Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Garden Kale, “termal otel” niteliğini kazanıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Garden Kale, "termal otel" niteliğini kazanıyor

Garden Kale Otel’in faaliyete girecek SPA ve yüzme havuzunun açılışı, il protokolü tarafından gerçekleştirildi

Garden Kale Termal Otel’in önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan SPA ve yüzme havuzunun açılışı Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından gerçekleştirildi. Açılışa Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müdürleri, İşadamları ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’ın bir otelinin standardını yükselterek termal oteli, termal kür ve rehabilitasyon merkezi haline gelmesi bizlere onur ve gurur verdi. Çünkü bu gelişimde Afyonkarahisar Valiliği olarak bizim de payımız var. Daha önce kaplıca suyu olmayan otellerimiz mevcutken çok ileri bir sistemle 20.000 kişiye yetecek kadar termal su teminini sağladık. Birde bu termal suyun bir damlasını bile zayi etmeyecek bir sistemleTürkiye’de bir ilk olan reenjeksiyon yoluyla yenilenebilir bir enerji haline getirdik. Bu sistemle hem çevre kirlenmiyor, hem de termal suyumuz hiç bitmiyor” dedi.
KENTTE YATAK KAPASİTESİ
20 BİN
Afyonkarahisar’da bulunan termal suyun dünyada eşi benzeri olmadığının altını çizen Vali Balkanlıoğlu, “Sahip olduğumuz suyun litresinde 6 gram mineral madde bulunmaktadır. Çok kıymetli olan bu termal su sayesinde oteller hem ısınıyor, hem de insanlar güzelleşiyor ve sağlık buluyorlar. Bununla birlikte oteller yakacak tasarrufu yapıyor ve doğaya verdiği zarardan kurtuluyorlar. İnanıyorum ki Garden Kale vereceği termal hizmetle ve biraz daha çabayla 5 yıldızlı otel ayarında bir işletme olacağına inanıyorum. Dolayısıyla Afyonkarahisar’ın böyle bir güzelliğe kavuşması termal oteller zincirine bir otel daha ilave edilmesi, Afyonkarahisar’ı bir gömlek daha yukarıya çıkarmış oluyor. Havaalanımızın yapılması ve yüksek hızlı trenimizle ilgili çalışmaların devam ediyor olması, ilimize ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. İnsanlar Afyonkarahisar’a günübirlik bile gelebilecek ve Termal Otel yatak kapasitesinin 20 bin olması hasebiyle de termalden en güzel bir biçimde yaralanabilecekler. Bu anlamda Türkiye’nin Termal Başkentinin Afyonkarahisar olmasında katkısı olan Garden Kale Otel’i kutluyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)