Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

GEÇ BULDUK, ÇABUK KAYBETTİK

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin açılış konserinde sahneye çıkan Vali Gökmen Çiçek her zamanki gibi samimi ve içten tavrı ile “Bu festivale destek vermemiştim. Ama seneye burada olursam destek vereceğim” cümlelerini sarfederken sanki birkaç saat sonra yayınlanacak ve gündeme bomba gibi düşecek olan Valiler Kararnamesi’nden haberdar gibiymiş. Kararname açıklandıktan sonra bu intibaa kapıldık.
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü gibi önemli, tüm atamaların yapıldığı bir makamdan Afyonkarahisar Valiliği’ne gelen, İçişleri Bakanı Süleyman Soyla’ya en yakın olan mülki idare amirlerinden bir tanesi olan, Türkiye genelinde görev yapmakta olan tüm kaymakamların, Valilerin şahsi özelliklerinden mesleki kariyerlerine kadar tüm bilgilerine vakıf olan bir yöneticinin, kendisinin de içerisinde yer aldığı Valiler Kararnamesi’nden habersiz olacağını düşünmek yanlış olur.
Afyonkarahisar’da göreve başladığından itibaren “atom karınca” lakabına layık bir şekilde son derece pratik, çözüm odaklı, samimi ve içten bir yönetim tarzının yanı sıra, halkla ilişkilerin en güzel örneklerini sergileyerek tüm Afyonkarahisarlılar’ın gönlünde taht kuran Vali Gökmen Çiçek’i Afyonkarahisar’dan uğurlamanın burukluğu içerisindeyiz.
Sayın Vali Afyonkarahisar’a nazaran ekonomi, nüfus, siyaset ve dinamiklik açısından büyük bir şehir olan Kayseri’ye tayin olarak kariyerine bir terfiyi daha eklemiştir. Vali Gökmen Çiçek’in Afyonkarahisar’dan tayin olmasının gerekçesi, Vali Çiçek’in Afyonkarahisar’daki durumundan ziyade, Kayseri’de Vali Gökmen Çiçek gibi bir idareciye olan ihtiyaçtandır kanaatimizce…
Afyonkarahisar’ımızda geçirdiği başarılı görev süreci de bir üst görev olan Kayseri Valiliği’nin kapılarını aralamıştır kendisine.
Başta Ayazini, Frig Vadisi, Kadın Kültür Evleri, albikere.com, Sultandağı’nın tarihi dokusunun ortaya çıkartılması gibi proje bazlı çalışmaların yanı sıra Afyonkarahisar Merkezi’nin ilçelerle bağının güçlenmesi, şehirde birlik ve beraberliğin hakim olması adına yaptığı çalışmalar hepimizin malumudur. Ayrıca şehrin huzur ve asayişine yönelik Emniyet ve Jandarma tarafından sürdürülen çalışmalar, kadınların istismar mekanı haline gelen batakhanelere yönelik çabaları, spor ve sporcuya yönelik girişimleri önemli hizmetleri arasındadır. Şahsi itibarının sermayesi ve Ankara’daki iyi ilişkilerini kullanarak Afyonkarahisar için oluşturduğu artı kaynaklar parayla ölçülebilecek boyutta değildir. Sadece gençlik ve spor alanında Afyonkarahisar’a kazandırdıkları yatırımlar yüz milyonlarca lira ile ifade edilebilmektir.
Erenler’de huzurun sağlanmasına yönelik çalışmaların yanı sıra kültür çalışmalarına da ağırlık verdi Vali Gökmen Çiçek. Sıra Afyonkarahisar’ın eğitimdeki başarı sıralamasının yükseltilmesi çabalarına gelmişti. Bu yönde yapılan planlamalar, programlar, çalışmalar hız almış; yıl sonunda bu çabaların karşılığının görülmesine gelmişti sıra. Umuyoruz ki, eğitim alanında alınacak başarılı neticeler Sayın Vali Kayseri’de görev yaparken de O’nun yüzünü ağartacaktır.
Gazeteciler olarak son ziyaretimizde üzerinde “albikere.com” ibaresi bulunan doğum günü pastasının mumlarına üflerken, “Sayın Valim Afyonkarahisar’da uzun yıllar kalmanız ortak dileğimizdir. Ama memuriyetin gereği olarak bunun bir sonu olacak. O zaman da sizi büyük şehirlerimizden birisinde vali olarak görmeyi arzu ediyoruz” temennimizi dile getirmiştik.
Vali Gökmen Çiçek her zamanki pratik zekası ve hazır cevaplılığı ile “Afyon’u büyükşehir yapalım, iki işi birden halletmiş olalım” diye espriyi patlatmıştı. O gün dile getirdiğimiz temennimizin bugün gerçek olduğunu görmenin mutluluğu içerisindeyiz.
***
Vali Bey’e yönelik duygularını şarkı sözleri ile ifadelendiren hemşehrilerimizden kimisi, “Çiçeğimi kopardın sen, ellere verdin” sitemi içerisindeyken… Kimileri de “Geç bulduk, çabuk kaybettik” terennümündeler.
Vali Gökmen Çiçek bu şehri sevdi. Bu şehir de O’nu sevdi. Bu millete borçlu olduğunun bilincinde, Allah katında da, kul nezdinde de görevinin hakkını vermeye, buradan ayrıldığında eserler bırakıp gitmeye çabaladı. Bizler gayretinin ve bıraktığı hoş sâdânın şahidiyiz. Allah razı olsun, bundan sonraki görevlerinde mahcubiyet yaşatmasın.
***
Afyonkarahisar Valiliği görevine yeni atanan Kübra Güran Yiğitbaşı Hanımefendi de Afyonkarahisar’ın yabancısı olan bir isim değil. AKÜ Kurucu Rektörümüz, değerli büyüğümüz Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı’nın gelini kendileri. Bu ifadeyi yeni Valimizin Afyonkarahisar’la olan bağını hemşehrilerimize izah edebilmek adına kuruyoruz. Yoksa; Sayın Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, kendi kariyeri ve birikimi ile “Afyonkarahisar Valisi” ünvanını hak etmiş birisi. Kişisel kariyeri başarılarla dolu bir isim. Gazetecilik mesleğinin hem eğitimini alıp, hem eğitimini vermiş donanımlı bir hanımefendinin Afyonkarahisar Valisi olması da biz gazeteciler açısından ayrı bir önem taşımaktadır.
Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyor, hayırlı hizmetlere vesile olmalarını niyaz ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER