Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazi Yayla’dan Kardeş köy okulları projesine destek

Gazi Yayla’dan Kardeş köy  okulları projesine destek

Afyonkarahisarlı Kuzey Irak gazisi Yusuf Yayla, “Kardeş köy okulları” projesi kapsamında bazı çocukların ayakkabı ihtiyacını karşıladı

 

Kardeş Köy Okulları Topluluğu Kurucusu Hilal Kalafat, Kardeş Köy Okulları projesi kapsamında şehitlerimizin adını yaşatmaya devam ettirdiklerini ifade etti.
“YAKLAŞIK
150 ÇOCUĞUN İHTİYACI GİDERİLDİ”
Afyonkarahisar genelinde şehitler adına kütüphaneler hazırlayan Kalafat’a, Kuzey Irak Gazisi Yusuf Yayla’da destek verdi. Proje ile köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı dağıtımı yapıldı. Hayırseverlerin desteği ile hazırlanan paketlere, şehitlerimizin fotoğraflarını koyarak çocuklara şehitlik kavramının öneminin anlatıldığını kaydeden Hilal Kalafat, şehit aileleri tarafından büyük ilgi gören proje sayesinde yaklaşık 150 çocuğun ihtiyaçlarının giderildiğini ifade etti.
“ŞEHİTLERİMİZİN
HATIRALARI YAŞATILIYOR”
Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Kardeş Köy Okulları Topluluğu Kurucusu Hilal Kalafat, şehitlerin adını yaşatmak ve yeni yetişen nesilleri bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirterek ifadeleri kullandı: “Şehitlerimizin adını unutturmamak için önemli projelere imza attık ve onlar adına il genelinde çok sayıda kütüphane kurduk. Köy okullarında yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi başta olmak üzere kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduk. Bu projelerimizde en büyük desteği Türkiye’nin dört bir tarafında çocuklarının isminin yaşaması için mücadele eden şehit anne babalarımızdan, eşlerinden, kardeşlerinden ve çocuklarından destek alıyorum. Afyon’da şehitlerimizin ismini yaşatıyorum. Bu projemizde Kuzey Irak’ta gazilik gibi onurlu şerefli bir makama erişen Gazimiz Yusuf Yayla’dan büyük destek alıyoruz. Kendisi hem şehit olan silah arkadaşlarının hemde tüm şehitlerimizin ismini yaşatmak için bizimle mücadele ediyor. 150 çocuğa ayakkabı dağıttık ve şehitlerimizi anlattık.”
“PROJEDE YER ALMAKTAN
MUTLULUK DUYDUM”
Projeye destek veren Kuzey Irak Gazisi Yusuf Yayla yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Kardeş Köy Okulları Topluluğu Kurucusu Hilal Kalafat’ın köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklar için düzenlediği proje de yer almaktan mutluluk duydum. 21 Haziran 2021 gecesi görev yaptığım bölgeye dronelerle saldırı yapılarak el bombası atıldı. Yanımda daha mesleğe yeni başlayan 2 arkadaşım vardı. Olay esnasında bombanın atıldığını gördüm ve bomba kucağıma düştü. Yapacağım tek şey o bombayı infilak ettirmekti ama zamanım yoktu. Bunun için de bomba ayaklarımın arasında patladı. Vatan sağ olsun dizimizi kaybettik. Vatana dizimizi değil, bacağımızı değil, canımızı da veririz. Canımız feda olsun.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi