Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

GAZETECİLİK MESLEĞİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’dür.
Her toplumda bazı meslekler vardır ki, onlar o toplum için vazgeçilmezdir. O meslek dalları düzgün işlemezse toplum düzeni alt üst olur. Onlardan biri de gazeteciliktir
İnsanlar çevresinde olup bitenleri merak ederler. Bu da bilgi almakla mümkündür. Ama bu bilginin kaynağı önemlidir. Kaynak sağlam olmazsa bilgilenme de düzgün olmaz. Bu sebeple de sağlıklı sonuç çıkarmak için kaynağın doğru ve güvenilir olması gerekir.
İşte güvenilir basın bu sebeple çok önemlidir. Basını güvenli yapan da insandır. Mesleği yapanlar düzgün ve sağlamsa meslek itibarlı olur.
Gazeteci hal ve hareketleri ile örnek ve güvenilir olmalıdır ki kamuoyuna aktardıkları bilgiler de güvenilir olsun.
Gazeteci ile siyasetçiyi benzetirim. Her ikisi de iyiyi, gerçeği, doğruyu iyi değerlendirip kamuoyunu doğru bilgilendirmelidir. Memleket ve insanlık hayrına düşünüp, çaba sarfeden insanların da önünü açmalıdırlar. Emeğin, tecrübenin, liyakatin, doğrunun ve mazlumun yanında olmalılar.
İkisi de toplumun aynasıdır. En az yetkileri kadar kendisini sorumlu hissetmeli, toplumu karamsarlığa, yanlışa ve ayrıştırmaya itmemelidir.
Değerli dostlar; gazetecilik zor iştir. Genellikle zor şartlarda çalışırlar. Birçok meslek mensubu belki de zengin olmak için çabalarken, gazeteciler doğru ve zamanında haber yetiştirme telaşındadırlar. Geceleri gündüzleri birbirine karışır.
Herkesin namuslu bir avukata, adaletli hakime, savcıya, iyi bir doktora, görevini iyi yapan polise ihtiyacı vardır. Çünkü Adalet, sağlık ve güvenlik olmazsa olmazlarımızdır.
İnsanların derdini anlatabileceği, objektif yaklaşan, adaletli olan, yetkisini şahsi menfaatleri için kullanmayan, dürüst gazetecilere de ihtiyacı vardır. Onlara destek olalım.
Bu vesileyle kendimi içlerinden birisi olarak gördüğüm bütün gazeteci arkadaşlarımın günlerini kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER