Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteler denetleniyor – Kocatepe Gazetesi

Gazeteler denetleniyor – Kocatepe Gazetesi
Gazeteler denetleniyor

Afyonkarahisar’da resmi ilan yayınlama hakkına sahip olan yerel gazeteler Basın İlan Kurumu tarafından denetimden geçiriliyor

Afyonkarahisar’da günlük olarak yayınını sürdüren ve resmi ilan yayınlama hakkına sahip olan toplam 13 yerel gazete bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda bu 13 gazeteden 3’ünün resmi ilan yayınlama hakkı bazı şartlar yerine getirilmediği gerekçesiyle kesintiye uğrumaştı.
Başbakanlık’a bağlı Basın İlan Kurumu’nun Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nün Mayıs 2011 tarihinde hizmete başlamasıyla birlikte yerel gazetelerin denetleme yetkisi Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’ne geçmişti.
Her yıl rutin olarak yapılan ve gazete işletmelerinin resmi ilan yayınlama hakkına haiz olup olmadıklarının kontrol edildiği denetlemelerde Basın İlan Kurumu’nun İstanbul’daki Genel Müdürlüğü’nden gelen denetmenler görev alıyorlar. Denetimlerde gazetelerin tutmakla yükümlü oldukları defterleri, satış belgeleri, personel durumları, matbaa kayıtları kontrolden geçiriliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan denetleme çalışmalarının bu hafta tamamlanması planlanıyor. (Kocatepe)