Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazlıgöl’de kamu söz sahibi olmalı, orası devremülkçülerin elinde kalırsa hayrını görün”

“Gazlıgöl’de kamu söz sahibi olmalı, orası devremülkçülerin elinde kalırsa hayrını görün”
“Gazlıgöl'de kamu söz sahibi olmalı, orası devremülkçülerin elinde kalırsa hayrını görün”

İGM’nin gündemine Gazlıgöl’deki termal kaynaklarda yeni sondaj talebi üzerine GAZJET ve İMİT oturdu. İGM Başkanı Salih Sel, AFJET’i örnek göstererek AFJET’in tıkır tıkır işleyen sağlıklı bir sistem olduğunu, Gazlıgöl’de de bu sistemin benimsenmesi gerektiğini söyledi. MHP Grup Başkanı İsa Çağa ise kurum müdürlerinin MHP üyelerine karşı takındığı tutumu eleştirdi

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantısı ilk toplantısı dün yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı konular okutularak oy birliği ile rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara havale edildi.
Gündem dışı konular gündeme alındı
Altıncı derecede çalıştırılmak üzere; Avukat, mühendis, 7. derecede arkeolog ve 8. derecede tekniker kadrosunda tam zamanlı çalıştırılmasına meclisin karar verdiği ifade edildi. İscehisar ilçesinde bulunan mülkiyeti Özel İdare İş Merkezinde bulunan 29 numaralı işyerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 5 yıl süre ile, 27 numaralı iş-yerinin SYDV’na 5 yıl süre ile tahsis edildiği 10 nolu bölümün ise Kadastro Müdürlüğüne 5 yıl süreli, iş merkezinin 31 nolu bölümünde otel ve Öğretmenevi hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 yıl süreli kiralanan bu iş yerlerinin kira sürelerinin dolduğu kaydedildi. Söz konusu iş yerlerinin tahsis sürelerinin 10 yıl süreyle kiralanması Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Hocalar ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait hükümet konağında yer alan kiracı olan Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü’nün, Noter, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, SYDV, Tapu Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, KHGB Başkanlığı ve İlçe Mal Müdürlüğü’nün kira sözleşmelerinin 08 Şubat 2012 tarihinde dolacağından aynı yerlerin 10 yıl süreli kiralanması talebi ilgili komisyonlara gönderildi.
Eğitimle ilgili talepler komisyonlara
Çetinkaya, Karşıyaka mahalleleri mera mevkiinde bulunan tapunun 89/1, 21K3d pafta 1-2-3 parselindeki yer alan taşınmazların Belediye imar planında ilköğretim alanında kaldığı kaydedildi. Söz konusu parsellerden 1 ve 2 nolu parsellerin Maliye Hazinesi adına kayıtlı olduğu belirtildi. Üç nolu parsel İl Özel İdaresine kayıtlı olduğu belirtile-rek adı geçen parsellere okul inşaatı yapılması ve inşaat ruhsatı alınması için tevhid edilmesi gerekmekte olduğu ifade edildi. Konu İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis gündeminin ikinci maddesinde yer alan Çobanlar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Özel İdare Müdürlüğüne ait 5-13 numaralı işyerlerinin eğitime katkı amacıyla 20 yıl süreyle ücretsiz tahsisi isteği komisyonlarda görüşülecek.
AFJET’e benzer uygulama düşünülüyor
Gündemin 3. maddesinde yer alan İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl belde sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerinde, 50 metre çapındaki alan yeniden sondaj yapılabilmesi için, Gazlıgöl Belediye Başkanlığına mülkiyet izni verilmesi konusunun görüşülmesiyle GAZJET ve İMİT ele alındı. MHP Grup Başkanı İsa Çağa konu ile ilgili söz aldı. Çağa; “Bizim burada satmak istediğimiz bir yer var. Galiba burası da bizim satmak istediğimiz yerin içerisinde oluyor. İstenen yer bizim satacağımız alana ve fiyatına etki ediyor mu etmiyor mu bunun araştırılmasını istiyoruz. İGM üyesi arkadaşlarımızında orayı gidip görmesini talep ediyoruz. Biz burayı verdiğimiz zaman Belediye’ye o alanın değeri otomatikman yüzde 50 düşer.” dedi. AK Parti Sandıklı üyesi Hakan Avtuğ, termal kaynaklarla ilgili maddelerin birleştirilerek görüşülmesini önerdi. İGM Başkanı Salih Sel, söz konusu yerle ilgili konunun uzun zamandır basının gündeminde yer aldığına dikkat çekti. Sel; “Maalesef elimizde bir örnek var. Tıkır tıkır işleyen, çalışan bir örnek var. Bu örnekte kimler ortak, yüzde 60 özel idare, yüzde 30 belediye ortak. Yani yüzde 90’ı zaten kamunun elinde. Şimdi biz tutu-yoruz, birileri dernek kurmuş, bu derneklere biz bunu verelim diye çalışıyoruz. Bizim bu güne kadar uzatmamızın sebebi ne? Burası için sağlıklı bir karar verebilmek. Sağlıklı bir karar verebilmek için uzun yıllardır söylediğimiz birşey var. Burası AFJET’e benzer bir uygulamayla çözülsün. Nasıl Afyonkarahisar Belediyesi Afyonkarahisar’ın içme suyu hattını çekiyor, herkesin önüne vanasını bırakıyor, herkes o vanadan evine suyu çekiyor ve kullandığı kadar su parası veriyorsa, bizde isti-yoruz ki daha uzun vadede burası sağlıklı bir şekilde çalışsın.” diye konuştu.
