Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geçici kabul heyeti, Hastane için gelecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Geçici kabul heyeti, Hastane için gelecek

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Uydukent’te yapılan 400 yataklı Bölgesel Hastane ile ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını bildirdi. Yemenici, hastanedeki eksikliklerin giderileceğini, geçici kabul heyetinin önümüzdeki günlerde ikinci kez binayı denetleyeceğini söyledi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarında gündeme gelen Bölgesel Hastane’nin durumuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. İnşaatta sona yaklaşıldığını belirten Yemenici, “Bundan yaklaşık 1 buçuk ay önce müşavir firma ve Sağlık Bakanlığı yetkililerince geçici kabul heyeti oluşturularak hastanede incelemelerde bulunuldu. Orada belirtilen görülen eksiklikler, müteahhit firmaya verilerek o eksikliklerin yapılması için süre tanındı. Bu süre de 14 Eylül günü doluyor. 14-15 Eylül’de bu heyet yeniden gelerek hastanemizde yine bir inceleme yapacak. O eksikliklerin giderilip gide-rilmediğini görecekler. Dolayısıyla bunu takip eden Bakanlığımız var, TOKİ var ve müşavir firma var. Tabii ki büyük bir hastane.75 bin metrekare kapalı alanı olan bir hastanede mutlaka ister istemez eksikliklerin olması çok normal. Bu büyük bir hastanede yaşana-bilecek sorunlar. Ama tabii ki ben, nasıl eksiklikler tespit edildiğini bilemiyorum. Gelen heyet baktı. Belirli yerlerde, dışlarda toprakların çökmesine bağlı, zeminde çökme olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak yağan yağmurlardan dolayı tahliye motorlarının durması ya da bozulmasına bağlı tabana gelen suyun oluşturduğu nem ve boyaların kabarıklığı devam ediyor. Onu da müteahhit firma şu anda tamamlıyor” dedi.
Eksiklikler hızla giderilecek
Müteahhit firmanın, hastanedeki eksiklikleri gidermek için çaba sarf ettiğini hatırlatan Yemenici, “Gittiğinizde belirli bir seviyeye kadar nemin olduğu görülmekte. İlgili arkadaşlar da bunu tespit etmiş durumda. Şu anda çağrı sistemleri deneniyor. Oksijen sistemleri deneniyor. Onlarda şu ana kadar bir sorun çıkmadı. Afyon Doğalgaz’la da yaptığım görüşmelerde Ekim ayı gibi doğalgazı da oraya vereceklerini söylediler. Şu anda biz bütün eşyaları oraya yığmış bulunmaktayız. Bu hafta içinde 400 tane yatağımız da geliyor. Hepsini oraya yığdık. Yeni mefruşatları yığdık. Geçici kabul sürecindeyiz. Teslim edildikten sonra hızlı bir şekilde eşyaları oraya döşeyip hizmete başlayacağız. Hizmete başladıktan sonra birtakım eksiklikler ve sorunlar mutlaka çıkacaktır. Bunların da hızla giderilmesi için çalışma yapılacak” diye konuştu.
Bir an önce yeni Hastane’ye geçilecek
Hastane inşaatının geçici kabul sürecinde olduğunu, ancak bu süreçle kalıcı kabul arasında 1 yıllık sürenin bulunduğunu söyleyen Yemenici, şöyle devam etti:
“Geçici kabul ile kalıcı kabul arasında bir yıl süre var. müteahhit firma, her bölümle ilgili bir kişiyi hastanede bırakacak. Yağmurla ilgili tabana bir su geldi, hemen onunla ilgili birim neden ve nasıl olduğunu hemen ortaya çıkaracak, gerekli önlemleri alacak ya da yönlendirmeleri yapacak. Bir yıl içinde bazı sorunlar hastanemizde yaşanabilecek. Biz bunları vatandaşımıza hizmet anlamında yansıtmadan hızlı bir şekilde çözerek oradaki hizmeti de en iyi şekilde vereceğiz. Yeni inşaatlara taşınmadıktan sonra oradaki kullanım olmadıktan sonra, ne olur ne biter bilinemez. Belki bilmediğimiz eksiklikleri de biz çalışmaya başladıktan sonra, taşındıktan sonra göreceğiz. İyi bir hastane ilimize kazandırılmıştır. Eksiklikler de hızlı bir şekilde giderilecektir. Bir an önce buraya taşınmayı planlı-yoruz. Eksiklik varsa mutlaka tamamlanacaktır. Herkesin müsterih olması gerekir.”
İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili de projelerin çizimine başlandığını, Devlet Hastanesi’nin Uydukent’e taşınmasıyla birlikte eski binada tadilat yapılacağını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti