Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gebeler beslenmesine dikkat etmeli – Kocatepe Gazetesi

Gebeler beslenmesine dikkat etmeli – Kocatepe Gazetesi
Gebeler beslenmesine dikkat etmeli

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nden Diyetisyen Nil Kitiş konuk oldu.
SAĞLIKLI GELİŞİM BESLENMEYE BAĞLI
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nil Kitiş, gebe kadının beslenmesi ile bebeğin sağlığı arasında önemli bir ilişki bulunduğunu kaydetti. Kitiş; “Anne karnındaki bebeğin bedensel ve zihinsel olarak büyümesi ve gelişmesi annenin gebeliği süresince yeterli ve dengeli beslenmesi ile mümkündür. Gebelik süresince anne yetersiz ve dengesiz beslenirse; erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, bedensel ve zihinsel gelişimi yetersiz bebek doğumları hatta ölü doğumlar oluşabilir. Gebelikte yetersiz ve dengesiz beslenme, anne ve bebek sağlığını olumsuz etkiler. Böylesi durumlarda beslenmeye bağlı bazı sağlık sorunları ortaya çıkar. Bunlara örnek olarak kansızlık, ödem, kemik dokusu harabiyeti ve gebelik zehirlenmesi verilebilir” dedi.
POSA ALIM
MİKTARI ARTMALI
Anne adaylarına önerilerde bulunan Diyetisyen Nil Kiti şöyle konuştu: “Sebze, meyve, tam tahıl ürünleri, kurubaklagiller gibi posa içeriği yüksek besinleri tüketiniz. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve, kepekli ekmek, tam tahıl ürünleri ve haftada iki kez kurubaklagil yemekleri tüketin. Böylece posa miktarınızı arttırınız. Günlük sıvı tüketimini arttırınız. Günde en az 8-10 bardak sıvı tüketmelisiniz. Düzenli fiziksel aktivite barsak fonksiyonlarının normal olmasını sağlar. Yürüyüş, yüzme ve hafif egzersizler gebelik süresince yapılabilecek en iyi egzersizlerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)