Kamu kuruluşları sağlıklı karar
İGM Başkanı Salih Sel konuşmasının devamında; “Sağlıklı bir biçimden çalışabilmesi için burada dernekler, bilmem orada 3-5 tane şirkettir, devremülk sahibidir. Netice de şahıs malıdır. AFJET nerenin malıdır? Yüzde 60’ı Özel İdarenin, yüzde 30’u hatta yüzde 30 küsuru Belediye’ye aittir. Şimdi elimizde böyle tıkır tıkır işleyen bir yapı varken, tutuyoruz biz yok efendim İMİT’tir, GAZJET’tir, bilmem nedir. Biliyorsunuz dört ay oldu ama bu konuda oturup sağlıklı bir karar vermemiz lazım. Sağlıklı karar da bana kalırsa resmi kurumların, kamu kuruluşlarının olduğu birşey olması lazım. 3-5 tane devremülkçünün eline bırakırsanız burasının sonradan hayrını görün.” şeklinde konuştu.
Tek elden yürütülmesi yararlı
İhsaniye İGM üyesi Ahmet Benzer, ise GAZJET’in de yüzde 97’sinin kamunun olduğunu belirterek; “İMİT İhsaniye’de yedi belediye ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin kurduğu bir birlik. Gazjet yüzde 97’si İMİT’in yüzde ikisi devre mülkçülerin yüzde biri otellerin olduğu bir yer. Eğer AFJET’in Yüzde 90’ı kamuysa, GAZJET’in yüzde 97’si kamunundur” diye konuştu. İGM Başkanı Salih Sel, İMİT’in Bakanlar Kurulundan onaylı tüzüğünde hataların yapıldığını ve tekrar düzenlendiğini ifade etti. “Eğri oturup doğru konuşalım. Şu anda tıkır tıkır işleyen bir AFJET var.” diyen Sel şöyle konuştu: “Orada böyle bir yapı var mıydı, yoktu. Gazlıgöl’de böyle bir şey yoktu. Daha yeni başlıyor. Şimdi tıkır tıkır çalışan bir yapıdan, siz tutuyorsunuz yeni bir oluşuma gidiyorsunuz. İMİT’in tüzüğü değişti. Yani Bakanlar Kuruluna giden tasdiklenen tüzük değişti. Sağlıklı birşey yapılmadığı için değişti. 16 yıldır işleyen bir yapı var ve aynı yapıya beş yıldızlı oteller dediler ki bize su getirin biz parasını verelim dediler. AFJET’in kara gözüne kara kaşına mı dediler. Bunların hepsi büyük firmadır. Şimdi çok büyük firmalar bu işe tamam diyorlar, AFJET yapsın diyorlar ve para-larını da kendileri karşılıyorlar. Afjet’in Genel Müdürü Ömer Gecek Havzasıyla ilgili doktorası olan bir arkadaş ve Gazlıgöl Havzası da buradan etkileniyor diyorlar. O yüzden tek elden yürütülmesinde fayda var. Şimdi sen oradan suyu açtığında belki AFJET’i de etkileyecek diyorlar. İMİT’in tüzüğü Bakanlar Kurulundan tasdiklendi. Fakat tüzükte o kadar hata vardı ki çoğu değişti. Yani şunu söylemeye çalışıyorum. Yeni yapıldığı için bir takım hatalar yapılıyor.” Komisyonların ortak çalışma yapmasına karar verildi. Konu İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri, Plan ve Bütçe komisyonlarına havale edildi.
MHP cephesinde şikayet sürüyor
2012 Yılı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü programında bulunmayan, yapım, tamir, bakım ve onarım işleri için, iş makinelerinin, araçların ve ekipmanların kullanılması ve işin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülmesi konusu ilgili komisyona gönderildi. MHP Grup Başkanı İsa Çağa, 2012 yılı programında olmayanlar ifadesi ile neyin kast edildiğini sordu. Kendilerinin bir ay boyunca 2012 yılı programı üzerinde çalıştıklarını ancak kurum müdürlerinin toplantılara katılmadığını ileri süren Çağa şunları söyledi: “Yolun kenarına asfalt attılar, işi kapattılar. MHP’li üyelerle gelme dediler, onunda hala cevabını vermediler. Daha geçen hafta Abdullah arkadaşımızın yüzüne telefon kapattılar. Tarımsal Hizmetler Kurum Müdürünce. Abdullah bey olanı anlatsın, size de söyledik.” İGM AK Parti üyelerinden Ahmet Kocakulak’ın söz alarak cevap vermek istemesine İGM üyelerinden Murat Çandır tepki verdi. İGM Başkanı Salih Sel, söz almadan konuşulmamasını istedi. Meclisin Şubat ayı ikinci toplantısı bugün devam edecek. (Kocatepe)