Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

GELENEKLERİMİZ

İlimizde, cuması, kırkı, yılı gibi yaşamda bunlara uyulur. Vefat eden bir kişinin Kırkında yılında, mevlid okunur. Dualar edilir. Varsa günahının affı dilenir. Ölen kişinin yaptığı iyi güzel şeyler örnek alınması için ortaya konulur. Onun gibi olmaya çalışılır.
Bir yıl önce arkadaşımız Mehmet Alimoğlu’nu kaybetmiştik. Dualarla anıyoruz. Kendisiyle Diyanet Vakfı’nda kırk yıl beraber çalıştık.
Bu vesile ile Rahmet ve af dileği ile anıyoruz; Onunla Diyanet vakfı AFYON ŞUBESİ Yönetiminde kırk yıl beraber çalıştık. Verdik almadık. Yemedik yedirmedik. Şimdiki müftülüğün yapılmasında önce babası HACI PAŞA’dan, sonra kendisinden pek çok yarar gördük. Eski yönetimde Hacı paşa ile Hakkı Nakilcioğlu, Mehmet Uğur, Sabri ve Ahmet Özsoylar, ben hesap para işlerinde onlar denetim ve yönetimde, sadece 3 bin lira nakitle müftülüğü ortaya kurakoyduk. Müftümüz Celal Yıldırım’ın bilgin kişiliği vardı. Müftülükte Kadınana kursunu söz vermiştik açtık. Ben üçüncü diplomamı oradan aldım. HAC konusunu öğrendim. 1980 yılında bir hoca gibi Müftümüz HATİPOĞLU’na yardımcı oldum. Hacı Paşanın ayrılmasıyla, oğlu Mehmet yönetime girdi. Kardeşimiz sessiz, sakin, pek çok konuda destek oldu.
Eski müftümüz Diyanet işleri başkan yardımcısı Burhan İŞLİYEN’LE bir dileğimiz; yapılmayı bekliyor; İl müftülüğü yapılması İlçe Müftülüğümüzün yerinde kalmasıdır. Niyet hayır akıbet hayır eski müftülerimiz, oldukları yerden telefonla soruyorlar. Ne oldu. Sayın Zeybek yeri hazır diyor. MÜFTÜLÜĞÜMÜZün açılmasıyla Abdullah Özsoy kayınpederim kız kuran kursu için iki apartman bağışladı, uzak yakın pekçok kuran kursları hafız okulları oldu. Vakıf binası düzeltiliyor. Çok şey yapılabilir. Yeter ki isteyelim istemeyi bilelim.
Surat asmak yerine gülümseyelim. GÜLÜMSEYEN KİŞİ, güzellikler yapmaktır işi.
Güzel geçer yazı kışı. Geçen yıl kaybettiğimiz, Mehmet Alimoğlu’nun RUHU ŞADOLSUN, Yardım ve güzellik yapan kişileri yanında bulsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti