Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci adayları inceleme gezisinde – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki
Gazeteci adayları inceleme gezisinde

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gazetecilik bölümü öğrencileri AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, Okul Müdürü İlknur Tutumlu ve öğretmenleri Fatma Taşkın ile birlikte ilk olarak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’i ziyaret etti.
HEDEF VİCDANLI İHLÂSLI GAZETECİ
Ziyarette sırasında AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları bölüm hakkında bilgiler verdi. Gazetecinin ahlaklı ve ihlâslısını yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Abdioğulları; “Gazeteci vicdanlı ve hızlı olmalıdır. Temelden gazeteci yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu projemiz gazeteci yetiştirmek için atmış olduğumuz ilk adımlardan bir tanesi. Hatta Afyonkarahisar’ın bu anlamda pilot bölge diyebiliriz. Diğer illerde de bu proje uygulandı ama en sağlıklı ikili ilişki Afyonkarahisar’da yakaladık”  dedi.
AFYON BASINI HASSAS
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gazeteciliğin zor bir alan olduğunu, basın mensuplarının adliyenin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü belirten Özel; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Afyonkarahisar’da faaliyette bulunan basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle ve sahipleriyle bir araya gelmiştik. O süreçte Mehmet Bey, sizlerden bahsetti. Sizleri bizlerle buluşturma iradesinden bahsetti. Biz de fırsat bulur bulmaz sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyacağımı ifade etmiştik. Bugünde bizleri ziyaret ederek bu mutluluğu yaşattınız. Gazeteciliğin zor bir alan olduğum malum. Böylesine zorlu ve meşakkatli alanda aynı amaca hizmet ettiğimiz alanlar var. Ben görev yaptığım her yerde basın mensuplarını adliyemizin ayrılmaz bir parçası gördüm ve o şekilde çalışmaya devam ettim. Hep bu arkadaşlara yardımcı olmayı kendimize ilke edindik. Bu arkadaşlarda da biliyorlar ki yaptığımız işin hassasiyeti gereği bazı şeyleri paylaşamayabiliyorduk. Fakat doğru hedefe ulaşmak içinde o hassasiyeti arkadaşlarımız her zaman gösterdiler. Afyonkarahisar’da da o birlikteliği görmenin mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedim” diye konuştu.
MAKAMLAR
HERKESE EMANET
“Hangi mesleği tercih eder, hangi alanda görev yapmak isterseniz isteyin basında dâhil olmak üzere bir defa ülkemizde bizi biz yapan değerleri içselleştirmeniz gerekir” diyen Özel şöyle konuştu:
“Her zaman vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı sevmek ve yüceltmek adına hepimizin ortak hedefe koşmamız gerektiği malumdur. Bu ilkeler doğrultusunda çalışmamızı hızlandırmamız gerektiğini çok iyi bir şekilde idrak etmemiz lazımdır. Bugün bu makamlarda bizler varsak yarın bu makamları sizler dolduracaksınız. Şerefli milletimize hizmet etme bahtiyarlığına erişeceksiniz. Bunu yapacağınızdan en ufak bir şüphemiz yok. Ülkenin yaşadığı bu ağır süreç dolayısıyla sizden aldığımız enerji ile şerefli milletimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Biz hepimiz burada emanetçiyiz. Emanetimiz boyunca milletimize layıklık içinde kendimize ilke edindik. Güzel Afyon’umuzda hizmet etmek bize nail oldu. Görev yaptığımız bu 7 aylık süre içerisinde vatandaşa amaçsız bir şekilde adalet dağıtmayı kendimize şiar edindik. Bu süreç dolaysıyla başta Afyon halkımız olmak üzere siz değerli basın mensupları ve bu özveriyi gösteren değerli vatandaşlarımız her zaman yanımızda oldular.”
Liseli öğrenciler Başsavcı Özel’e gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen’e de bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler merak ettikleri konular hakkında Müdür Şen’den bilgiler aldılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti