Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazi Kumartaşlı, suistimale karşı uyardı

Gazi Kumartaşlı, suistimale karşı uyardı
Gazi Kumartaşlı, suistimale karşı uyardı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, vatandaşlardan “Şehit” ve “Gazi” kelimelerini kullanarak dergi aboneliğine karşılık para toplayan kişilere karşı uyardı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Şehit” ve “Gazi” kelimelerini kullanarak dergi satıp para toplamaya çalışan bir kişiyi polise şikayet etti. Bir alışveriş merkezine Gazilerimiz adlı dergiyi satmak üzere gelen şahsa kendisini “Alışveriş Merkezi Müdürü” olarak tanıtan Kumartaşlı, basın mensuplarının önünde bazı sorular sorarak dergiyi satmaya çalışan şahıstan dergiyle ilgili bilgiler aldı.
Sorular cevapsız kaldı
Dergiyi satan şahsın, toplanan paraların nereye harcandığı ve bu dergiyi satmak için iznin nereden alındığına dair sorulara net cevaplar verememesi üzerine Kumartaşlı, polisi aradı. Polisin alışveriş merkezine gelmesini beklerken Kumartaşlı, dergiyi satmaya çalışan kişinin hareketinin yanlış olduğunu, bu tür girişimlerin yapılmaması gerektiğini, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin şehit yakınları ve gazilerin haklarını savunduğunu söyledi.
2010 yılındaki izin belgesi var
Polisin gelmesinden sonra ilgili şahsın Afyonkarahisar Savcılığı’ndan izin almadığı, kendisinde bulunan izin belgesinin 2010 ta-rihine ait İzmir Basın Savcılığı’ndan alındığı, ayrıca belgenin fotokopi olduğu ortaya çıktı. Gazilerimiz dergisini satmaya çalışan kişiyi, böyle bir hataya bir daha düşmemesi yönünde uyaran Kumartaşlı, basın mensup-ları aracılığıyla da kamuoyunu uyardı.
“Bu konuda hassas olalım”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, “Afyonkarahisar’dan bazı şirket yöneticileri, bu dergiye yardım yapmıştır. Ama yardımları, gaziler veya şehitlere ulaşmayacaktır. Bu yardım paraları, İzmir’de bir şahsın cebine girecektir. Halkımız, bu konuda biraz daha hassas olmalı. Yasal bir dernek olan derneğimiz dışında yapılan faaliyetlerin, amacına uygun olma-yacağını belirtiyoruz. Şehitlik ve gazilik mertebeleri bu kadar ayak altına alınmamalı” dedi. (Kocatepe)