorular sordu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti