Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazetecilik Alanı öğrencileri gönüllü müzeci olacaklar

Zübeyde Hanım Mesleki ve
Gazetecilik Alanı öğrencileri gönüllü müzeci olacaklar

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açılan Gazetecilik Alanı öğrencileri, dersleri çerçevesinde uygulama gezilerine katılıyor. Gazetecilik Alanı’nda öğrenim gören 10/G sınıfı öğrencileri, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı, Konservatuvar içindeki İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret ettiler.
450 MÜZİK
 ALETİ BULUNUYOR
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencileri, AKÜ Devlet Konservatuvarı’nda Okutman Yunus Emre Uğur tarafından karşılandı. İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ndeki tüm çalgıları, öğrencilere tek tek tanıtan Yunus Emre Uğur, “450 çalgının bulunduğu İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’nde Afrika’dan Avrupa’ya, Anadolu’dan Asya’ya birçok yerde çalınan müzik aletleri yer alıyor. Yakında kullanmaya başlayacağımız Sesli Rehber ile tüm müzik aletlerinin kısa öykülerini duyacaksınız. Geçen yıl İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni 21 bin öğrenci ziyaret etti” diye konuştu.
GAZETECİLİK ALANI ÖĞRENCİLERİNE JEST
Okutman Yunus Emre Uğur, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencilerine bir de jest yaptı. Uğur, dersine girdiği Devlet Konservatuvarı öğrencilerine “Liseden arkadaşlarımıza dinleti sunalım” diyerek Gazetecilik Alanı öğrencilerinin keyifli dakikalar geçirmesini sağladı.
KENDİNİZİ GELİŞTİRİN
VE İFADE EDİN
Ziyaretleri sırasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile bir süre sohbet eden öğrenciler, gönüllü müzeci olma sözü verdiler. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Uğur Türkmen, “Sizin gibi genç arkadaşlarımızı görmek bizi sevindiriyor. Sanatla, kültürle, edebiyatla ne kadar içiçe olursanız, kendinizi o kadar geliştirme ve ifade etme fırsatı bulursunuz. Ben size gönüllü müzeci olmanızı öneriyorum. Özellikle İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’nin nasıl tanıtılması gerektiği konusunda görüşlerinize başvuralım” dedi.
GÜZEL SANATLAR
FAKÜLTESİ’Nİ GEZDİLER
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni ziyaretin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi’ni incelediler. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Sena Coşkun’un Fakülte hakkında verdiği bilgileri dinleyen öğrenciler, Afyonkarahisar için 10’u aşkın belgesel çeken Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz ile de tanıştı.
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi