Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazi Uysal’ın ismi yaşadığı sokağa verildi

5 Ağustos 2016’da Hakkari’nin

5 Ağustos 2016’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde hain terör örgütü mensuplarında girilen silahlı çatışmada gazi olan Gazi İbrahim Uysal’ın ismi kendi oturduğu Kudret sokağının adı olarak değiştirildi. Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın Dinar Belediyesi’ne verdiği dilekçe sonucunda Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın konuyu meclis gündemine almasının ardından oy birliği ile kabul edilen teklif sonrası Ilıca Mahallesi’nde Kudret Sokak olan isim Gazi İbrahim Uysal Sokak olarak değiştirildi.
Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, Gazi İbrahim Uysal tarafından yeni levhası takılan sokağın tabela değişim törenine Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan ve mahalle sakinleri katıldı.
Yetkililere teşekkür eden Muhtar Yılmaz, “Gazimizin adının sokağa verilmesi hepimizi çok büyük gururlandırmıştır. Sokağın adının değişmesini sağlayan Dinar Belediyesine ve Başkanımız Nihat Sarı’ya teşekkür ederiz. Sayın Kaymakamımız Selami Kapankaya Bey de mahallemize teşrif ederek bizleri onurlandırmışlardır. Ayrıca kendilerine de teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
Belediye Başkanı Nihat Sarı ise, “Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına canlarını seve seve feda eden şehitlerin yakınlarının her zaman yanındayız. Dinar Belediyesi olarak her türlü değere sahip çıkıyoruz. Bu değerlerin içerisinde en önemli olanı ise şehit ve gazilerimizdir. Şehit ailesi ve gazilerimizin belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Şehidine sahip çıkmayan vatanına da sahip çıkamaz.” ifadelerini kullandı.