Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gastro Afyon İstanbul’da tanıtıldı

Gastro Afyon İstanbul’da tanıtıldı

14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “3. Gastro Afyon 2021 Lezzet Festivali”
öncesinde ilk lansman toplantısı İstanbul’da çok sayıda ünlü sanatçının katılımı ile gerçekleştirildi

 

Farklı kültürlerin harmanlanmasıyla zengin bir çeşitliliğe sahip olan UNESCO tescilli Afyonkarahisar Mutfağı “3. Gastro Afyon 2021 Lezzet Festivali” ile dünyaya tanıtılacak. 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali öncesi lansman toplantıları başladı. İlk toplantı İstanbul Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleştirildi.
ÜNLÜLER AFYON LEZZETLERİNE HAYRAN KALDI
Gastro Afyon 2021 kapsamında festival öncesi ilk tanıtım toplantısı sinema oyuncuları, milli sporcular, sanatçılar ve ünlü şefleri bir araya getirdi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) iş birliğinde 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin (Gastro Afyon 2021) ilk lansman toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Ünlü şefler ve birbirinden seçkin konukların katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri hem göze hem de damaklara hitap etti. 14-17 Ekim tarihleri arasında tüm Türkiye’yi Afyonkarahisar’a davet eden ünlüler, Afyonkarahisar’ın lezzetlerine hayran kaldı.
“TÜM TÜRKİYE’Yİ GASTRO
AFYON FESTİVALİNE BEKLİYORUZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş 14-17 Ekim’de tüm Türkiye’yi Afyonkarahisar’daki bu lezzet şölenine davet etti. Afyonkarahisar’ın malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliğiyle, geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri konumunda olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, “Bizler Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla yerel mutfağımızın değerlerini koruyarak, bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın yoğun gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Afyonkarahisar insanının emeğinin ürünü olan festivalimiz için markalaşma sürecini hep birlikte başlattık. İlk tanıtım İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Sonrasında Ankara ve Antalya’da da tanıtım lansmanlarına devam edeceğiz. Festivalimizi, bir Afyon markası ve gastronomi vitrininin en nadide parçası olarak görüyoruz. Birbirinden değerli lezzetlerimize sahip çıkmak, onları geliştirmek, büyütmek, dünyanın bildiği ve değer verdiği bir organizasyona dönüştürmek, Afyon aşığı her birey için en önemli görevlerden biridir. İnanıyorum ki Afyonkarahisar misafirperverliği ile Lezzet Festivaline sonuna kadar sahip çıkacak ve daha nice şölenlere ev sahipliği yapacaktır.” şeklinde konuştu.
“ARTIK TÜM DÜNYA
AFYON’U TANIYOR”
Lansman toplantısında konuşan Gastronomi Eğitmeni Şef Özlem Mekik, “Afyon benim için çok değerli. Ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Afyonkarahisar hem lezzet, hemde insanlığı açısından mükemmel bir şehir. İyi ki bu lansmanda bir araya geldik. Afyon Türkiye’de üçüncü il olarak UNESCO’da yerini aldı. Artık tüm dünya Afyon’u tanıyor. Afyon dendiği zaman sadece yemekleri değil ve güler yüzlü insanı gün yüzüne çıkacak. Afyonkarahisar’ın en sevdiğim yöresel tadı haşhaş. Haşhaş’ın Afyon’un lezzeti olarak tüm menülere girmesini istiyorum. Her menü de Afyon haşhaşı olmak zorunda. Afyon lezzetlerini herkes tatmalı.” dedi.
“AFYON’A GELMEK İÇİN BİR SEBEP YOK, BİRÇOK SEBEP VAR”
Sinema Oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu ise, “Bu tip lezzet festivalleri insanları birbirine yaklaştırır. Sosyal olarak gelişmelerden haberdar edilir. Paylaşma kültürü arttırılır. Afyonkarahisar tarihi ve kültürünün yanında artık lezzetleriyle de adından söz ettirir bir konuma geldi. Türkiye’nin her yerinde ekmek kadayıfı var ancak Afyonkarahisar’ın ki bir başka güzel. Afyon’a gelmek için bir sebep yok, birçok sebep var. 14-17 Ekim tarihleri arasında herkesi Gastro Afyon festivaline bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Milli Atlet Nagihan Karadere ise, “Afyonkarahisar’ın çok leziz yemekler var. Sağlıklı ve lezziz besinleri bulmak biraz zor oluyor. Afyon denince aklıma kaymak geliyor. Kesinlikle Afyon’a gelin pişman olmayacaksınız mutlaka bekliyoruz.” diye konuştu.
“AFYON LEZZETLERİNE GERÇEKTEN BAYILDIK”
Milli Sporcu Gonca Kakar ise, “İki gündür yemek yemiyorum desem yeridir. Antrenmandan çıktım geldim. Bu leziz lezzetleri tatmak için. Lezzet ve besin bizim için çok çok önemli. Ülkemizin bütün yemekleri çok lezzetli ama Afyon’un bir başka. 14- 17 Ekim’de herkes Afyonkarahisar’a çıkıp çıkıp gelsin. Lezzet şölenini kaçırmasınlar” dedi. Sanatçı Umut Akyürek ise “Afyonkarahisar lezzetlerine gerçekten bayıldım. Afyon’un mutfağı çok başarılı. Afyon denince aklıma kaymak, lokumu geliyor. Ama bundan sonra Afyon’a gelmek için sabırsızlanıyorum” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi