Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteciler önce deprem eğitimi aldı sonra kan bağışladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Gazeteciler önce deprem eğitimi aldı sonra kan bağışladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’da iki farklı etkinlik düzenlendi. Basın mensupları, ilk olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Temel Afet Bilinci eğitimi aldı. Basın mensupları, daha sonra Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Afyonkarahisar’da sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı etkinlik düzenlendi. Basın mensupları, ilk olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Temel Afet Bilinci eğitimi aldı. Eğitimin açılışında konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken birçok riskle karşı karşıya kaldığını belirtti. Buldan, “Afetlerde, sivil halkı ilgilendiren terör olaylarında, KBRN tehditlerinde sizler vakanın haber değerini oluşturma peşindeyken, bizler de olayın müdahale tarafında aynı tehlike ve tehditlere maruz ortamlarda beraber görev yapıyoruz” dedi.
Aylık toplantılar düzenlenecek
Buldan, eğitimin her alanda önemine dikkat çekerek “İşte bu nedenle, sizlerle bu yıl periyotlar halinde farklı afet ve risk türlerinde çalışma hayatımızı etkileyen faktörleri irdeleyip yapılabileceklere karşı olabildiğince pratiğe yönelik bilgiler vererek, alacağınız riskleri en aza indirmeniz hususunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
CBS ve ADUYBİS tanıtıldı
Mehmet Buldan’ın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama, Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdür Vekili Hüseyin Sarıkaya,Coğrafi Bilgi Sistemi ile ilgili, İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Şube Müdürü Sabri Dönmez de Afev ve Acil Durum Bilgi Sistemi (ADUYBİS) ile ilgili bilgiler verdi. Hüseyin Sarıkaya, Coğrafi Bilgi Sistemi ile depremle ilgili çalışmaların hızlandığını ve kolaylaştığını belirtirken Sabri Dönmez de kurumların ve ilgililerin ADUYBİS’i güncellemek konusunda hassas olmalarını istedi.
Depremde ne yapmalıyız?
Arama ve Kurtarma Birlik Müdür Vekili Kemalettin Güngör ise basın mensuplarına bir deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlattı. Güngör, “Deprem sırasında kanepe ve koltuklara yakın bir şe-kilde cenin şeklinde yatılmalı. Depremden sonra buluşulacak ortak bir nokta, deprem meydana gelmeden kararlaştırılmalı. Ayrıca enkaz altında kalınması durumunda, cep telefonu ile takriben 100 kilometre mesafede bir yakınımız varsa onu aramalıyız. O yakınımız da daha uzak mesafedeki yakınlarımıza ulaşır. Böylece telefon şebekesine bir anda yüklenmemiş oluruz” dedi.
AFAD’dan pasta jesti
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde basın mensup-larına verilen eğitimin arasında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ile eğitime katılan Kocatepe gazetesi muhabiri Burcu Aydın, Kanal 3 Ana Haber Spikeri Deniz Eyvazoğlu, Anahaber gazetesi Haber Müdürü Satılmış Akkaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına pasta kestiler.
Kan bağışı kampanyasına destek
Basın mensuplarının öğleden sonraki durağı ise Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi oldu. Basın mensupları, Kızılay’a kan bağışlayarak, toplumsal sorumluluğa bir nebze olsun katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtirken Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman da “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyo-ruz. Gazeteciler, sadece haber yapmıyorlar. Sosyal sorumluluk bilinciyle de hareket ediyorlar. Kan bağışlamaları da bunun göstergelerinden biri” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)