Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geçen Hafta Neler Oldu? – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Geçen Hafta Neler Oldu?

Afyonkarahisar’da geçen haftanın gündemi, Zafer Havaalanı’nın akıbetiydi. Pegasus’un Eylül ayından itibaren uçak seferlerini durdurması, Havaalanı açılmadan önceki eleştirilerin hatırlanmasına yol açtı

Afyonkarahisar’da, geçen haftaki en önemli gelişme, Zafer Havaalanı ile ilgiliydi. Bölge kamuoyu, Pegasus Havayolu Şirketi’nin, Zafer Havaalanı’ndan yapılacak uçuşları Eylül ayı itibariyle durduracağını Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral’dan öğrendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Pegasus’un Zafer’den ayrılması hâlinde bölgenin kalkınmasının sekteye uğrayacağı görüşüyle vatandaşlara “uçakla seyahat” çağrısı yaptı. Öte yandan işadamı ve Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Şehitoğlu, Pegasus’un uçaklarında doluluk gözlemlendiğini, şirketin dergisinde Zafer’deki seferlerin artırılacağını duyurduğunu belirtti. Zafer Havaalanı’na ilişkin tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
ÖZDİLEK ADAY ADAYI
“Havaalanı” denildiğinde akla gelen isimlerden birisi, Emekli Albay İsmail Özdilek. Özdilek, 2010 yılının Ağustos ayında uçak kiralayarak Afyonkarahisar Askeri Havaalanı’na indirmiş, Havaalanı dışında da “istenildiği takdirde askeri havaalanının sivil uçuşlar için kullanılabileceğini” belirtmişti. Özdilek, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için Demokrat Parti’den aday adayı oldu. Demokrat Parti İl Başkanlığı, çıkacak aday adayları arasından birini, parti genel merkeziyle de istişare ederek belirleyecek.
ŞAHİN ADAY DEĞİL
Afyonkarahisar’da Belediye Başkanlığı için adaylar kamuoyuna açıklama yaparken, kamuoyundaki söylentileri yalanlayan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de oluyor. Buna en yakın örnek, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin oldu. Turgay Şahin, isminin Belediye Başkanlığı için geçtiğini, ancak hiçbir zaman böyle bir hayalinin olmadığını belirtti. Şahin, avukatlıktan gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ile AK Parti Milletvekili Halil Ürün’e de tam destek verdi.
PAZARYERİ VE MEHTERAN
Afyonkarahisar Belediyesi’nin iki faaliyeti, geçen hafta vatandaşların dikkatini çekti. Bu faaliyetlerin birincisi, Kapalı Pazaryeri’nin Eski Otogar alanına kurulması için yapılan temel atma töreniydi. Temel atma törenine katılan oda başkanları “Bir başkan yıktı, bir başkan yaptı” dediler. Belediye’nin, kent kültür hayatına ilişkin bir diğer faaliyeti ise Mehteran Bölüğü’nün tanıtılmasıydı. Akarçay’da yapılan tanıtıma yoğun ilgi oldu.
VOLEYBOL TAKIMI DA KURULDU
Geçen hafta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Avrupa Birliği projelerini hazırlamakta geri kaldığımızı anlatması da, önemli bir not olarak tarihe geçti. Memurların toplu sözleşme süreçlerindeki talepleri, o taleplerin karşılanmaması da gazeteniz Kocatepe’nin sütunlarına yansıdı. Sporda ise müjdeli haberler gelmeye devam etti. Futbol ve basketbol takımlarının ardından Afyonkarahisar’da voleybol takımı da kuruldu.
YEREL GAZETELER DENETLENDİ
Geride bırakılan haftada, Afyonkarahisar Basını da önemli bir sınavdan geçti. Basın İlan Kurumu denetçileri, Afyonkarahisar’daki yerel gazeteleri tek tek ziyaret etti. Denetçiler, gazetelerin kadrolarından yaptıkları haberlere kadar birçok unsuru gözden geçirdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti